slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Kot da me vsi opazujejo • Samopodoba • Psihoterapija forum

Kot da me vsi opazujejo

Kot da me vsi opazujejo

Odgovor valentina ned. 9.jan.2011 17.08

Imam prav poseben problem. Ves čas se počutim, kot da me vsi opazujejo, karkoli že delam. Najhuje je, ko se s kom pogovarjam. Skozi sem na preži, da ga ne bi kaj polomila, naredila kakšen napačen gib, kaj narobe rekla. :uf, sram: Le kaj si bodo potem mislili o meni? Počutim se nerodno, leseno, zablokirano, popolnoma nesproščeno. Sproščena sem le ob prijateljici, s katero se veliko družim in ve za moje probleme in seveda z domačimi. Prava mora mi je novoletno čestitanje. Koga objeti, povedati, da mu želiš vse najboljše... huh, v takih primerih bi najraje zbežala?
To se mi dogaja že vsaj polovico življenja?
Ali obstaja sploh kakšna rešitev za take težave?
valentina
 
Prispevkov: 18
Član od: sr. 12.maj.2010 7.36

Re: Kot da me vsi opazujejo

Odgovor Mandala tor. 11.jan.2011 11.23

Valentina....tudi meni se to dogaja. Sedaj in v preteklosti. Pomanjkanje samopodobe, samozavesti, si "dovoliti" biti to kar si. Depresija pa itaq vse to pritegne za sabo. Jaz sem trenutno malo bolje. Sicer pa meni pomaga, da se o tem pogovarjam, razglabljam...Mogoče bi ti pomagal nov krog ljudi.... :) Malo spremembe...

Priskrbi si kakšno knjigo o depresiji, pozitivnih mislih. Meni pomaga...

Ni pomembno kaj si mislijo drugi o tebi. Ne obremenjuj se s tem. Važno je, kaj si misliš ti. Bodi ponosna, da si. Počni stvari, ki te veselijo, dopolnjujejo, osrečujejo.

Piši še kaj :sonček:

Lp, A
Mandala
 
Prispevkov: 8
Član od: pon. 6.dec.2010 14.22

Re: Kot da me vsi opazujejo

Odgovor aceofs sr. 15.nov.2023 20.05

[quote="valentina"]Imam prav poseben problem. Ves čas se počutim, kot da me vsi opazujejo, karkoli že delam. Najhuje je, ko se s kom pogovarjam. Skozi sem na preži, da ga ne bi kaj polomila, naredila kakšen napačen gib, kaj narobe rekla. :uf, sram: Le kaj si bodo potem mislili o meni? Počutim se nerodno, leseno, zablokirano, popolnoma nesproščeno. Sproščena sem le ob prijateljici, s katero se veliko družim in ve za moje probleme in seveda z domačimi. Prava mora mi je novoletno čestitanje. Koga objeti, povedati, da mu želiš vse najboljše... huh, v takih primerih bi najraje zbežala?
To se mi dogaja že vsaj polovico življenja?
Ali obstaja sploh kakšna rešitev za take težave?

vsi imamo tezave v zivljenju razlika je kako se znjimi soociti...najdi prijatelje ki ti bojo pomagali in postanite skupaj mocnejsi :)
aceofs
 
Prispevkov: 16
Član od: tor. 26.jul.2022 13.51


Vrni se na Samopodoba

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron