skhrhan odnos?

Post Reply
takšnasem

skhrhan odnos?

Post by takšnasem »

Lepo pozdravljeni!

Stara sem 28 let in s partnerjem sva skupaj 9 let, praktično že živim pri njemu. No bom kar začela z zgodbo. Na začetku je bilo vse tako kot je potrebno, bila sem zaljubljena do ušes in vsi vemo da to hitro mine. Začelo se je odgovorno življenje in sicer služba za njega (jaz še študiram). Izbral si je takšno službo v kateri preživi skoraj cel dan. Že na začetku sem mu povedala da bo to najin odnos spremenil, ker nikoli ne bova morala ničesar načrtovati saj ga ni bilo domov do večera. In seveda mene je to res začelo mučiti (od tega je sedaj 4 leta). Imam tudi probleme z anksioznostjo in paničnimi napadi in po vsem skupaj so se mi zopet začeli. Prej sem bila vesela punca, polna življenja. Seveda sem imela tudi še druge probleme (prepir v družini ipd,...) Sedaj se počutim osamljeno, kot da živim ker moram, v meni ni veselja. Vedno bolj me je to mučilo da nimam partnerja ob sebi in da praktično samo skupaj spiva. Priznam da sedaj malo manj dela, vendar nikoli ne ve kdaj bo prišel domov. Prišlo je do veliko sporov in mi je obljubil da bo menjal službo, vendar je še do danes ni, jaz pa sem IZGUBILA ZAUPANJE v njega in mu ne morem več zaupati, prav tako se ne počutim varne zraven njega. Prišlo je že skoraj do tega da bi ga prevarala, saj veste ko je človek ranljiv hitro podleže, vendar sem s tem končala. Sedaj me velikokrat muči tesnoba in ne vem ali je vzrok temu najina zveza. Rada ga imam, vendar ne vem zakaj nisem srečna zraven njega in prav tako ne morem stran od njega. Otrok še nimava, morda prav zaradi tega ker mu ne zaupam in mislim da bom potem za vse sama.
Povejte mi prosim, a morda preveč pričakujem od svojega partnerja ali sem le eno razvajeno bitje, ki rabi več pozornosti in nežnosti, saj je tega zelo malo v najini zvezi. Včasih se mi zdi da je moje življenje tako prazno, a je morda to zaradi partnerja? vse skozi ga prosim naj mi pomaga da prebrodim to anksioznost in da se bi več pogovarjala, vendar nič ne zaleže. Vem da me ima rad, ampak njemu je zveza nekaj tam na koncu, vse mu je samoumnevno, mene pa to mori. Mori me da zvečer raje gleda tv, kot pa da bi se pogovarjala. Ne vem več kaj narediti s takšno zvezo. Prosim za kak nasvet. :zmešan:

Lep pozdrav.
herr Flick

Re: skhrhan odnos?

Post by herr Flick »

Živita različni življenji.

Poskusi pogledat stvari iz njegovega vidika.
Dela cel dan, verjetno en kup telefonov, pritisk nonstop. Roki za opravit delo, ki so čisto prekratki, kariera, ki zahteva, da si boljši od drugih itd itd.
In model pride domov zmozgan, se vrže solidno izčrpan pred tv, da izklopi možgane za pol ure ali uro (pa verjetno vseen al je fuzbal al pa persil reklame na sporedu).
No in potem uletiš ti, da bi mu za hobi mal travmirala in se pogovarjala. Sej to ni noben problem, ko človek ni zmatran, sam ženske znate solidno izmozgat tipa, ker v večini primerov sploh ne iščete rešitev, ampak nekomu jamrat in pol pizdite, ko ta nekdo ponudi rešitev, za katero se je potrebno mal potrudit.
Prišlo je do veliko sporov in mi je obljubil da bo menjal službo, vendar je še do danes ni ...
Sorry, ampak a živiš v Slovenistanu? A si zadnjih 10 let odprla časopis ali pa stran z novicami?
No tko, mogoče te bo šokiral, ampak dobit službo, ki je tkole na uč od daleč perspektivna, redno plačuje in si precej prepričan, da firma ne bo šla v naslednjem letu pod vodo, je čisti zadetek na tomboli.
Včasih se mi zdi da je moje življenje tako prazno, a je morda to zaradi partnerja?
Absolutno ne. Če si sama sebi dolgočasna je to zato, ker se obešaš na partnerja in si izpustila stvari, ki so ti prej napolnjevale življenje. Najdi zopet svoje hobije, nekaj kar te zanima in počni to. Tudi v zvezi moraš ohraniti sebe. S tem boš tudi rešila problem pogovarjanja in še kup ostalih problemov.
vse skozi ga prosim naj mi pomaga da prebrodim to anksioznost in da se bi več pogovarjala, vendar nič ne zaleže.
To je tvoj problem, ki ga moraš razrešit. Tip cele dneve dela, ti pa študiraš in imaš preveč časa. Večina ljudi nima časa, da bi imela anksioznost.
Vem da me ima rad, ampak njemu je zveza nekaj tam na koncu, vse mu je samoumnevno, mene pa to mori. ... Ne vem več kaj narediti s takšno zvezo.
Če prav razumem si našla tipa s katerim si se imela fino 9 let, tip ima službo, je urejen, te ima rad, dela kariero, da vama zagotovi prihodnost, ker penzij itak ne bo, ti boš pa (vse tako zgleda) študirala do penzije, te (predvidevam) živi ... in sedaj ti je dolgčas?

