Izpovedi

Izpovedi

IZPOVEDI 03.01.2015 Anonimna oseba

Dnevnik neke anoreksije 16-letnice

Dragi dnevnik.
Po desetkrat na dan se tehtam, po vsaki jedi in telovadbi, že čisto nora sem. Zadnjič sem gledala diapozitive z morja. Kar nisem mogla verjeti, da sem suha prekla na sliki jaz. Moj oče pravi, da sem suha, bleda in imam grdo starikavo kožo. Pravi, da izgledam stara 20 let, pa mi jih je šele 16. Hudo mi je to poslušati, a pomagati si ne morem. Kolikor sem bila dovolj močna, da sem shujšala, sem prešibka, da bi se zredila. Ne , tega ne zmorem, v meni je nekaj, kar me sili v to brezglavo hujšanje, ki mi je že zastrupilo kri in možgane. Tako čudna sem postala zadnje čase. Zdi se mi, da življenje ni več tako pomembno zame kot prej. Prej sem rada živela, uživala sem, zdaj je vse tako pusto in dolgočasno.
Zatekam se v učenje, da ne mislim toliko, a vseeno kljuje v meni neko samoobžalovanje, pomilovanje same sebe. Da, slabič sem, suženj, suženj svojega telesa.

PREBERI VEČ

 

IZPOVEDI 09.11.2014 Anonimna oseba

Izkušnja z nesrečno zaljubljenostjo

Nekaj let nazaj, bila sem še na faksu, sem bila poleg študija zaposlena v kozmetičnem salonu. Nekega dne je na masažo prišel šarmanten moški, kakšnih 10 let starejši od mene. Takoj sva se ujela v zanimiv pogovor in prvič se mi je zgodilo, da je urica masaže prehitro minila. Kmalu je prišel ponovno, povedal, da tudi sam odpira nov salon in me povabil na večerjo v drago restavracijo. Za skromno študentko, kot sem bila takrat, je bilo vabilo privlačno, zato sem pristala. Pričakal me je z vrtnico, se ves čas zanimal zame, mi dajal komplimente in mi ponudil, da bi delala pri njem, v novem salonu, ki ga bo odprl.

PREBERI VEČ

IZPOVEDI 09.11.2014 Anonimna oseba

Izkušnja z ločitvijo

Bil sem zelo uspešen podjetnik, delujoč v Sloveniji in tujini. Verjel sem v zakonsko zvestobo, v svojo partnerko resnično nisem nikdar dvomil ter tudi sam nisem delal nikakršnih izvenzakonskih izletov. Ustvarila sva si družinico z otrokom. Vsem smo bili zgled lepe družine in, ko sem gledal druge okrog sebe, sem bil prepričan, da je moja zadnja od vseh, ki bi lahko kdajkoli razpadla. Posel mi je odlično uspeval in kljub veliko dela, smo živeli lepo in lagodno življenje. Skratka, v mislih sem se velikokrat zahvaljeval zanjo, za otroka in za našo srečo.

PREBERI VEČ

IZPOVEDI 09.11.2014 Anonimna oseba

Anksioznost in panična motnja

Zgodovina moje tesnobe in anksioznosti sega še v osnovnošolsko obdobje. Spominjam se, da sem se velikokrat zbudila z nekim nedoločenim občutkom tesnobe. Včasih mi je uspelo ugotoviti, od kje izvira, večinoma pa sem čez dan na to pozabila.

PREBERI VEČ