slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Aroganten sodelavec • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Aroganten sodelavec

Aroganten sodelavec

Odgovor Soncnica55 čet. 13.dec.2018 20.39

Živijo.

Pišem, ker sama žal ne vidim več resitve.sem v delovnem razmerju cca pol leta (pri tem delodajalcu). Urnik je naporen, delovno mesto pa psihično zelo naporno (gostinstvo). Žal poleg tega imam še sodelavca,ki mi dela delovni čas neznosen. Bom začela kar od začetka. Na začetku je bil do mene izjemno pozoren, mi pomagal....Potem sva šla na en in edini zmenek. O kakšna napaka. Na zmenku je bil agresiven, na koncu me ne pobasal v avto in vpil name,da mi bo zagrenil na delu tako, da bom dala odpoved. In potem se je začelo... žalitve na delovem mestu, da sem neumna....Nikoli nisem nič naredila prav, medtem ko moji sodelavki on dela stvari, ki so njeno delo. Nikoli ji nič ne reče. Večkrat sem potrebovala pomoč o stvari, za katero je on izobražen in je nisem dobila. To je seveda vplivalo tudi na goste.. Sama imam namreč izobrazbo iz čisto druge stroke, ki nima najmanjše veze z gostinstvom in vini. Ko sem ga prosila za pomoč na tem podrocju, sem dobila odgovor, da saj sem delala že v sanku(v kampu,kjer se je prodajalo 2 različni vini, ne pa kot tukaj,kjer imajo 200 razlicnih vin), ali pa sem dobila odgovor,da sem neumna. Večkrat sem poleti jokala na wc-ju,ker enostavno nisem prenašala takega obnašanja. 3 dni nazaj se je zgodba ponovila in sem se odločila-končno in po premisleku,ki je trajal pol leta- da bom govorila z šefom. In sem to naredila. Povedala sem mu o obnašanju na delovnem mestu (seveda nisem govorila o zmenku,ker to ne spada v službo ) in je rekel, da bo govoril z njim. Sedaj sem bila 2 dni prosta in sem videla,da me je zablokiral na socialnih omrežjih-torej to pomeni ,da je šef govoril z njim. Mene je pa sedaj neznosno strah, kaj bo sledilo jutri, ko grem spet delat in kaj naj pričakujem. Kaj naj naredim? Ne razumem niti takega obnašanja? Kje mislite da je problem? Hvala. Mislim ,da se mi počasi že pozna na psihi, saj sem poleti veliko jokala tudi doma,ko sem prišla iz službe.
Soncnica55
 
Prispevkov: 3
Član od: čet. 13.dec.2018 20.33

Re: Aroganten sodelavec

Odgovor Nevenka pet. 14.dec.2018 8.28

Pozdravljeni,

način, na katerega se sodelavec obnaša do vas, prav gotovo bolj spada pod mobing. Ne vem, zakaj se je spravil ravno na vas, manjka informacija, kaj se je zgodilo na zmenku. Glede na to, da je do zmenka sploh prišlo, sklepam, da ste mu bili všeč in ste ga verjetno zavrnili? Zdaj se zaradi tega verjetno maščuje.

Misli, da ste ravnali pravilno, ko ste povedali šefu. Kaj se bo zgodilo, je seveda nepredvidljivo, ampak glede na to, da pravite, da je služba tudi drugače zelo naporna in kot kaže niste zadovoljni z njo, bi bilo verjetno smiselno iskati drugo. Sodelavec je kot kaže precej nezrel in agresiven človek, ki verjetno ne bo prenehal s svojim obnašanjem. Svetujem vam, da ga ne sprašujete več ničesar, postavite se na svoje noge, izobrazite se o vinih kjerkoli drugje, do njega pa bodite hladno poslovno prijazni. Zmanjšajte stike na minimum. Verjetno bo še vedno težko, zato je najbrž najboljši izhod iskanje boljše službe, kjer bodo odnosi lepši, vi pa bolj mirni in zadovoljni.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 615
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Aroganten sodelavec

Odgovor Soncnica55 sob. 15.dec.2018 9.13

Pozdravljeni,
Najlepša hvala za odgovor.na zmenku je bilo grozno. Povabil me je k njemu domov, kjer sva popila par kozarčkov vina. Zame ne bulo to prevec (ker drugače ni pijem niti kozarcka) in sem bila precej pijana in se žal dosti stvari niti ne spomnim. Kar se spomnim je,da me je kar naenkrat poljubil. Potem pa odrezal in začel vpiti name,naj mu dam mir, naj se me pogovarjam več z njim,naj mu ne pisem vec. Pobasal me je v avto in celo pot vpil name, naj mu dam mir. Potem se je pa začelo tudi v službi. ...s tem da se je nato zapletel s sodelavko (ki je sedaj ni vec)in se vedno pred mano poljubljal z njo. Kasneje sem ugotovila,da je bil z njo samo zaradi mene, da je mene provociral in da je vse bilo zaigrano. Do mene pa je bil nesramen, me poskušal prikazati neumno, da nič ne znam... (Čeprav temu ni tako, saj sem v prejšnji službi bila na vodstvenem položaju ).
Jo sem povedala končno narejenemu in je on govoril z njim, pa sem od njega dobila ignoriranje, ko sem včeraj prišla v sluzbo. ....Niti pozdravil me ni

Mi lahko razložite prosim?
Soncnica55
 
Prispevkov: 3
Član od: čet. 13.dec.2018 20.33

Re: Aroganten sodelavec

Odgovor Soncnica55 sob. 15.dec.2018 9.37

Kar pa nisem še napisala je,da mi je po 'zmenku 'v avtu tudi rekel, da me bo tako zjeb** da bom dala odpoved.
Soncnica55
 
Prispevkov: 3
Član od: čet. 13.dec.2018 20.33

Re: Aroganten sodelavec

Odgovor Nevenka ned. 16.dec.2018 9.07

Pozdravljena,

seveda vas je ignoriral, ker je jezen. Pa saj si želite miru, naj vas kar ignorira. Pokusite normalno opravljati svoje delo in se ne obremenjevati z njim. Dobro pa je, da vam je to nauk za naslednjič, da ne sprejemate takih povabil od sodelavcev.

Lep vikend
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 615
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron