Dekle z drugega konca države

Neulovljiva

Re: Dekle z drugega konca države

Post by Neulovljiva »

''Pri tej bi se pa moral peljati na drug konec države samo zato, ker pač ni nobene druge'', si zapisal.

Iskrenost je zagotovo vrednota, imaš pogum, da si pošteno napisal, kar misliš.

Te to dekle zanima zato, ker pač ni nobene druge? Kako neki bi se ona počutila, če bi tole prebrala?
Pat

Post by Pat »

Razumeš zdaj, zakaj je situacija problematična?
Ne upam si ji tega povedat, saj se bojim da bi pokasiral kensl.
herr Flick

Post by herr Flick »

Situacija se ti zdi problematična, ker se nisi odločil, kaj želiš s tem dekletom.

V bistvu jo želiš meti za rezervo, nimaš pa opcije, da bi sploh potreboval rezervo.
Rad bi resno vezo, nisi se pa pripravljen niti zapeljat par 10 kilometrov, niti ti ta ženska nič ne pomeni.

Trenutno nas v bistvu sprašuješ, če boš našel še kakšno. Z odnosom, kot ga prikazuješ tule, bo malo težka naloga furat resno vezo.

LP,
Herr Flick
:shock:
Neulovljiva

Post by Neulovljiva »

Pat wrote:Razumeš zdaj, zakaj je situacija problematična?
Tvoj problem ni 'long distance relationship', ampak to, da sam sebi postavljaš ovire in si situacijo, v kateri bi moral uživati, zapletaš in jo kompliciraš. Tvoj problem je, da misliš, da bi moral imeti 'punco', a ti to dekle sploh nič posebnega ne pomeni.
Pat wrote:Ne upam si ji tega povedat, saj se bojim da bi pokasiral kensl.
Potemtakem sta par? Ali se zgolj malo dopisujeta in sta se do sedaj srečala samo za kratek čas?

Pa kaj potem, če bi 'dobil nogo'? Tako ali tako vidiš pri tem odnosu kup problemov in ovir in se nimaš ravno lepo.

Da se boš imel lepo, ni dovolj le 'prava' punca. Za svojo srečo si zaslužen le ti sam.

Želim ti vse dobro.

:idea:
Pat

Post by Pat »

S to punco je bilo čarobno vse do trenutka, ko sem izvedel da je ona od drugod. Mi je ona pomenila do tistega trenutka. Od takrat naprej ne vem, kaj naj naredim glede nje. Če bi me nekdo vprašal, zakaj se peljem k njej, se bojim da bi odgovor bil "Ker je pač edina. Ker ni nobene druge". V tem je keč, zakaj mi je težko se zapeljati k njej.

Neulovljiva, kot sem omenil, mi je ona pomenila do trenutka, ko sem izvedel da je pravzprav doma čisto drugje, kot sem sprva mislil. Odnosa nisva opredelila. Enkrat sva se dobila v živo in si dopisujeva. Če bi dobil nogo? Strah me je, da bi me to prizadelo, zato držim status quo.
Pat

Post by Pat »

Nevenka, mi lahko vi kaj svetujete?
Pat

Post by Pat »

Pat wrote:S to punco je bilo čarobno vse do trenutka, ko sem izvedel da je ona od drugod. Mi je ona pomenila do tistega trenutka. Od takrat naprej ne vem, kaj naj naredim glede nje. Če bi me nekdo vprašal, zakaj se peljem k njej, se bojim da bi odgovor bil "Ker je pač edina. Ker ni nobene druge". V tem je keč, zakaj mi je težko se zapeljati k njej.

Neulovljiva, kot sem omenil, mi je ona pomenila do trenutka, ko sem izvedel da je pravzprav doma čisto drugje, kot sem sprva mislil. Odnosa nisva opredelila. Enkrat sva se dobila v živo in si dopisujeva. Če bi dobil nogo? Strah me je, da bi me to prizadelo, zato držim status quo.
Kdorkoli?
jakasspeech20

Post by jakasspeech20 »

Marjeta2 wrote: Sun. 28.Sep.2025 16.47 Živjo,

to kar opisuješ, je čisto normalen šok najprej si bil navdušen, ker se je končno nekaj začelo dogajati, potem pa si dobil informacijo, ki ti je zameglila veselje. Razdalja se vedno sliši kot ogromen problem, še posebej na začetku, ko si še v fazi spoznavanja in si želiš spontanosti, da se lahko kar dobita na kavi ali sprehodu, ne pa planirati vožnje čez pol države.

Ampak hkrati to še ne pomeni, da je stvar obsojena na propad. Najprej si razčisti pri sebi: ali ti je to dekle res toliko zanimivo, da bi bil pripravljen vložiti malo več truda v to, da se vidita? Če je odgovor “ja”, potem je vredno poskusiti in se enkrat dobiti v živo, šele takrat boš zares vedel, ali ima vse skupaj potencial. Če pa že zdaj čutiš, da ti razdalja pobere ves entuziazem, potem je mogoče bolje, da ostane pri dopisovanju in ne siliš v nekaj, kar te v osnovi ne privlači.

Kar se tiče skrbi, da bi šel v zvezo “iz obupa” – to je samo tvoj notranji glas, ki te straši. Če boš z njo, bo to zato, ker se boš ob njej dobro počutil in ker bo povezava prava, ne pa zato, ker bi si “moral” imeti nekoga. Morda naredi majhen korak naprej, predlagaj srečanje, pa boš hitro vide ali se splača vlagati energijo ali ne. Dokler je vse samo v glavi, si boš vrtel scenarije in se vrtel v krogu.
Hvala za ta vpogled. Poudarek na tem, da je fizično srečanje edini realen indikator potenciala, je najboljši nasvet. Dokler se situacija rešuje zgolj v glavi, bo oseba ujeta v statusu quo in negotovosti.
Post Reply