slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
paroxat in sprejemanje pomembnih odločitev • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

paroxat in sprejemanje pomembnih odločitev

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

paroxat in sprejemanje pomembnih odločitev

Odgovor iROKez pet. 28.jan.2011 4.06

Živjo!
Zanima me, ali paroxat vpliva na sprejemanje pomembnih odločitev kot je ločitev oz. razveza in ali je bolje počakati na konec terapije? Občasno jemlje tudi helex! Situacija pa je pač taka: skupaj sva več kot 10 let, malo krize, pojavil se je še en moški, samo se ona ne more odločit, oz. enkrat na eno, drugič na drugo stran (v istem dnevu)!
Hvala!
iROKez
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 28.jan.2011 3.48

Re: paroxat in sprejemanje pomembnih odločitev

Odgovor mateja pet. 28.jan.2011 10.39

Pozdravljeni!

Vaše vprašanje je dokaj težko.

Če Paroxat lahko vpliva na odločitve? Morda posredno, ko se oseba počuti bolje, ima podporo v terapiji in ima več volje in energije reševat probleme. Da pa bi neko zdravilo direktno vplivalo na odločitev zdravljenega, je praktično nemogoče oceniti. Vaše vprašanje razumem kot: če jemlje Paroxat, se bo odločila za Levega, če ne, pa za Desnega. To pa znanstveno ni bilo nikdar dokazano in tudi nihče ni raziskoval.

Namreč, niso pomembne odločitve, pač pa razpoloženje. Od razpoloženja pa je zagotovo odvisno, kako se nekdo odloča v dani situaciji.

Oseba, ki jo opisujete, je očitno neodločna in tehta, kaj si želi oz. morda, kaj je zanjo bolje. Rekli bi, da je v neke vrste zastoju. Pri tem ji lahko pomaga psihoterapevt, sama zdravila pa ji dajejo podporo, da lahko dela in postane aktivna pri reševanju problemov.

Več vam žal ne morem napisati, ker ste mi povedali premalo. Razumela sem, da omenjena oseba niha med enim in drugim moškim. Terapija začne delovato v 4-6ih tednih. Morda bo takrat točno vedela, kaj želi oz. kaj hoče narediti. Morda pa bo odločitev glede moškega še vedno problem, sama pa se bo počutila malce bolje. In upam, da bo šla najkasneje takrat do terapevta.

Če ste vi tisti, ki čakate na njeno odločitev... en nasvet vam: zase se odločajte sami; razmislite ali ima smisel čakati in upati; če ste zase pomembni, boste VI odločili s kom boste in kako želite živeti. Če je pri vas ta problem, se zaradi sebe obrnite na psihoterapevta. Morda potrebujete le dovoljenje, da se sami odločate zase.

Lahko mi napišete tudi osebno sporočilo.

Veliko sreče!!!!!!
Mateja
mateja
 
Prispevkov: 35
Član od: sr. 18.avg.2010 15.11


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost