slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Prebolevanje bivšega • Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega • Psihoterapija forum

Prebolevanje bivšega

Prebolevanje bivšega

Odgovor Mojca čet. 2.jun.2016 17.12

Pozdravljeni!

Pred manj kot 4 meseci sem se razšla z bivšim fantom. Skupaj sva bila nekje 10 mesecev. Sedaj že teče 4 mesec in ga nikakor ne morem preboleti, saj sem ga imela zelo rada. Ko sva končala najino zvezo je rekel da potrebuje nekaj časa zase, da vidi če še bova skupaj in ker sem ga resnično imela rada sem mu dala čas. Med tem sva se slišala vsak dan saj je hotel, da ostaneva prijatelja, po 2 mesecih se še kar ni mogel odločiti ali še bova skupaj ali ne zato sem mu rekla da je bolje da greva vsak svojo pot. Seveda je ob tem mojem odgovoru postal zelo živčen in je rekel da sem mu zdaj jaz dala konec. Ampak kako sem mu jaz lahko dala konec, če se on ni mogel odločiti ali bova še skupaj ali ne? Zatrdil mi je tudi da me ima zelo rad...ampak kako me ima lahko rad odločit se pa ni mogel ali še bova skupaj ali ne....tega žal ne razumem, saj če imaš nekoga resnično rad ni ovire da ne bi ostala skupaj.
Ko mi je rekel ali me še lahko pokliče in da ostaneva prijatelja sem rekla da ne ker moram jaz iti dalje, saj drugače ga nikakor ne bom prebolela. Čeprav me je potem še kar nekaj krat klical....nazadnje me je klical pred 14 dnevi. Najraje bi prekinila vse stike, čeprav mi je zelo težko saj ga še vedno imam rada in ne vem kaj naj storim?
Hvala za Vaš odgovor :)
Mojca
 
Prispevkov: 4
Član od: čet. 2.jun.2016 16.57

Re: Prebolevanje bivšega

Odgovor Mojca čet. 2.jun.2016 20.06

Naj povem še kako sva "končala" najin odnos. Jaz sem bila večina pri njem za vikende ali pa sem ostala pri njemu cel teden.....ko sva bila skupaj po teden dni sva se ponavadi skregala.......eno soboto pa ne vem kaj mi je zameril, ko smo se v družbi nekaj pogovarjali.....ko sva prišla domov se ni hotel pogovarjat z mano .......jaz sem se hotela pogovorit kaj mi je sploh zamero ampak se nikakor ni hotel.....takrat pa sem spakirala svoje stvari in šla domov.....in tukaj se je iz njegove strani končalo, ko sem rekla da pač nisem zdržala te tišine in da nisem s tem mislila da je konec najine zveze ko sem šla......
Mojca
 
Prispevkov: 4
Član od: čet. 2.jun.2016 16.57

Re: Prebolevanje bivšega

Odgovor Nevenka ned. 5.jun.2016 18.12

Pozdravljena, Mojca, na našem forumu. Pozorno se prebrala tvoje sporočilo. Prviš, da te ima fant še vedno rad in ti njega, in če sem prav prebrala, sta se razšla zaradi nesporazuma. Ti si po prepiru odšla, ker s eni hotel pogovarjati, on pa je to vzel kot da je konec zveze. Všasih samo ljubezen v odnosu ni dovolj, potrebna je tudi pravilna komunikacija. Tvoj fant je očitno človek, ki rad kuha mulo. To je t.i. psihološka igra moči, pri kateri je namen partnerja kaznovati s tišino, ker nekaj ni naredil prav. Za partnerja je to huda preizkušnja in počuti s eprecej nemočno. Tisti, ki kuha mulo, si v bistvu želi, da artner leta okoli njega, se mu dobrika in opravičuje, dokler on ne smatra, da je bil dovolj kaznovan, in se preneha muliti. Navadno je najbolje, da tistega, ki se muli, pustimo na miru in mu rečemo nekaj takega: "Vidim, da te je to prizadelo. Povej, ko se boš želel pogovarjati...", in delamo naprej svoje stvari, ne drezamo vanj in se ne gremo dramatičnih odhodov, ker imajo lahko posledice.

No, to se je zgodilo tudi tebi. Težko ti dajem neko odlčitev, ker je ta v tvojih rokah. Glavno vprašanje je: Ali mi bo kdaj žal, da nama nisem dala še ene priložnosti? in Ali si želim sploh še biti z njim?, Ali ima najina zveza prihodnost? Ali se vidim z njim čez 5, 10 let? Če je odgovor na ta vprašanja pritrdilen, je verjetno smiselno, da se vsaj še enkrat pogovorita in vidita, če je želja iz obeh strani. Partnerski odnos je sprejemanje partnerja takega kot je in ne čakanje, da se bo spremenil. Ali ga lahko sprejmeš z mulo vred, ker je precej utopično pričakovati, da bo s tem kar čez noč prenehal? Ali lahko sprejmeš vajine tedenske prepire?

Vsekakor s pogovorom ne čakaj predolgo, ker se vse prepogosto zgodi, da se potem upre drugi partner in nas zavrne, mi pa smo potem razočarani in žalostni.

Kakorkoli se boš odločila, ti želim veliko poguma in vse dobro:-)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Prebolevanje bivšega

Odgovor Mojca pon. 6.jun.2016 12.27

Pozdravljeni,

Hvala za odgovor. Ja vem, da sem s tem naredila veliko napako, ko sem takrat odšla in mi je zelo hudo. Tudi pogovorila sem se z njim glede tega ampak mi vsakič samo reče "ti si šla". In to je vse.
Ko sem mu predlagala naj mi da še eno možnost, je rekel da potrebuje nekaj časa vsaj 2 meseca, ampak v teh dveh mesecih se on ni mogel odločit ali bi še bil z mano ali ne......pravi da me še vedno ima rad, ampak se ne more odločit.
Zato sem jaz potem predlagala, da je bolje da greva vsak svojo pot.
Slišiva se še vedno vsak teden....ker on noče prekiniti stikov, tako da me še vedno ponovno kliče. Pravi, da bi rad ostal prijatelj z mano. Ampak jaz nikakor ne morem naprej....nikakor ga ne morem preboleti, če bova imela še kar stike. To sem mu tudi povedala, ampak me še kar kliče. Sama sem tako zmedena da ne vem več kaj naj naredim, nimam pa moči da bi jaz prekinila vse stike, da se mu ne bi npr. javila na telefon ker ga imam še vedno rada.

Lep pozdrav,
Mojca
Mojca
 
Prispevkov: 4
Član od: čet. 2.jun.2016 16.57

Re: Prebolevanje bivšega

Odgovor Nevenka pon. 6.jun.2016 12.33

Hja, potem so stvari malo drugačne. Stiki vam v tem primeru čisto nič ne koristijo. Kar rabite, je meja v smisl: "Ok, dam ti dva meseca",(če ste to pripravljeni), in se slišiva takrat, vmes pa me pusti na miru".

Seveda ne moreta biti prijatelja, to bo možno čez nekaj let, ko bo že vse pozabljeno in preboleno, zdaj pa ne. In ja, fant res ne ve, kaj bi, ampak, ali si želite biti z nekom, ki vas očitno nima dovolj rad, da bi se v trenutku odločil za vas?

Veliko poguma:_)
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Prebolevanje bivšega

Odgovor Mojca pon. 6.jun.2016 13.43

Še enkrat Vam hvala za odgovor. Res ne bova morala biti trenutno prijatelja, vsaj za mene je to dobro, da bom lahko šla naprej in ga dokončno prebolela.
Upam samo, da ti občutki, ki jih doživljam ob prebolevanju, čimprej minejo. Zdaj je že 4 mesec ko sva narazen in nič bolje.

Lep pozdrav,
Mojca
Mojca
 
Prispevkov: 4
Član od: čet. 2.jun.2016 16.57


Vrni se na Razhod, ločitev, razveza, izguba bližnjega

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron