Akcija!

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...
Calath

Re: Akcija!

Post by Calath »

""ja, sej. že itak sem v badu in se ne čutim sposobno iskat službo. kako bom šele hodila tja. potem pa ugotovim, da me bo najbrž ravno ta red in odgovornost naštelal nazaj""

Pri meni je tako, da je pomembno samo to, kako mi je na delovnem mestu... in od tega je potem odvisno kako hodim tja.
Če se dobro počutim, je to to.
Ampak kljub dobrim zadnjim izkušnjam, se ne morem spravit gledat oglasov :oops: :oops:
ampak moram, že zaradi svetovalke, ki je zelo razumevajoča in mi gleda skozi prste, ker sem ji razložil kakšne probleme imam... Ampak nekaj vseeno moram dati od sebe. Ampak če ni zaradi mene, je to že ___ (hej, hej, moderatorji, med slikicami, smeški ena manjka.... kupček dreka :) :) :) )

V glavnem, moj problem je iskanje službe, noben problem pa ni hoditi v fajn službo!!!!

Zdajle bi moral iskati, brskati po oglasih, pa... :jao ja kar ne gre, al kako... ti šment, to je pa res nerodna reč...
Tako kot si ti napisala, hitro se začnem počutit nesposobnega... poleg tega da marsičesa tudi nočem delati, ker bi me to ubijalo. In bi zbežal... tako kot se je to že zgodilo... :ni šans:

Zdajle bi moral dati nekaj od sebe... :razmišljam:
iron maiden

Post by iron maiden »

dobri dnevi še vedno trajajo, pa ne bom zdaj o tem. sedim namreč z diplomo v roki. jezna, besna, vrgla bi jo skozi okno. :žleht: :žleht: :žleht: kako mi gre na živce! a vsaj toliko imam energije, da bom zanalašč nekaj premaknila. o, ja. jeza je zakon. bolje kot depra. pripravila sem tudi pomirjajočo glasbo. še ni prijela. LOL jooooo, kako mi gre na živce. a enkrat bom morala čez to. bo pač s to jezo, ki jo trenutno čutim. ker je imam poln kufer. ne bom se več pustila, da me tako potre. :žleht: :žleht: :žleht:
iron maiden

Post by iron maiden »

o, ja. jeza je kraaasna. sem zdržala eno uro in pol. bolj, ko sem brala, bolj se mi je vse dopadlo. da,da, prav ste prebrali. jezas, jezas, da se mi je začela diploma dopadet! :LOLg
po hitrem pregledu (ponavadi delam počaasi, natančno, vejice popravljam, presledke dorisujem, kompliciram....) sem dopisala nekaj zadev, ki so se mi zdele res težke. and guess what? čist kamot sem jih napisala. šumenje morja in ptičje petje res pomaga. :LOLg
potem sem celo pisala mentorici (tega me je itak najbolj strah, kaj si bo mislila o meni, ker že toliko časa to prčkam....in se sramujem). upam, da bo odgovorila, da ima drug teden čas, da grem k njej in zadevo končam. itak me je strah, kaj si bo spet izmislila, a kaj čem. nekaj grenkega bo treba požreti, da se diploma končno odkotali z mojega seznama za obtoževanje.
oglase za službo sem danes že gledala, a nisem našla nič pametnega. morda kasneje, morda jutri. zdaj paa. zaslužena pavza.
zadovoljna sem.
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize

Post by Nevenka »

Bravo, čestitam, iron maiden :jupi . To je pa res uspeh. Jeza pomaga, ja, veliko energije nam da. Zdaj pa si le privošči počitek in lepo poskrbi zase, zaslužiš si to :pomezik:
iron maiden

Post by iron maiden »

res napredek. ne delam več tako podrobnih scenarijev, ki me utrujajo. in se potem vsega bojim. vse je lažje. za prošnje pa trenutno nimam časa. grem na predavanje o zasvojenosti z odnosi. me zanima, če me bo postavila na oder kot model. :LOLg :LOLg :LOLg kamot. veselim se.
mentorica mi je odpisala prijeten mejl, in grem drug teden k njej na pogovor. upam, da bo imela dovolj časa zame. podrobna vprašanja si bom pripravila, in upam, da bo hitreje šlo vse skupaj. :skace: :skace: :skace: zdaj je čas! :jupi
Mare

Post by Mare »

Pozdravljeni,

sem nov na tem forumu. Tud sam sem imel težave z depresijo. Ko sem ugotavljal :razmišljam: kaj je z mano narobe, kaj se mi dogaja, sem začel brskati po spletu iz vidika mojih občutkov in ugotovil da gre za kar konkretno obliko depresije. Nisem vedel zakaj sem brezvoljen, non-stop utrujen, počutu sem se nesposobnega, ničvrednega, ničesar se nisem mogel lotiti, nikamor nisem hodil, skos sem se zadrževal doma, jedu prekomerno, zamorjen totalno. V enem letu in pol sem se zredil iz idealnih 78 kg na 90 kg.

Zaradi vsega tega sem imel ogromne težave doma s punco, s starši, konflikte v službi, prijateljem sem postajal nezanjimiv, moril sem jih s svojimi problemi,...

Skratka svet se mi je podru. Kaj sem naredu? Brskal sem po spletu naprej ter naletel na stran www.generacijaplus.si . Firbec kot sem, sem poklical :telefon: in se dogovoril za obisk. Za kaj se gre, tu se gre za transpersonalno kognitivno tehniko, s katero sem dosegel, kar še sam svojim očem nisem mogel verjet. Po drugem obisku, torej nekje po dveh tednih se je svet ponovno začel vrteti v mojo smer.

Dobesedno občutil sem se kot, da se mi je razširilo obzorje razmišljanja in to tako intenzivno, da sem spremenil pogled na težave, svet, okolico. Izostril se mi je občutek za človečnost, empatijo, v odnosih sem ponovno pričel graditi mostove :poljubček: . Vpisu sem se na fitness :tek: , vstajam ob šestih brez budilke in to VESEL novega dne, začel sem si postavljati cilje, ljudje so me pričeli ogovarjati. Mislim noro, jst osebno priporočam vpogled na to spetno stran www.generacijaplus.si , men je spremenila življenje za 180%.

Lp, Mare --<--@

P.S. Shujšu sem v treh tednih za 3 kg in to zveseljem ter ber odpora oz. samoprisile
iron maiden

Post by iron maiden »

včeraj sem bila zunaj. res sem se fajn imela. a danes sem zaspana, utrujena, glavobol od preveč čikov je že popustil. spanje imam moteno, zdaj sem se zbudila po drugi kitici. vmes sem bila budna, ker sem bila takooo lačna, da sem si skuhala juho, ki mi je dala moč. zdajle moram kaj bolj konkretnega skuhat in tudi pojest, ker grem varovat otročička.
jutri grem v mb in si že delam scenarije, ki me utrujajo in se jih bojim. diplomo moram še malo pošminkat, sprintat dispozicijo... ko mislim na printanje in na to, kaj naj mentorico sploh vprašam, me je strah. ne vem, če bom imela čas vse urediti. trenutno pa nisem glih pri sebi. hrana. :meni je slabo:
preden sem dokončala ta zapis, se mi je javil en prijeten fant, ki gre ravno jutri v mb. najbrž me bo kar on peljal. kaka odlična novica! naj se uresniči! :meditiram: (imela bom tudi čas, da jutri uredim diplomo, če danes ne uspem)
sklep: kadar grem žurat, drugi dan nobene obveznosti. ali pa manj kadit in prej spat. (ta bo težka) LOL
iron maiden

Post by iron maiden »

hrana daje moč. ne trese se telo. ne begajo misli. scenarijev ni. strah me je še. a uspešno pozabim, da počnem ravno tisto, zaradi česar sploh imam depresijo. diploma, rast, zavedanje sebe, postavljanje mojih pravil. samozavest. iskanje svoje sreče. vem, da si jo zaslužim. in si jo bom vzela. gradim trdne temelje. danes imam dober dan. kak bo šele večer! :ljubezen:
marjetica

Post by marjetica »

Iron maiden,

sem malo sledila tvojemu "dnevniku" in se nekako, delno, našla v njem: enx si :) , spet drugič :( in te je strah ali si
v dvomih...no, nekaj pd se meni dogaja: ne strah pred svetom ali pred samo depresijo, da ne bom en dan totalno onemogla od tega njenega "stiskanja" name...jojj, grozno!! :jao Potem se poberem in čez 4-5 dni, zopet malodušna,
tesnobna in brez moči...ja, tax si res ne moram ničesar skuhati, ker nimam apetita...tebi uspe,..super si! :pomezik:

Dej, spiši mi še kaj...rada prisluhnem in želim si, da mi tudi drugi prisluhnejo...preko forumov dobim nekaj podpore, ki jo sicer v moji okolici nimam, ker doma me ne razumejo..kaj je sploh depresija..
... računam na vas!!

Marjetica
iron maiden

Post by iron maiden »

o, helou, marjetica. ma, ja. svaj s pisanjem se očistim, ko mi špila po buč. zdaj sem imela nekaj krasnih dni. delam diplomo, napreduje, iščem službo pospešeno, da se osamosvojim in odselim...
če se le da, nisem doma, ker doma mi je najhuje. danes spet nisem jedla in se spet trsem, kot da se nisem nič naučila. pa jutri grem pazit dete. kot da se bojim odgovornosti. (kdo bi si mislil, da sem bila nekoč uspešna učiteljica, ki je obvladala 100 otrok na dan.)
ugotovila sem, da samo doma ne jem. itak nimam neke velike izbire, če sploh, ker sva zelo na tesnem z denarjem. a ni samo to. ne morem več živeti tu. rada bi šla. a ne morem. služba, diploma, stanovanje... kako breme zame, ki še jest ne morem, da bi pokonc stala. :jao
Post Reply