slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
tresenje rok po Paroxatu • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

tresenje rok po Paroxatu

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

tresenje rok po Paroxatu

Odgovor valentina sob. 28.avg.2010 13.58

Pozdravljeni, tudi jaz imam vprašanje. Že dva meseca jemljem AD in sicer Paroxat, pa se mi še vedno tresejo roke :( . Kadar vzamem kozarec v roke, je prav obupno, še posebno me je sram pred drugimi. Zanima me, če ta stranski učinek sčasoma preneha ali ga bom morala prenašati ves čas jemanja tablet.

Hvala za odgovor
valentina
 
Prispevkov: 18
Član od: sr. 12.maj.2010 7.36

Re: tresenje rok po Paroxatu

Odgovor mateja sob. 28.avg.2010 21.13

Pozdravljeni, Valentina!

Vaša težava je res neprijetna, vendar sodi med

Paroxat ima lahko, tako kot večina zdravil, neželene učinke. Tekom zdravljenja večina neželenih učinkov izzveni ali pa postanejo manj neprijetni. Težko rečem, kaj se bo dogajalo pri vas.

Vsekakor pa vam svetujem, da nadaljujete zdravljenje in obvestite zdravnika o težavah, ko boste šli na kontrolo ali po nov recept. Skupaj se bosta odločila ali boste nadaljevali ali pa vam bo zamenjal zdravilo.

Zdravljenje depresije je precej dolgotrajno, saj se pri večini antidepresivov pojavi optimalen terapevtski učinek po štirih do šestih tednih terapije. To pomeni, da v tem času zdravilo šele začne pravilno delovati. Žal pa se stranski učinki pojavijo prej preden se pojavi terapevstki učinek.

To se je zgodilo tudi vam in tresenje rok res ni prijetno, vendar pa boste morali še nekaj časa jemati Paroxat, da bi lahko z gotovostjo vedeli vi in vaš zdravnik ali je ta terapija za vas primerna ali ne. Kadar so stranski učinki zdravil izredno neprijetni in moteči za bolnika, zdravnik terapijo običajno zamenja. Pri zdravilih je žal tako, da imajo poleg ugodnih tudi neželene učinke. Glede na resnost in težo obolenja se pretehta, kaj potrebuje bolnik in katero zdravilo mu lahko pomaga ter kaj je zanj bolj škodljivo - nezdravljena bolezen ali terapija z neželenimi učinki.

Želim, da bi vam ta neželeni učinek izzvenel.
Veliko sreče, Mateja
mateja
 
Prispevkov: 35
Član od: sr. 18.avg.2010 15.11


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron