slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Kaj mi je? • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Kaj mi je?

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Kaj mi je?

Odgovor Nananini pon. 15.apr.2019 22.15

Lepo pozdravljeni!

V življenju sem dosegla vse, cesar sem se lotila. Sem trmasta, pridna in vedno vztrajam dokler ne dosezem cilja. Tako je ze od vedno. Porazov nisem vajena. V svojem zivljenju sem srecna. Imam ljubecega fanta, sluzbo, ki me osrecuje in veliko prostega casa, ki ga kvalitetno prezivim. Do pred kratkim sem nazadnje jokala, ker nisem dobila zeljene sluzbe priblizno 6 let nazaj. Drugace ne jocem. Imam kar mocno osebnost in me malenkosti ne spravijo v slabo voljo, kaj sele v jok.
Zadnje leto se s fantom trudiva, da bi zanosila. Celo leto sem bila cisto sproščena in niti se nisem obremenjevala zakaj ne zanosim. No zadnje 4 mesece je drugace... Zdaj vidim, da to ni v mojih rokah. Da se bolj ne morem potruditi, pa vseeno ne uspe. In zdaj jocem in se pocutim nemocno...
Na zivce si grem zato ker jocem. Saj vem, da moram samo k ginekologu in se bo gotovo kaj dalo resiti... Pa vseeno jocem vsakic ko me kaj spomni na to, da ne morem zanositi.

Kaj naj storim? Bom sla h ginekologu da to resim, ampak zanima me kaj mi je, da se kar naenkrat jocem? Zakaj sem postala tako pomehkuzena kar naenkrat?

Hvala in vse dobro!
Nananini
 
Prispevkov: 1
Član od: pon. 15.apr.2019 22.04

Re: Kaj mi je?

Odgovor Nevenka tor. 16.apr.2019 20.54

Pozdravljena, ko sem prebrala vaše sporočilo, sem najprej pomislila, kako zahtevni ste pravzaprav do sebe. Ljudje smo ljudje tudi zato, ker jočemo, se jezimo, veselimo in še marsikaj. Čustva so nam dana kot odziv na nekatere dogodke, ki se nas dotaknejo, ker so pomembni za nas. Močna osebnost ne pomeni, da moramo ves čas pokončno prenašati vse težke stvari v življenju, ampak ravno nasprotno. Močni ljudje si upajo pokazati svojo ranljivost, prositi za pomoč in pokazati svoja čustva. Če nikoli ne jočemo ali sploh ne čutimo žalosti, to pomeni, da se bodo ta čustva slej kot prej začela odražati na telesu.

To torej, da ste naenkrat postali "pomehkuženi", je dober znak in znak, da ste normalna ženska, ki kdaj tudi joče. Težava je drugje, namreč v preveliki zahtevnosti in trdoti do sebe. Sicer pa lahko računate, da bodo v nosečnosti tudi vaši ženski hormončki poskrbeli za to, da bo čustev več, pa tudi razpoloženje bo nihalo. Ker ste ženska in ženske so kdaj žalostne, jokave, razdražljive, nežne, cmerave in kar je še takih prijetnih in neprijetnih občutkov :kaj čem:

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 653
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron