Vesela bom vsakega nasveta in delitev podobne izkušnje.
Tu bi se rada zahvalila še go. Nevenki za njen prispevek pri mojem prebolevanju izgube in podporo.
Vsem tu na forumu pošiljam lep pozdrav in velik objem
Vaša Peja
Ojlajoinmeinlife wrote:Pred leti sem se srečala s Sanjo Rozman in ugotavljala, kakšne napačne predstave o ljubezni so nam bile dane. Koliko enega trpljenja samo zato, ker sem bila prepričana, da je treba potrpeti (kot moja mama) in da moraš biti taka in taka, da te bo imel nekdo rad. In sem postala prava idealna ženska, ki ni nikoli težila, se prepirala, bila ustrežljiva in prijazna. Le kdo me ne bi imel rad? Vsakdo. le jaz se nisem imela. Bolj ko sem bila ustrežljiva, bolj sem sovražila tisto osebo, ki ne ve, kaj si želi in se ne upa povedati, kaj ji je všeč. Iz strahu, da je ne bo imel rad.
Počasi, s strokovno pomočjo sem ugotovljala, kdo sem, kaj želim in kam grem. In uspevam. Še vedno sem prijazna, ustrežljiva, a vem, da ne rabim biti več idealna.
Pozdravljeni, Peja! Lepo, da ste se spet oglasili in z nami delili svoj napredek. Najprej en velik poklon za vse, kar vam je uspelo doseči v teh mesecih. Prevzeti nadzor nad financami, redno plačevati račune, si ustvariti miren dom in začeti živeti samostojno – to so ogromni koraki, na katere ste lahko upravičeno ponosni. Normalno je, da pot ni ravna in da so nekateri dnevi še vedno sivi, a to, da spet vidite smisel in se znate poveseliti, dokazuje, kako močni ste.Peja35 wrote: Wed. 29.Sep.2010 9.58 Pozdravljeni!
Po dolgem času se zopet oglašam. V tem času sem kar nekaj že predelala. Lagala bi če bi rekla, da sem čisto OK, res pa je da sem mnogo bolje kot pred štirimi petimi meseci. Sedaj se znam celo poveseliti, veselim se druženja in vidim tudi svetle trenutke. Najtežje mi je ko vidim kakršno koli zadevo, ki je povezana z bivšim partnerjem. Težko mi je še ko ga vidim, nisva še razrešila vseh vezi. Še vedno je stalno prijavljen na mojem naslovu, nisva še rešila vseh finančnih zadeve. Rada bi rešila še to se končno odvezala. Tako pa imam občutek, da še vedno nekje v zraku visi upanje po neki obnovljeni vezi, čeprav vem, da je bilo slabo in da če sem se spremenila samo jaz se https://www.fmctel.com/sl/pehd-cevi on ne bo. Velik napredek sem naredila že s tem, da vsak dan posebaj vidim nek smisel življenja včasih bolj včasih manj. Prihodnji teden bom začela hoditi na skupine za pomoč razvezanim, ker sem pač ugotovila, da imam problem z odvisnostjo od odnosov. Že osem mesecev je od razhoda z bivšim partnerjem in življenje teče naprej (uspešno plačujem račune, se preživljama, postajam https://estela.si/collections/krtace-in-glvaniki samostojna, imam mir) pa še kar mislim nanj in občasno objokujem najin razhod.
Naj povem,da imam enega dobrega prijatelja (poznam ga že več kot 10let) veliko se druživa in ko sem z njim v družbi se počutim zelo dobro, počutim se vredno, veliko se smejem in občutek, da sem človek je velik.
Če ima še kdo izkušnjo z odvisnostjo od odnosov ga/jo prosim, da jo deli z menjo in ostalimi.
Vsem skupaj lep pozdrav in velik objem. Vaša Peja![]()