slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Problem • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Problem

Odgovori, svetovanje, komentarji strokovnjaka

Problem

Odgovor Jazon pon. 12.avg.2013 23.16

Pozdravljeni!

Nevem kaj mi je zadnjih 14 dni... Prej sm bil že bolje,.... nikol ni blo tko.

Te grozne občutke mam na trenutke, ko pomislim na enega, ki me je zelo hudo žalil, namensko, tud menjava številke ni pomagala. V kolikor pomislim na to kar mi je on rekel, pol kr občutim neki v men tujega, kot da se vse name obrne mogoč avtomatsko, čeprav je tko on men govoril.

Mel sm mir, supr sm bil, psihoterapija mi je pomagala, pol pa je z mano hotel pridit v nekdo, ki naj bi bil moj biološki oče kao, jz pa nikol nism hotel met nč z njim, kr ma hude probleme ter je leta ter leta trpinčil mojo mater prek telefona, klici ob večerih itd,...

Pol kr sm ga mel pa dost, k je še men pisal res bolne stvari, pa ni hotel nehat, kljub menjavi telefonske sm ga pa javno razkrinkal, torej šel sm k policiji. Pol me je pa začel javno blatit prek interneta, da sm kao motena oseba, da je moja mama morilka otrok, kr je en splav enkrat naredila v mladosti, da sem pedofil, da sm prizadet. kak človek je to, da ne razume, da nočem met nč s takim lepo, da ne da miru ter se mi hoče maščevat. Nevem kaj ljudem ni jasn no.

Pa tak lepo prihodnost bi mel po vsem kar sm pretrpel ter pol z trudom v terapiji sm neki dosegu, zdj pa mi tak človk hoče uničt življenje baraba stara pokvarjena pedofilska.

Zdj mi sicer da mir, sam pa mam take čudna občutja na trenutke. kot da bi avtomatsko kj kar je on rekel mogoč prevzel nase al pa se mogoč tko verjel, da sm kj podobn. Al da bi kr mogoč avtomatsko prevzel da sm jz tak, čeprav je to bedarija pa nism tak. tega se pa res bojim, upam da nikol ne bom niti približn tak "pokvarjen" človek kot je on, jz sm vedn bil čist človk, pošten, ne pa baraba kot je on, niti centa nism drugemu ukradu, nism tak človk kot je on pa nism moten. Nism bil popoln, sam nikol nism nobenmu nič slabga hotel, še mojemu očimu ko je bil živ nism hotel slabo zaboga, še preveč sm bil prijazn do njega, on pa se je še na mojga očima spravlal, pa je bil invalid zadnja leta, kak človk se še na invalida spravlja no. (tud drugim je grdobije počel, sam ne bom o tem, zato pa nočem met nč opravka z njim)

Zakaj more bit tak človek moj biološki oče, zakaj ni en normaln človk zaboga,al pa sj en k ni žleht čeprav je zablojen ne pa tak človk poln sovraštva kot je on. Sj sploh nevem, če se bom lahk kdaj poročil, mel otroke pa bil srečn glede na vse kar se mi dogaja, namest da bi blo bolš paje, pol se pa spet poslabša zaboga, pa bi se rad poročil z kako žensko nekoč pa vse.

Res ta občutja so res čudna, kot neki tujga, neki ka nism jz, nek incest al kaj, po trebuhu prsih, mogoče velike kepe, kot da so prileple mogoč name, kaj mi je zaboga. Nikol nism mel takih problemov, dokler nism mel kontakta z njim, jz ga nism hotel (glede na to, kak je), on je na silo hotu. Jz bi rad da se to neha, da lahk normalno živim naprej.
Jazon
 
Prispevkov: 2
Član od: ned. 16.jun.2013 21.50

Re: Problem

Odgovor Nevenka sr. 14.avg.2013 14.10

Pozdravljen, Jazon na našem forumu. Večkrat sem prebrala tvoje sporočilo. Res ti ni lahko in ni pošteno, kar se ti dogaja s strani tvojega biološkega očeta. Pravzaprav si naredil vse, kar je bilo v tvoji moči, da si se pred njim zaščitil in uspelo ti je, da imaš zdaj mir. Razumem pa, da ti je vse to pustilo nek grenak občutek in neprijetne posledice. Če sem te prav razumela, imaš poleg čudnih občutkov tudi nenavadne simptome v telesu. Jaz bi ti zaenkrat svetovala, da jih čim bolj ignoriraš, tako psihične kot fizične občutke. Verjetno bo kmalu vse skupaj precej bolje. Če pa bi se stopnjevalo ali bi se slabše počutil, ti svetujem, da se oglasiš pri svoji zdravnici, da ti da napotnico za psihiatrično pomoč. Lahko si ponosen nase, na to, kar si že dosegel v terapiji in na to, kako si odreagiral na izsiljevanje in psihično mučenje očeta. Včasih pa je stvari vendarle preveč, da bi jih lahko prenesli brez pomoči. In mogoče boš nekaj časa rabil tudi pomoč zdravil, da se boš čim prej počutil bolje in spet nazaj pridobil voljo ter optimizem.

Vse dobro ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron