Zanositev in anksioznost

Za vse, ki ste prvič na forumu, še sveže prijavljeni. Tukaj lahko narediš prve korake, napišeš kaj o sebi, o tem, kar ti leži na duši, pozdraviš druge ...
Post Reply
zanaa

Zanositev in anksioznost

Post by zanaa »

Pozdravljeni,
prosila bi za vaše mnenje kaj storiti, ker sem na čudni točki življenja. Želim si otroka, imam zlatega partnerja, lepo življenje. Žal, sem sedaj doživela drugi spontani splav. Sva v postopku IVF, eden ss je bil iz IVF, drugi od naravne zanositve. Imam 41 let in se bojim, da me leta prehitevajo. Poskušam najti razlog neuspeha. Trudim se ostati borka. Velikočasa sem doma, ker se dobro počutim in mi ni treba vsakemu razlagati svoje občutke, poslušati težave, ker me izčrpuje. Imam anksioznost in panične napade, vendar zadnja leta niso pogosti, ker jih obvladujem (ne letim, če občutim nelagodnost se poskusim umiriti ali grem stran- zgodi se v nakupovalnih centrih, ko sem izven države v hotelih, na dopustu itd.).
Začela sem se spraševati ali je lahko to razlog, da moj podzavestni strah vpliva na splave, zanositev?
Je možno, da bi s hipnoterapijo to osvobodila in rešila notranji jaz - zelo si želim otroka. Prav tako si želim biti svobodna, da grem na z avionom v tople kraje, ker imam rada sonce itd. Hvala, ker obstajate❤️
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize

Re: Zanositev in anksioznost

Post by Nevenka »

Pozdravljeni,

opravičujem se za pozni odgovor, v poplavi spam-a sem spregledala vaše vprašanje. Postavili ste zelo zanimivo vprašanje, na katerega pa je težko odgovoriti. Verjetno je bila anksioznost že prej pred poskusi zanositve. Zdaj je možno, da so jo poslabšale tudi hormonske spremembe. Seveda je možno, da vaš nemir in nesproščenost v neki meri vpliva na težave z zanositvijo, stres nikoli ne pomaga. Velikokrat je tako, da se stvari uredijo, ko se nehamo boriti in sprejmemo situacijo. Ženske navadno zajame panika, ko se bližajo biološki meji za zanositev. Hipnoza in določene energetske tehnike bi sigurno pomagale zmanjšati napetost in anksioznost, s tem bi se zmanjšal stres in to bi vplivalo tudi na stanje telesa. Tako da vam hipnozo vsekakor toplo priporočam.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Post Reply