slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Setralin (Asentra) in zvonenje v ušesih. • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

Setralin (Asentra) in zvonenje v ušesih.

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

Setralin (Asentra) in zvonenje v ušesih.

Odgovor snip84 tor. 16.sep.2014 6.33

Lp,

Ali ima kdo težave z tinnitusom oz. konstantnim šumenjem-zvonenjem v ušesih po antidepresivih? Je mogoče to dobit od njih? Kolko berem spet je to neozdravljivo kar me skrbi.

hvala,

lp,
snip84
 
Prispevkov: 6
Član od: pon. 21.jul.2014 12.48

Re: Setralin (Asentra) in zvonenje v ušesih.

Odgovor Nevenka tor. 16.sep.2014 19.48

Pozdravljen, Snip84, zvonjenje v ušesih navadno ni posledica antidepresivov, ampak eden od simptomov anksioznosti. Najzanesljiveje bo pomagala abstinenca od brskanja po računalniku in iskanja vzrokov simptomov. Z iskanjem in brskanjem seveda slej ko prej naletimo na kakšne informacije, ki so za nas negativne. S tem se strašimo in jačamo znake kot je npr. piskanje. Kadar smo detektiv svojega telesa in se neprestano ukvarjamo samo z njim, nam gre najslabše. Verjamem, da je piskanje in šumenje moteče, ampak ne boli in nič nam od tega ni, torej je najbolje, da se zaenkrat naučiš s tem živeti, pozabiš na piskanje, poslušaš glasbo, karkoli, predvsem pa živiš in počneš stvari ki te veselijo. Potem bo piskanje samo od sebe izzvenelo. Predvsem pa proč od brskanja po zdravstvenih internetnih straneh:-)

Lep večer :)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Setralin (Asentra) in zvonenje v ušesih.

Odgovor snip84 sr. 17.sep.2014 19.13

Hvala za nasvet ampak se tokrat ne bom z vami strinja.
Če ne bi brskal in iskal vzrokov, izkušenj drugih, nasvetov, se pogovarjal z ozdravelimi ljudmi po internetu in drugimi zdravniki in čakal smešno dolge čakalne vrste na zdravnika, ne vem kje bi zdaj bil. In kje bi bila moja družinica. Konec koncev pogovor z vami mi je tudi veliko pomagalo, ker ste ena "manj" konfliktnih zdravnic. Psihologinja mi je zadnjič rekla, da ona postavlja vprašanja ne jaz. To je kaki odnos do pacientov? Predvsem v začetni fazi jemanja ADjev, ko se me morile prisilne misli na umor, samomor itd. so mi najbolj pomagali forumi in nasveti z interneta. Spoznavanje ljudi čez medmrežje z istimi težavami veliko olajša občutek osamelosti. Dežurni, ki mi je predpisal AD, mi niti ni povedal kaj naj pričakujem v začetku. Niti ni razložil zakaj to je, kaj naredi itd. Kaj če bi bil alergičen na karkoli? Po 5 minutah kratkega pogovora je diagnoza bila narejena in dobil sem tablete ki spreminjajo kemični balans v glavi, poslabšajo počutje in imajo en kup stranskih učinkov. Od povišanega pritiska, driske, znižanega libida, do halucinacij in povečanega nagnjenja k samomoru. Ni mi povedal da imaš kup naravnih pomirjeval, naravnih antidepresivov itd. Ni mi povedal, da se te stvari velikokrat uredijo že samo s psihoterapijo brez tablet. Ni mi povedal, da so simptomi lahko zaradi morebitne zdravstvene anksioze, in da naj naredim vse možne preglede glave itd. Ko sem naredil, MR glave SAMOPLAČNIŠKO in z insistiranjem sebe in družine!! so stvari izginile. Prej mi pa zdravnik ni hotel dati napotnice za to ker baje NI SMEL in naj jem tablete!! sramota.
snip84
 
Prispevkov: 6
Član od: pon. 21.jul.2014 12.48


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost