slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Strah pred novo službo • Socialna fobija • Psihoterapija forum

Strah pred novo službo

Socialna fobija, socialna anksioznost ...

Strah pred novo službo

Odgovor mjamnik sr. 29.avg.2012 7.52

Imam zelo velik problem, zato bi prosila za strokovno pomoč, ker sama ne vem več, kako si pomagat. Trpim za anksiozno motnjo in mislim da imam tudi socialno fobijo. Pred kratkim sem namreč dobila službo kot učiteljica. Močno sem obremenjena z mislijo da sem nesposobna, da mi ne bo šlo, da se bom osmešila. Zelo se sekiram zaradi tega, kar si bodo mislili o meni. Groza mi je nastopiti pred skupino in neke stvari razlagati. Delala sem že na eni šoli, toda počutila sem se grozno, ker sem imela iste občutke. Tudi s strani učencev sem dobila potrditev, da sem zanič, kar je še bolj izničilo mojo samopodobo, ki je sicer na čisti nuli. Prepričana sem, da to ni poklic zame, ker sem zaradi tega močno samomorilna. Zavedam se, da je dandanes težko dobiti službo, zato sem jo tudi sprejela, samo sem pa tudi prepričana, da bom grozno trpela, ker nisem kos pri vspostavitvi odnosov. V razredu ne znam naredit reda, ker so učenci tako zaščiteni. Tako sem tesnobna, da bi najraje nekam izginila in da me nihče ne bi našel. Nihče me niti ne razume, kako se počutim. Cele dneve jočem, ponoči ne spim. Sicer obiskujem psihoterapijo, samo mi zelo malo pomaga, tablet se pa izogibam, ker so škodljivi.

Hvala za kakršnokoli pomoč!
mjamnik
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 29.avg.2012 7.42

Re: Strah pred novo službo

Odgovor Nevenka sr. 29.avg.2012 8.02

Pozdravljena, mnjamik, pri socialni fobiji in težavami z nastopanjem najbolj pomaga individualna terapija v kombinaciji s skupinsko, zato da se na probleme pogleda z bolj realnega vidika in točno vidi, kaj se dogaja. Poleg tega lahko oseba v varnem okolju ljudi z enakimi problemi vidi svoje težave drugače. Pri nas smo imeli dve leti skupino za pomoč pri socialni fobiji in težavami z nastopanjem, letos pa smo se odločili, da za začetek organiziramo delavnico s tem namenom, ki bo potekala naslednji vikend, torej med 6. in 9.9. in bo namenjena predvsem premagovanju strahu pred nastopanjem in seveda tudi vsem občutkom manjvrednosti in strahovom, ki spadajo zraven, ko se moramo izpostaviti v skupini. Vabim te, da se prijaviš, večina naših udeležencev se je po takih skupinah in delavnicah počutila precej bolj samozavestno.

Termin in pogoji so objavljeni na strani "aktualno".

Želim ti lep dan in te pozdravljam
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 656
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Strah pred novo službo

Odgovor mjamnik sr. 29.avg.2012 8.43

Sama sem pač prepričana, da nisem za te stvari. Moti pa me da me vsi prepričujejo, da sem in da je na začetku to normalno. Toda sama sem že delala na šoli in sem se ves čas isto počutila. Ne znam pa si več pomagat, ker sem na robu z živci. Cele dneve samo jočem, ker se počutim grozno ujeto.
mjamnik
 
Prispevkov: 2
Član od: sr. 29.avg.2012 7.42

Re: Strah pred novo službo

Odgovor Nevenka sr. 29.avg.2012 9.54

Aha, potem sem te morda malo narobe razumela. Težko je opravljati službo, za katero že vnaprej misliš, da ni zate in v njej samo trpiš. Ko sem še enkrat prebrala tvoje sporočilo, sem res začutila tvojo stisko in občutek ujetosti. Ne vem, kako pogosto obiskuješ psihoterapijo in zakaj odklanjaš antidepresive. Slednji bi ti prav gotovo pomagali, da bi se malo sprostila in lažje funkcionirala v razredu. Mnogo bolj kot antidepresivi ti škodi stalna žalost, strah, panika in neprespane noči. Pri občutkih socialne fobije so antidepresivi praviloma kar precej učinkoviti in bi ti verjetno olajšali čas do takrat, ko se ti ponudi priložnost za kakšno drugo delo, kar je verjetno rešitev na dolgi rok. Še vedno pa velja povabilo na delavnico, da se naučiš, kako se lahko zaščitiš pred razdiralnimi občutki nemoči in strahu.

Lep dan in veliko poguma
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 656
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Socialna fobija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron