slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
obupno • Za nove na forumu • Psihoterapija forum

obupno

Za vse, ki ste prvič na forumu, še sveže prijavljeni. Tukaj lahko narediš prve korake, napišeš kaj o sebi, o tem, kar ti leži na duši, pozdraviš druge ...

obupno

Odgovor mateja22 sr. 12.mar.2014 19.44

Trenutno sem brez vsega dela in obveznosti, zaradi česar se jaz počutim obupno. Pred menoj je diplomska naloga imam jo napisano, samo nimam energije da bi jo urejala napisala sklepe, povzetek in podobne zadeve. Z službo se ne morem prijavit na zavod zaradi faksa, da bi šla v poklicno rehabilitacijo.Trenutno sem na točki, ko mi je vsak dan enak drugemu dnevu. Imam prijateljico, ki ima veliko obveznosti in na trenutke jo zaradi tega prav ne maram. Razmišljam da ji povem, da naj ne govori več o svoji službi. Doma se pa tudi ne počutim najbolj sprejeto, hobiji ki jih imam pa me ne morejo tako zelo zadovoljiti kakor bi me obveznosti. Le te so mi dale smisel za življenje, sedaj pa se komaj prebijam iz dneva v dan.Zanima me, kaj naj storim v tem brez izhodnem primeru, ko tudi študentsko delo ne pride prav saj so tretutno prosta le strežba in komunikacija s strankami, kar pa zaradi aspergejevega sindroma ni zame.
mateja22
 
Prispevkov: 5
Član od: pon. 7.okt.2013 10.53

Re: obupno

Odgovor Nevenka čet. 13.mar.2014 13.35

Pozdravljena, Mateja22, praviš, da se počutiš obupno, ker nimaš dela in obveznosti, obenem pa praviš, da bi morala popraviti in dopolniti diplomsko nalogo. Torej delo in obveznosti imaš, verjetno ti je pa že misel na to obveznost neprijetna, pojavil se je odpor. Zato praviš, da nimaš energije. Želiš si drugačno delo, vendar bi to ta trenutek pomenilo, da bežiš proč od obveznosti, ki naj bi bile na prvem mestu. Energija navadno pride takoj, ko se dela lotimo, in premagamo odpor. Seveda je tu potrebno iti malo preko sebe, se premakniti iz t.i. cone udobja. Če zdaj najdeš drugo delo in zaposlitev, si v veliki nevarnosti, da diplome nikoli ne dokončaš, ker bo sčasoma to vedno težje. Odločitev je seveda tvoja, ampak verjetno ti bo v tem trenutku počutje izboljšal že občutek zmage nad seboj, ko se boš lotila dela.

Lep dan ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Za nove na forumu

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost