slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
pomoč • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

pomoč

Odgovori, svetovanje, komentarji strokovnjaka

pomoč

Odgovor branka30 pon. 5.avg.2013 20.00

Pozdravljeni,

Na vas se obračam, ker resnično nevem več kaj storiti, gre pa se za meni ljubo osebo.
Oseba namreč pozablja stvari in to tako, da naprimer pride pošta in jo da na dotično mesto in čez dva dni nezavedno nekam odloži pismo ter ga več ne najde naslednjih 14 dni oz. če sploh najde. Jaz sumim na začetek demence, a zdravniki se ji smejijo. Imela je tudi slikanje glave in je vse ok. Samo meni to ni normalno hvala za odgovor.
Zanima me kaj pa svetujete za boljšo samozvest katera temelji na telesni, kar vem, da ni dobro. Včasih se krepi tudi s preteklostjo katera je zelo boleča in jo travmatizira-poudarja, da je je lahko oseba bolj samozavestna.
Hvala za oba odgovora, zelo mi boste pomagali.
Lepe poletne dni.
Lp,
Branka
branka30
 
Prispevkov: 1
Član od: pon. 5.avg.2013 19.56

Re: pomoč

Odgovor Darja tor. 6.avg.2013 8.51

branka30, pozdravljeni.

Glede na to, da ste napisali zelo malo, vam težko bolj podrobno odgovorim na zastavljeni vprašanji …
Ali gre za demenco, lahko presodi le zdravnik (nevrolog, psihiater), na podlagi izvidov in simptomov. Občasno pozabljanje je lahko posledica različnih dejavnikov, vendar mine, ko odstranimo vzroke oziroma se umaknemo iz stresne situacije. Predlagam, da se znova oglasi pri zdravniku. V primeru, da bodo izvidi znova v redu, lahko pomeni, da so težave s spominom tudi psihološke narave. V tem primeru pomaga pogovor s psihologom ali psihoterapevtom.

Če sem prav razumela, vas zanima, kako izboljšati telesno samopodobo (samozavest). Žal nimam nobene čudežne besede ali vaje … Graditev in izboljšanje (telesne) samopodobe je proces, kjer sprejmemo samega sebe, s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Da se zavemo svojih talentov, prednosti, spretnosti. Da smo edinstveni ravno taki kot smo. Preteklost, še posebej, če smo bili travmatizirani, lahko zelo vpliva na dojemanje samega sebe. Ko se soočimo s preteklostjo in predelamo nekatera neprijetna občutja in dogodke, je ena od "posledic" tudi boljša samopodoba (ne prevzemamo več odgovornosti za počutja in situacije, na katere ne moremo (več) vplivati).

Lepo poletje tudi vam. :sonček:
Lp, Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost