slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Spolno hladna • Spolnost - seks • Psihoterapija forum

Spolno hladna

Spolno hladna

Odgovor veronika pet. 27.mar.2015 13.55

Stara sem 40 let, moj mož 5 let manj. Imava 8- letno hčer, oba imava dobri službi, nič nam ne manjka materialno...., je pa stvar, ki naju ubija že nekaj časa. Enostavno mi ni do sexa. Ne sama s seboj, ne z njim, na živce mi gre, ko me objema, ker vem kaj bi rad.
To traja že nekaj let in vmes sem se spraševala, ali sem lezbijka, ali se mi je kaj zgodilo v otroštvu, pa da se tega ne zavedam, nimam čustev do njega fizično.
Pred kratkim sem spoznala osebo, ki mi je pokazala, da nisem mrtva, da sem še kako živa.
Kako naj ostanem z možem, do katerega ne čutim nič več kot prijateljstvo, ko pa vem, da je v meni vulkan čustev, ki jih ob možu ne morem sprostiti.

Nikoli nisem želela varat, ampak po vseh letih spanja v lastnem telesu, zavedanju da moje življenje ni generalka, več ne vem, kaj storiti. Si pa predstavljam, kaj vzporedna veza prinese s seboj.


Lep dan vam želim.
veronika
 
Prispevkov: 1
Član od: pet. 27.mar.2015 13.46

Re: Spolno hladna

Odgovor Nevenka pon. 30.mar.2015 13.33

Pozdravljena, Veronika,

niste sicer navedli razloga, zakaj mislite, da vas je minila želja po spolnosti s partnerjem. To se včasih zgodi zaradi nakopičenih zamer in konfliktov, velikokrat pa, še zlasti, ko imamo otroke, postavljamo skrbi, delo in vse ostalo pred partnerski odnos. Za to nam enostavno zmanjka časa in energije. Vzroki so lahko tudi hormonski, vendar glede na to, da ste rekli, da vam je nekdo drug pokazal, da v vas želja po spolnosti obstaja, to verjetno ne pride v poštev.

Mož verjetno ne zna samo objeti, pobožati in ostati pri tem, ampak vedno želi več, zato ste se začeli izogibati vsakemu dotiku z njim. Tu je navadno potrebna kar velika potrpežljivost s partnerjeve strani, saj bi bilo dobro, da bi se za nekaj časa sploh odpovedal poskusom spolnega odnosa z vami, ampak ostal izključno pri objemih, božanju, mogoče masaži. Ob tem pa bi bilo potrebno graditi čustveno bližino, pogovor, odnos.

S prihodom tretje osebe v vaše življenje se je stvar še malo bolj zapletla. Pravite, da se zavedate, kaj pomeni vzporeden odnos, obenem pa je iz vašega sporočila čutiti, da se v tem trenutku ne zmorete odpovedati ne partnerju in tudi ne tej novi osebi in seveda se lahko zgodi, da v tej dvojni igri izgubite oba. To ni lahka odločitev, še zlasti ne zato, ker se zdi, da vam je novi moški prinesel energijo in novo življenje, obenem pa imata s partnerjem otroka. Mogoče bi bilo dobro, da si odgovorite na nekaj vprašanj: Ali bi bili s tem novim moškim v resni zvezi ali si od njega želite samo nežnost in spolnost? Ali bi bil ta moški še zanimiv, če bi vas vaš mož zapustil? Včasih namreč čustva ob tem kar zvodenijo.

Predvsem pa to niso odločitve za čez noč. Dajte si čas, dobro pa bi bilo medtem tudi delo na sebi, da ugotovite, kakšne so vaše želje, potrebe in tudi strahovi.

Vse dobro vam želim:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Spolnost - seks

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost