slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Wellbutrin in Paroxat • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

Wellbutrin in Paroxat

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

Wellbutrin in Paroxat

Odgovor OnlyMe ned. 10.okt.2010 18.30

Pozdravljeni, prejšnji teden sem bila pri svoji psihiatrinji in mi je poleg Wellbutrina predpisala še Paroxat in še Helex za spanje. Zelo sem se ustrašila, saj se bojim, da bom v končni faz pristala na celem kupu tablet, da bom vsa omotična in se bom težko zbrala. Zdravnica me je zelo hitro odpravila, še preden sem uspela izvedeti, če je to zato, ker se mi je poslabšalo. Kaj, če se bo slabšalo še naprej? Bojim se, da bom na koncu pristala v Polju. Zelo lepo bi prosila gospo farmacevtko, če mi lahko odgovori, ali je normalno uživati toliko tablet hkrati.

Hvala za odgovor in lep pozdrav
OnlyMe
OnlyMe
 
Prispevkov: 14
Član od: ned. 15.avg.2010 18.51

Re: Wellbutrin in Paroxat

Odgovor mateja pon. 18.okt.2010 22.24

Pozdravljena, OnlyMe!

Najprej se ti opravičujem, ker si tako dolgo čakala na moj odgovor. Imela sem težave z računalnikom.
Pojdiva zdaj kar na tvoje vprašanje.

Če prav razumem, si najprej jemala Wellbutrin, sedaj pa si dobila še Paroxat in Helex.
Očitno je zdravnica presodila (je splošna ali psihiatrinja?), da ti ne zadostuje Wellbutrin in ti je dodala še Paroxat za zdravljenje depresije. Ker pa nekaj časa traja, da zdravilo začne učinkovati, ti je dodala Helex za pomiritev. Sama praviš, da je Helex za spanje, torej ti je očitno svetovala, da ga vzami pred spanjem.

Iz navedenega sklepam, da imaš težave z uspavanjem (težko zaspiš) in si dobila Helex. To je zdravilo, ki ni namenjeno dolgotrajni uporabi, pač pa le prehodno, recimo mesec, dva. Na te vrste zdravil se telo tudi privadi in postane odvisno, kar pomeni, da moramo za isti učinek čez čas povišati dozo.

Moj nasvet:
- jemlji vsa zdravila, ki si jih dobila, le da Helex jemlji le en mesec, toliko, da začne delovati še Paroxat. Po enem mesecu prekini jemanje Helexa, saj boš morala urediti težave z uspavanjem kako drugače, ne z zdravili.

Že večkrat pa sem napisala, da samo zdravila niso in ne morejo trajno odpraviti depresije. To je pomoč, ki uravna fiziološko neravnovesje, če pa na sebi nič ne naredimo, zdravila ne morejo trajno pomagat. Delujejo dokler jih jemljemo, po prekinitvi terapije, pa se depresija ponovi.

Poleg terapije z zdravili si poišči pomoč psihoterapevta, s katerim bosta skupaj poiskala rešitve.
Iskreno ti svetujem, da nameni nekaj časa in denarja psihoterapiji, kajti le s pomočjo strokovnjaka boš lahko prekinila vedenjske vzorce in prepričanja, ki ti "ne dovolijo", da se izvlečeš iz depresije.

Če si boš poiskala pomoč in aktivno sodelovala, ti lahko zagotovim, da boš sčasoma zmanjšala dozo zdravil in jih postopoma ukinila. In to je tudi tvoja želja, kajne? Zato ne oklevaj, postani aktivna in se začni boriti. Bori se zase in za svoje zdravje. Ne "zaspi" v depresiji, ne dovoli, da te depresija premaga, premagaj jo ti.

Na tem forumu imaš kontakte psihoterapevtk. Pokliči in se dogovori za srečanje. Vedi, da si v psihoterapevtskem procesu enakovredna partnerica s terapevtom in da lahko poveš kaj želiš zase in česa ne maraš. Tudi zaključiš lahko terapijo po tvoji želji ali zamenjaš terapevta, če ti tvoj ne ustreza. Vse je v tvojih rokah.

Jaz ti želim predvsem moči in poguma ter ljubezni do sebe, da boš vzela svoje zdravje v svoje roke.
Prosim, javi se mi, kadarkoli boš imela vprašanje glede zdravil, z veseljem ti bom odgovorila.

Lep pozdrav,
Mateja
mateja
 
Prispevkov: 35
Član od: sr. 18.avg.2010 15.11


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost