Ekscitalopram

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.
Post Reply
depresivka

Ekscitalopram

Post by depresivka »

Pozdravljeni!

Pred enim tednom sem začela jemati Escitalopram Teva. Ne morem reči, da občutim kake stranske učinke razen recimo suhih ust ... Zanima pa me, ali lahko s temi AD-ji jemljem tudi kakšne tablete proti bolečini. Namreč imam kar močne menstrualne krče in običajno si pomagam s protibolečinksimi tabletami, kot je ketonal. V navodilih sem prebrala, da ni priporočljivo jemati nesteroidnih protivnetnih zdravil s tem AD-jem -- a to pomeni, da ne smem potem vzeti nikakršnih protibolečinskih tablet? Ali pa recimo ob prehladu, če te boli glava -- kako si pomagaš?

Tole me je zdaj malo zaskrbelo, ker naj bi escitalopram jemala vsaj pol leta ...

Za kakršni koli nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem!!

Pozdrav ...
mateja

Re: Ekscitalopram

Post by mateja »

Pozdravljena!

Nič ne skrbi, lahko vzameš Ketonal in pri prehladu paracetamol.
Seveda pa ne pretiravaj in to ne glede na escitalompram.

Srečno, Mateja
depresivka

Post by depresivka »

Živjo!

Zdaj imam pa še eno vprašanje, in sicer: ker grem na daljše potovanje, mi je zdravnica za primer driske predpisala antibiotike Nolicin (400 mg). Zdaj me pa seveda zanima, ali jih lahko jemljem skupaj z Escitalopramom. Ali prihaja do kakšnih kontraindikacij? V navodilih za Nolicin piše, da se moram v primeru sočasnega jemanja tricikličnih antidepresivov posvetovati z zdravnikom ...

Najlepša hvala:)

Lep dan,

D.
mateja

Post by mateja »

Pozdravljena!

Nolicin je v redu, če bo driska posledica okužbe s kakšno bakterijo.
Escitalopram pa ni triciklični antidepresiv in Nolicin lahko vzameš, če ga boš potrebovala. Escitalopram pa moraš itak jemati redno, vsak dan, tudi na daljših potovanjih.

Lepo se imej na dopustu.

Lp, Mateja
depresivka

Post by depresivka »

Super, hvala!:)

Tudi vam želim lepo poletje:)

LP,

D.
Marjeta2

Post by Marjeta2 »

depresivka wrote: Sun. 10.Jun.2012 13.09 Pozdravljeni!

Pred enim tednom sem začela jemati Escitalopram Teva. Ne dvižne mize morem reči, da občutim kake stranske učinke razen recimo suhih ust ... Zanima pa me, ali lahko s temi AD-ji jemljem tudi kakšne tablete proti bolečini. Namreč imam kar močne menstrualne https://www.fmctel.com/sl/pehd-cevi krče in običajno si pomagam s protibolečinksimi tabletami, kot je ketonal. V navodilih sem prebrala, da ni priporočljivo jemati nesteroidnih protivnetnih zdravil s tem AD-jem -- a to pomeni, da https://estela.si/collections/barve-za-obrvi-in-trepalnice ne smem potem vzeti nikakršnih protibolečinskih tablet? Ali pa recimo ob prehladu, če te boli glava -- kako si pomagaš?

Tole me je zdaj malo zaskrbelo, ker naj bi escitalopram jemala vsaj pol leta ...

Za kakršni koli nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem!!

Pozdrav ...
Na splošno lahko ob Escitalopram Teva vzameš protibolečinske tablete, ampak previdno z NSAID (npr. Ketonal, Ibuprofen), ker lahko skupaj povečajo tveganje za krvavitve. Občasno ni panike, ampak raje izberi Paracetamol (npr. Lekadol), ki je varnejši. Če rabiš pogosto zaradi močnih bolečin, se pa posvetuj z zdravnikom
jakabaesj6

Post by jakabaesj6 »

Marjeta2 wrote: Sun. 22.Mar.2026 21.10 Zanima pa me, ali lahko s temi AD-ji jemljem tudi kakšne tablete proti bolečini. Namreč imam kar močne menstrualne krče in običajno si pomagam s protibolečinksimi tabletami, kot je ketonal. ženski parfumi V navodilih sem prebrala, da ni priporočljivo https://www.rcl-group.com/Dokumentni-sistem-cRCL-cDOCS/ jemati nesteroidnih protivnetnih zdravil s tem AD-jem -- a to pomeni, da ne smem potem vzeti nikakršnih protibolečinskih tablet?
To je povsem razumljiva skrb ob začetku jemanja. Načeloma paracetamol velja za varnejšo izbiro pri kombinaciji z SSRI antidepresivi, saj ne vpliva na želodčno sluznico na enak način kot nesteroidni antirevmatiki. Vsekakor pa je najbolje, da se ob naslednjem obisku posvetujete s svojim zdravnikom, ki vam bo znal svetovati najboljšo alternativo glede na moč vaših krčev.
Post Reply