Pozdravljena, Darja.
Vidim, da imaš res veliko stisko in je seveda povezano s tem kar si doživela v preteklosti... zagotovo ti ni lahko.
In lahko ti dam prvo pohvalo in tudi upanje, da se bo to začelo razreševati...
Prav zaradi dejstva, da se tega zavedaš.., da si o tem tukaj spregovorila in ker je jasno, da si želiš spremeb in urediti svoje življenje.
Ljudje smo si različni (hkrati tudi zelo podobni), vsi pa potrebujemo čas za spremembe... in potrebujemo razumeti sami sebe tudi, ko smo polni negativnih misli in nas boli... in je na obzorju le tema. in dovoliti, da smo v takšnem stanju, saj tako razvijamo sočutje do sebe, da se znamo sprejemati in imeti radi.. In seveda vedno znova potrebujemo stremeti za tem kar si želimo zase in delovati tako kolikor vemo, da zmoremo.
Jaz imam za sabo 10 let zavedanja, iskanja rešitev in dela na sebi, od prvih poskusov do realnih premikov v mojem življenju,... in še vedno sem na poti... še vedno prihajajo težke lekcije, tudi težki dnevi, je pa lažje, z vsakim napredkom..
Najtežji so začetki, jaz sem se učil še posebej dolgo in še vedno se..
Ampak rešil sem se depresije in mnogo zmanjšal socialno fobijo...
Priporočam ti delo na sebi v smislu samopomoči, samodejavnosti in strokovno, psihoterapevtsko pomoč.
Meni je zelo pomagalo, da sem pisal o svojih občutkih, razmišljanje... in pisal pozitivne misli o sebi in se jih učil gojiti v sebi...
Pomembno je da najdemo način, ki nam ustreza, pomaga...
Mislim, da bi bilo šolanje, ki ga omenjaš pravi način zate v tem trenutku in verjamem, da ti bo šlo zelo fajn.
In še enkrat: "Vedno znova potrebujemo stremeti za tem kar si želimo zase..."
Lep pozdrav in naj ti uspeva...