Sem mamica 1 leto starega sinčka. Že od majhnega se borim z vsiljivkami z agresjvno vsebino in panicnimi napadi. Bilo je tudi par let cisto ok, zdaj se pa spet zacelo na polno. Zelo zelo se bojim, da kdaj zgubim kontrolo nad tem. V bistvu se bojim shizofrenije in psihoze in vse kar je povezano s kontrolo. Zdaj me pa zanima, ali je mozno da bi bile te vsiljivke oz OKM (nisem prepricana ce bi to bil OKM, ker nimam nobenim posebnih kompulzij) lahko povod v te hujse bolezni kot so psihoza oz shizofrenija? Oz ce vprasam boljse. Ali imam kaj vecjo verjetnost za razvoj teh bolezni, kakor nekdo ki nima OKM?
Nevem točno kako bi se lotila in soočila s temi vsiljivkami, če imam pa grozen strah pred izgubo kontrole? Na splošno me je strah, da kdaj škodujem svojemu otroku katerega imam najrajši na svetu. in to je zelo grozen strah, da bi najrajši videla, da me nekam zaprejo in se tako izognem tem občutkom.
Sem prebrala na internetu (vem, napaka), da naj bi obstajala neka povezava med tema boleznima in potem se je začela velika panika. Lahko vam dam tudi povezavo do članka, mogoče sem si ga tudi narobe interpretirala, ampak v moji glavi je to en velik alarem.
Naj povem, da bolezni kot so psihoza in shizofrenija poznam samo iz vidika prisluhov in tem, da nekaj narediš drugemu, ker ti je to glas rekel itd. No in tega je mene najbolj strah in potem skos preverjam če mam prisluh ali nimam in si kr neke stavke govorim v glavi da preverjam če je prisluh itd. v glavnem grozno

Zakomplicirana sem, vem. Lepo bi vas prosila za nasvet oziroma malo bolj realistično razlago teh mojih strahov