snip84 sr. 17.sep.2014 19.13
Hvala za nasvet ampak se tokrat ne bom z vami strinja.
Če ne bi brskal in iskal vzrokov, izkušenj drugih, nasvetov, se pogovarjal z ozdravelimi ljudmi po internetu in drugimi zdravniki in čakal smešno dolge čakalne vrste na zdravnika, ne vem kje bi zdaj bil. In kje bi bila moja družinica. Konec koncev pogovor z vami mi je tudi veliko pomagalo, ker ste ena "manj" konfliktnih zdravnic. Psihologinja mi je zadnjič rekla, da ona postavlja vprašanja ne jaz. To je kaki odnos do pacientov? Predvsem v začetni fazi jemanja ADjev, ko se me morile prisilne misli na umor, samomor itd. so mi najbolj pomagali forumi in nasveti z interneta. Spoznavanje ljudi čez medmrežje z istimi težavami veliko olajša občutek osamelosti. Dežurni, ki mi je predpisal AD, mi niti ni povedal kaj naj pričakujem v začetku. Niti ni razložil zakaj to je, kaj naredi itd. Kaj če bi bil alergičen na karkoli? Po 5 minutah kratkega pogovora je diagnoza bila narejena in dobil sem tablete ki spreminjajo kemični balans v glavi, poslabšajo počutje in imajo en kup stranskih učinkov. Od povišanega pritiska, driske, znižanega libida, do halucinacij in povečanega nagnjenja k samomoru. Ni mi povedal da imaš kup naravnih pomirjeval, naravnih antidepresivov itd. Ni mi povedal, da se te stvari velikokrat uredijo že samo s psihoterapijo brez tablet. Ni mi povedal, da so simptomi lahko zaradi morebitne zdravstvene anksioze, in da naj naredim vse možne preglede glave itd. Ko sem naredil, MR glave SAMOPLAČNIŠKO in z insistiranjem sebe in družine!! so stvari izginile. Prej mi pa zdravnik ni hotel dati napotnice za to ker baje NI SMEL in naj jem tablete!! sramota.