<sakrazem> Itak, najbolj logična zadeva je, da ga pustiš. </sarkazem>

Upam, da razrešita težave.

LP,
Herr Flick
:shock:

edit: malo omilil svoj post
herr Flick

Post by herr Flick »

Hmm, sem prebral še enkrat svoj post in vidim, da je zelo "jezen".

Naj razložim zakaj. V svojem postu se praktično nič ne ukvarjaš s tem, kaj se dogaja s tvojim partnerjem.
V bistvu je napisano zelo enostransko, niti nisem dobil občutka, da si se trudila videti tudi drugo stran.
Iz tvojega posta je razbrati tvoje želje, tvoje potrebe, kaj želiš, ni pa ničesar, kar se ti vsaj zdi, da partner potrebuje, skozi kaj gre, nikakršnega razumevanja do njega ni prisotnega ali pa sočutja. Tudi če se o tem nista pogovoarjala je dovolj, da opazuješ in se poskusiš postaviti v njegovo kožo. Iz tega razloga je tudi moj prvi odgovor enostranski - del namena je bil ilustrirati kako to zgleda.

Nisi razložila zakaj si izgubila zaupanje. In zakaj se ne počutiš varno? Zaradi prepirov? Zato ker veliko dela?

Ali si izpustila bistvene dele (kar je razumljivo, to je javen forum), ali pa si moraš vzeti malo časa in pri sebi razčistiti stvari (kar ni nič slabega niti ni mišljeno kot žalitev. Vsi pogosto potrebujemo čas, da slika "dozori" in se nam razčisti).

Upam, da uspeta urediti zadeve.

LP,
Herr Flick
:shock:
takšnasem

Post by takšnasem »

Napisala sem zelo obširno ampak še vedno premalo. Prvo kot prvo imel je že 2 priložnosti za dobro službo ampak je ni sprejel, ker seveda bi verjetno s tem meni ugodil. Drugo kot drugo tudi jaz imam svoje obveznosti, vendar si ob koncu dneva želim biti deležna vsaj malo pozornosti. Tretje pa imam svoj denar in si tudi vse deliva, prav tako sedaj ko si urejava stanovanje gredo stroški na pol, tako da to ni izgovor, da skrbi za najino prihodnost. Upam da sedaj gledaš malo drugače. a danes potem res ni več časa za čustva po mnenju moških?

Hvaležna sem za tvoje mnenje.
Valdi

Post by Valdi »

Tudi sam opažam enako kot Flick. Sicer je prav da imaš željo po tem, da bi preživela več časa skupaj, toda ali se sploh zavedaš da smo danes ljudje le še figure na šahovski plošči sistema, v katerem živimo? Ljudje smo le še stroji, saj vidiš da tvoj dela od jutra do sutra.
Možno pa je tudi, da s tem ko on vztraja pri svoji službi, se te skuša izogibati. Si pomislila na to, da on morda le nima tako resnih namenov s tabo? Biti 9 let z nekom, po možnosti z le eno osebo doslej, lahko da si on želi poskusiti še s katero drugo. Je tebi on prvi fant?
Post Reply