slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Cipralex in stranski učinki • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

Cipralex in stranski učinki

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

Re: Cipralex in stranski učinki

Odgovor Leazorja sr. 3.sep.2014 15.26

Enake učinke kot deja sem imela tudi jaz z jemanjem antidepresivov. Počutila sem se kot zombi. Problemi se niso reševali. Ko sem nehala z terapijo se staro stanje vrnilo. Potem sem dobila kontaktno številko gospe, ki izvaja sprostitvene tehnike in hipnozo. Lahko rečem, da sem po tej terapiji drugi človek in na svet gledam popolnoma drugače. Zato odsvetujem kakršnokoli jemanje antidepresivov. Poskušajte si pomagati z tehnikama sproščanja. Preberite tudi knjigo samohipnoza: William W.Hewitt.
Leazorja
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 3.sep.2014 15.21

Re: Cipralex in stranski učinki

Odgovor Nevenka sr. 3.sep.2014 17.09

Pozdravljena, Leazorja, na našem forumu. Hvala za vašo izkušnjo, vendar je treba poudariti, da ni v vseh primerih enako. Težave so različne, pri anksioznosti, strahovih, težavah s samopodobo... in podobno tudi jaz nisem ravno zagovornik zdravil, če se oseba udeležuje redne psihoterapije. Pri depresiji s samomorilnimi mislimi in drugih večjih težavah ter psihičnih boleznih pa je pomoč zdravil še kako dobrodošla in včasih reši tudi kakšno življenje. Vsega s sproščanjem in hipnozo ne moremo rešiti, čeprav sta ti obe tehniki dobrodošli in učinkoviti spremljevalki našega okrevanja.

Lep dan:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Cipralex in stranski učinki

Odgovor Leazorja sob. 6.dec.2014 12.14

Pozdravljeni Nevenka,
Cenim vaše mnenje ampak se ne morem strinjati z vama. Ista oseba-hipnoterapevtka je zdravila tudi mojo hčerko, ki je imela samomorilne misli. Hčerka se še išče ampak o samomoru ne govori več. Poleg tega je bolj mirna in sproščena. Učinki, ki so jih hipnoterapija in tehnike sproščanja imele na nas so neverjetne. Naj povem, da sem pred kratkim bila tudi na gong jogi. Ugotovila sem, da očitno določene frekvence povzročajo stanja, ki so podobna meditativnim stanjem. Do sedaj sem mislila, da pri hipnozi deluje predvsem sugestija ampak očitno deluje tudi frekvenca. Saj sem pri gong jogi padla v podobno stanje kot pri hipnoterapiji. Naj povem, da so mi naslednji dan(na moje največje presenečene) izginile tudi zdravstvene težave, ki sem jih imela isti dan dopoldan.Proti antidepresivom sem definitivno . Strinjala bi se, da jih se uporablja le če so vse ostale metode neuspešne (če je to sploh mogoče). Žal hipnozo in podobne načine zdravljenja močno podcenjujemo. Ne me narobe razumeti ampak... v tujini je ogromno zdravnikov, ki obvladujejo klinično hipnoterapijo. Naj povem, da smo pred prihodom hipnoterapevtki obiskali tudi psihijatra. En obisk nam je bil dovolj, da se obrnemo in rečemo. Ne hvala. Pa še nekaj... učinki hipnoterapije se pokažejo veliko hitreje kot kakršnakoli druga metoda. Ne želim vašo metodo podcenjevati. Govorim iz svojih osebnih izkušenj. Upam, da mi ne zamerite.Želim vas samo spodbuditi , da tudi sami raziščete omenjeno področje.
Leazorja
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 3.sep.2014 15.21

Re: Cipralex in stranski učinki

Odgovor metu sob. 6.dec.2014 19.36

Leazorja, verjamem, da ti hipnoza pomaga, vendar iz nekega razloga je Freud opustil to metodo zdravljenja. Razlog je bil namreč, da se je bolnikom, ko so s hipnozo prenehali, saj so se počutili ozdravljene, simptomi vrnili. Hipnoza ne pozdravi, ampak samo blaži. To so kot nekakšne protibolečinske tablete. No, saj tudi AD-ji zgolj blažijo. Če nekdo ne razreši vzrokov, ki ležijo za simptomi, potem se bodo po prenehanju jamanja AD-jev, ob stresnih situacijah, simptomi vrnili. Podobno je tudi s hipnozo in sprostitvenimi tehnikami. Ne vem, iz kakšnih razlogov si začela jemati AD-je in koliko časa si jih jemala. Dejstvo je, da se na začetku jemanja (od 2 do 5 tednov) simptomi ojačajo, še težje ti je, vendar po začetni krizi, se stanje bistveno izboljša. Poleg tega ni vsak AD primeren za vsakogar. Zato pa tudi obstaja veliko različnih AD-jev. Vsak pač poskusi poiskati take, ki mu lahko pomagajo, tudi če jih mora večkrat zamenjati.
metu
 
Prispevkov: 37
Član od: sr. 5.jun.2013 22.34

Prejšnja

Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost