slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Anskioznost • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Anskioznost

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Anskioznost

Odgovor Sadina čet. 30.maj.2019 19.11

Pozdravljeni
Pisem ker sama nevem kaj naj naredim. Vseskupaj se je začelo pred 3 leti ko sem se preselila z družino v Nemcijo pred tem pa prenehala komunicirati z starši in sestrama.
Začeti življenje iz ciste nule v državi katerega jezika ne znaš je zelo tesko.
V meni se je naselil strah da se mi bo nekaj zgodilo da bom umrla in bo moja hčerka ostala sama in žalostna.Da se bom zvečer zalegla spat in zjutraj se ne zbudila.
Vse skupaj pa j3 poslabšala zelo zelo majhna ključna embolijo ki sem jo dobila po dolgotrajni uporabi antbejbi tablet.
Velikokrat sem obiskala urgenci na kateri so zdravniki potrjevali da je vse ok ampak težave si se vrstile.
Leta 2o17 ct glave neštetokrat sem dala kri vse b.p.Pred enim tednom mrt vratu prav tako vse b.p. ampak bolečine v vratu in vrtoglavice so tu.Najhuje je ko se sprehajam imam občutek da bom padla in umrla ali pa ko premikam glavo se mi zdi da se vse vrti.
Strah me je in vse skupaj me žalosti da kljub temu da je vse ok jaz imam težave. Sploh ne hodim v3c toliko na sprehode delam namreč v pralnici in zdravnik je rekel da so mišice težava.
Jaz osebno ne morem verjeti da lahko mišice v vratu povzrocajo vrtoglavice in bolečine. Samo m3 j3 strah da bom umrla .Obiskujem psohoterapijo ampak se mi zdi da mi ne pomaga ali je do mene ali pa do psihoterapevtke. Nevem več kaj in kako .Strah m3 je in samo o tem razmišljam nič drugega ne morem misliti ko pa že me je pa strah da se mi bo recimo po tem kaj zgodilo in bom umrla.
Opravičujem se c3 sem nepovezano napisala ampak je malo tesko kar vse napisat. :(
Sadina
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 30.maj.2019 18.35

Re: Anskioznost

Odgovor Nevenka pet. 31.maj.2019 19.52

Pozdravljeni,

naš um ima včasih zanimive mehanizme, s katerimi nas odvrne od razmišljanja in reševanja težav, ki jih imamo v življenju. Eden takšnih mehanizmov so včasih tudi različne telesne težave, za katere zdravniki ne najdejo vzroka. Vrtoglavica, glavoboli, omotica in še marsikaj se lahko pojavijo kot odziv na zunanje vplive, za katere se nam zdi, da jim nismo kos. Pri vas se je vse začelo s selitvijo v tujo državo. Ker je bil stres prevelik, so se začeli strahovi, ki nimajo ničesar skupnega s selitvijo, ampak se vrtijo okoli vašega zdravja. Najprej so bile samo misli, kasneje so se temu pridružili še telesni znaki in posledično še strah pred njimi. In tako se je zavrtel krog anksioznosti, ki vas izčrpava in ob katerem se počutite obupani in nemočni.

Vsekakor je dobro, da obiskujete psihoterapijo. Zelo pomembno pa bi bilo, da se prenehate bati svojih telesnih simptomov, da jih sprejmete in se oddaljite od misli o boleznih. Seveda to ne gre kar čez noč, pač pa je potrebno kar nekaj ljubeče potrpežljivosti do sebe in dober terapevt, ob katerem se počutite varno in sprejeto.

V tem sporočilu vam seveda ne morem napisati čarobnega nasveta, ob katerem bodo vse vaše težave izzvenele. Z anksioznostjo se ne smemo boriti, ključ je v sprejemanju, plavanju s simptomi in potrpežljivosti. Svetovala pa bi vam, da se namesto na anksioznost poskusite osredotočiti na stvari, ki vas obremenjujejo v vsakdanjem življenju, ne torej na misli o zdravju in telesnih težavah, temveč npr. na obremenitve v službi, vsakodnevne stike z ljudmi, vsakodnevne dogodke pač, ki v vas vzbujajo jezo in nemoč. Dobro bi bilo, da bi si take stvari sproti zapisovali z namenom, da se vaš um preusmeri proč od nerealnih strahov in se začne ukvarjati z vsakdanjim življenjem.

Vsekakor pa potrebujete nekaj časa in veliiiko potrpežljivosti in sprejemanja, pa se boste počasi počutili bolje.

Vse dobro vam želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 657
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Anskioznost

Odgovor Sadina tor. 4.jun.2019 17.37

Pozdravljen a

Hvala za vaš odgovor.Jaz se vam opravičujem za tako nepovezano kar sem napisala in pa seveda za slovnicne napake.
Ja res je to ne gre tako hitro moj največji problem je ker nisem močna da bi to vse skupaj sprejela in živela š tem .Danes me namreč davi kot da bi se mi sapnik zapiral in me grabi panika da nebom mogla dihati prav tako pa tud občutek da bom skupaj padla.

Resno to je tako hudo da človek ne vidi izhoda.
:(
Sadina
 
Prispevkov: 2
Član od: čet. 30.maj.2019 18.35


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron