ja hvala, ker si me pohvalil no
Včasih razmišljam o tej mali punčki tudi sama, živo jo vidim in čutim z njo, ne bi rekla, da se mi smili, niti nisem sigurna, da sočustvujem, mogoče pa le. Zdi se mi, da je vendarle bila po svoje tako živ otrok, da je imela tako bogat svet v sebi, da si je sploh ne morem predstavljati drugačne kot je bila- v tistih rdečih škorenjčkih iz gume v deževnem dnevu, ko jo sama maha v hrib in njeno srce je tako prekipevajoče od življenja in volje, kar tako brez razloga...
in tukaj bi podal še eno misel, mogoče malo nasprotnega pola, povzemam prosto po Viktorju E. Franklu, namreč, da ima človek v svojem bistvu (duhovnem ali kakršnem koli že), vedno stik do sebe, celo ljudje v psihotičnem stanju ne izgubijo povsem svojega najglobjega jastva, torej nekje ostaneš ti sam, zmožen tudi iziti iz vsake sitacije, ki si ji bil podvržen, iziti kot popolno bitje, neokrnjen človek, pravi jaz, zvest sebi...Ne znam dobro povedati, pač v nas je ta potencial, da razrešimo tudi travme lastnega otroštva in zaživimo kot celostna bitja. To se mi zdi res prava svoboda človeka, da kot odrasel vendarle sam izbere kako bo ravnal s svojim otroštvom, naj se to zdi le-to še tako izgubljeno.
Ne vem če sem se dobro izrazila, oziroma bila razumljiva, pač imamo iščemo načine in sredstva in uporabljamo različna orodja, najprej verjetno res beg in racionalizacijo, samo ko postane jasno, da sebi ne moreš ubežati, se lotiš stvari glede na svojo izoblikovanost in si delaš svojo pot.
Naj bodo naše poti radostne in poučne, pa veliko lepih trenutkov s tvojima otrokoma ti želim