slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
prevara • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

prevara

prevara

Odgovor meggi sr. 13.apr.2011 10.48

Ljudje smo različni, nekateri ne bi nikoli oprostili prevare nekateri iščemo načine, da bi zadevo prebrodli in zaživeli.
Seveda je tudi odvisno za kakšno prevaro gre.

Zanima me, na kakšen način je kdo prebolel prevaro in oprostil partnerju in na kakšen način je tisti ki je varal zadevo popravil, da sta s partnerjem lahko ponovno zaživela.

hvala za mnenja in izkušnje
meggi
 
Prispevkov: 7
Član od: pon. 19.jul.2010 12.36

Re: prevara

Odgovor podivjana srnica pet. 6.maj.2011 13.54

živjo,

sama sem bila prevarana pred kratkim in tudi sama ne vem, kako naprej, ali ostati skupaj ali enostavno oditi. Občutki so nenormalni, upam na najboljše, ampak se sama nevem, ali bom zmogla. Ko sem z njim, sem imava super, edino problem je v spolnosti, ker se ne morem sprostiti. ko pa ostanem sama, vidim, da lahko živim brez njega in v meni se vzbudi občutek da sem lahko brez njega. ko pa ga vidim, pa ga enostavno ne morem pustiti, ker so čustva v meni premočna.
kako gre pa tebi pri prebolevanju?
podivjana srnica
 
Prispevkov: 3
Član od: čet. 5.maj.2011 13.27

Re: prevara

Odgovor chiara pon. 16.maj.2011 15.26

Pozdravček.

sem bila prevarana in nisem oprostila. Zame je prevara nekaj, kar zruši prihodnost, zame je to najhujša oblika izdaje, norčevanje in najočitnejše izkazovanje nespoštovanja. Sploh pa...si kdo želi živeti v strahu, da je lahko vsak trenutek znova prevaran? Si to sploh kdo zasluži? Vsak ima svojo mejo tolerance, ampak zame se tu konča. Zame to drži: ''Enkrat prevara-zmeraj prevara!'' In ko me je varal, ma kaj za vraga je takrat mislil? Izgleda se niti spomnil ni name, sicer se to ne bi zgodilo!
Če me kdo prevara, se sigurno ne bo več kdaj igral z menoj v mojem peskovniku. Rečem si, glavo gor. Oseba, ki te vara, te ne more iskreno in iz srca ljubit!
chiara
 
Prispevkov: 5
Član od: sob. 14.maj.2011 17.18

Re: prevara

Odgovor prevaranapikica pet. 16.sep.2011 23.20

Se strinjam z napisanim,enkrat prevara-večkrat prevara.
Ampak sem v fazi ko vem že skoraj dve leti,da me vara,pa sva se pogovarjala,pa je zanikal,kar je značilno,ker nima jajc da bi priznal.
Pa sem si rekla,da bo mimo,da se bova pobrala in tako je kazalo do danes,pogled na telefon in sms,kako njegovo ljubico moti,da ima vsa moja darila razstavljena po stanovanju,kakšna p........ sem,pa k......ipd.
To so stvari,ki bolijo in sam moraš priti do tega,da prenehaš ali greš naprej,res pa je da je najlažje rečt pojdi in adijo!
Živeti s tem je muka in moja zgodba je dolga in mučna a kljub vsemu ostajam trda zaradi otrok,moram zaradi njih naprej in pač tako moramo vsi.Vendar nisem zasledila nikjer,kako in na kakšen način bi se lotila odhoda od osebe,s katero mi ne manjka nič a hkrati vse za temelj veze!
Mi lahko kdo pomaga?

Hvala!
prevaranapikica
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 16.sep.2011 23.10

Re: prevara

Odgovor Nevenka sob. 17.sep.2011 6.33

Pozdravljena, prevaranapikica na našem forumu. Praviš, da še nihče ni napisal, kako naj odideš od osebe, ki te je prevarala, ampak ti hkrati veliko nudi. Seveda ne, saj ni univerzalnega recepta. In tudi ni nujno, da vedno odidemo. Praviš, da sta se pogovarjala, pa sploh ni priznal in si kar na nek način šla preko tega. Verjetno je zaključil, da ni nevarnosti, da bi ga zaradi tega zapustila in te vara naprej. Najprej se moraš vprašati, ali si res pripravljena oditi, če bo še naprej tako ravnal s tabo. Če bo odgovor "da", potem rabiš ostro mejo in moraš biti pripravljena stati za njo. Seveda pa moraš do te stopnje precej narediti na sebi, svoji samozavesti, predvsem pa povečati svoj občutek varnosti na tem svetu. Verjetno te je strah, da bi ostala sama, da ne bi zmogla... To so strahovi, katerih posledica je, da vztrajamo še v tako neznosnem odnosu. V ta namen pa ti priporočam delo na sebi v obliki psihoterapije - individualne ali skupinske. Dobro bi bilo, da okrepiš in razviješ tudi mrežo prijateljev, ki ti bodo stali ob strani v primeru take odločitve.

Veliko poguma in lep vikend
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: prevara

Odgovor prevaranapikica sob. 17.sep.2011 6.45

Nevenka najlepša hvala za odgovor,vrjamem vsemu, kar ste rekli pa vendar že delam na sebi in zbiram pogum za konec,zavedam se vsega kar ste napisali o strahovih,....itd.Je pa težko.ko imaš nekoga rad in se mu predaš z dušo in telesom.

Hvala za nudeno pomoč!
prevaranapikica
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 16.sep.2011 23.10

Re: prevara

Odgovor be+whoyouare sob. 4.avg.2012 5.32

bila sem prevarana in sem odpustila vendar ne pozabila ker ne morem in je edino prav...vendar je pa to tisto kar je zvezo naravnost ubijalo! ni bilo zaupanja in nevrjetno kako se je zacelo rusiti vseee! je pa res da tega nis storil vec.ampak zveza ni bila vec zveza ampak highway to hell
be+whoyouare
 
Prispevkov: 10
Član od: sob. 4.avg.2012 3.47


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost