Skupinska psihoterapijaTerapevtske skupine za pomoč v stiski

Skupinska psihoterapija

Skupinska psihoterapija

Skupinska psihoterapija je učinkovita oblika pomoči pri večini duševnih motenj, še zlasti pa je priporočljiva pri tesnobnih motnjah, kot so panični napadi, socialna fobija, obsesivno kompulzivna motnja, depresija, motnje hranjenja in različne odvisnosti.

Skupine so lahko velika podpora tudi v težjih življenjskih situacijah, kot so nasilje v družini, nasilje na delovnem mestu in ločitev oz. prekinitev partnerske zveze. Način dela in dinamika v skupini omogočata povratne informacije in medsebojno učenje članov, s tem pa posameznik prepoznava sebe, svoje reakcije in doživljanje, svoje pretekle izkušnje vedenja, razmišljanja in čustvovanja, ki jih poskuša v odnosu z drugimi spremeniti.

Dogajanje v skupini in oblikovanje medsebojnih odnosov med udeleženci, velikokrat ponazarja odnose v naši primarni družini, kar nam omogoča, da ozavestimo svoje vzorce misli, čustev in vedenja.

Skupina za premagovanje anksioznosti in depresije

Skupina predstavlja učinkovito terapevtsko pomoč pri različnih vrstah anksioznosti, depresiji in paničnih napadih. Tu lahko varno in sproščeno govorite o svojih težavah, doživite medsebojni odziv, povezanost ter pomoč samih udeležencev.

Z nami lahko delite svoje boleče izkušnje, vzorce, igre in odvisnosti, ki se pojavljajo v vašem življenju in vedno boste naleteli na topel objem in iskreno podporo. S pomočjo drugih članov skupine in psihoterapevtske pomoči voditeljice lahko delate na sebi, spoznavate in spreminjate svoje vzorce negativnega mišljenja in vedenja, si dovolite čutiti in izražati svoja čustva ter si tako pomagate pri reševanju vaših težav.

Skupino vodi specializantka psihoterapije transakcijske analize Nevenka Breznik , ki je tudi sama doživela težko obliko anksioznosti, depresije in panične motnje ter se pozdravila s pomočjo psihoterapije in intenzivnega dela na sebi.

Skupina za premagovanje strahu pred javnim nastopanjem in socialno fobijo

Socialna fobija obsega izrazit in vztrajen strah pred nekaterimi socialnimi situacijami, ki zahtevajo javno nastopanje, zato lahko zelo ovira posameznikovo življenje in njegove odnose. V skupini bomo raziskovali vzroke za te težave, predvsem pa same strahove, povezane z odnosi. Naučili se bomo, kako strahove premagovati in kljub temu nastopati v javnosti.

Terapevtsko skupino vodi specializantka psihoterapije transakcijske analize Nevenka Breznik . Lahko jo kontaktirate na naslov: Nevenka.Breznik@siol.net.

Skupina za pomoč žrtvam nasilja (mobinga) na delovnem mestu

Večino svojega aktivnega življenja preživimo na delovnem mestu, s čimer si zagotavljamo preživetje in obenem zadovoljujemo svojo potrebo po delu in ustvarjanju. Delovno okolje bi moralo biti varno mesto, kjer bi lahko v celoti izkoristili vse svoje potenciale in talente. Vendar temu ni vedno tako. Tudi na delovnem mestu včasih doživljamo vrsto negativnih čustev in občutij, ki lahko pustijo resne posledice na psihičnem in fizičnem zdravju.

Občutki krivde in nezadovoljstva, zasmehovanje in zmanjševanje pomena vašega dela … Z ozaveščanjem vzorcev vedenja, mišljenja in čustvovanja ter poznavanjem in razumevanjem sebe lahko uspešno najdete rešitev za konflikt in nestrinjanje.

Terapevtsko skupino vodi specializantka psihoterapije transakcijske analize Darja Poljanec . Lahko jo kontaktirate na naslov: tarion@siol.net.

Skupina za premagovanje fobij

Fobija je pretiran občutek strahu, ki temelji na iracionalni osnovi. Negativni dogodki in doživetja v naši preteklosti, ki smo jih potisnili v podzavestni del, se lahko kasneje pojavijo kot fobije, za katere največkrat ne vemo, od kod in zakaj nastanejo. Obstajajo različne vrste fobij: strah pred vodo, strah pred letenjem, strah pred višino, strah pred zaprtimi prostori, strah pred pajki, strah pred psi, strah pred kačami … Soočanje s strahovi in jih premagati pomeni zaživeti brez strahu in neprijetnih situacij.

Skupino vodi specializantka psihoterapije transakcijske analize Darja Poljanec . Lahko jo kontaktirate na naslov: tarion@siol.net.

Skupina za pomoč razvezanim

Ločitev od dolgoletnega partnerja je lahko zelo boleč proces, ki se ne konča s samo ločitvijo, temveč se različne duševne stiske lahko pojavljajo precej dlje. V takem primeru nam je v veliko pomoč, da se srečamo z osebami, ki so se znašle v podobni življenjski situaciji. Poleg tega pa je pomembno, da s pomočjo psihoterapije in dela na sebi krepimo svojo samostojnost in samozavest in tako ugotovimo, da lahko povsem kvalitetno in srečno živimo tudi sami.

Terapevtsko skupino vodi specializantka psihoterapije transakcijske analize Nevenka Breznik . Lahko jo kontaktirate na naslov: Nevenka.Breznik@siol.net.