slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Glavoboli in slabosti • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Glavoboli in slabosti

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Glavoboli in slabosti

Odgovor janjag pon. 31.okt.2011 10.47

Spoštovani,
Zadnje čase (že dalj časa, pa tudi že v preteklosti) me mučijo predvsem slabosti, ki trajajo čez cel dan, včasih tudi glavoboli, toda ti dve zadevi nista nujno povezani. Bila sem na gastro in celo dobila neke tablete (več sem jih že zamenjala) toda mi nič ne pomagajo...zanima me, ali sta lahko tovrstna simptoma znak anksioznosti, ker imam že leta vrsto nedefiniranih težav, ki pa me sedaj tako omejujejo, da ne morem več normalno ne živeti, ne delati, komaj skrbim za otroka...(letos januarja sem rodila in so se vsi telesni simptomi le še okrepili). Sama sicer ne čutim, da bi bila anksiozna, sem pretirano zaskrbljena že nekaj časa, ker ne vem, kaj se mi dogaja, kljub temu pa, ko sem brala o anksioznosti, skoraj vsi pišejo o visokem pulzu...no, moj ni nikoli skoraj višji od 60-70...prej celo pod 60...tam med 50-60 udarcev...mi lahko podate svoje mnenje? Kako lahko ločimo slabost in glavobole, ki predsttvljajo neko fizično obolenje od anksioznih? Malo imam že dovolj letanja okoli zdravnikov, ki me več ne jemljejo resno, jaz pa se počutim zelo slabo...namreč, večina preiskav je bila OK, našli so mi le cisto na pinealni žlezi, ki sicer lahko povzroča tovrstne težave, toda češarika je precej neraziskana in ti nihče ne da nobenih informacij...hvala.
janjag
 
Prispevkov: 1
Član od: pon. 31.okt.2011 10.40

Re: Glavoboli in slabosti

Odgovor Darja pon. 31.okt.2011 11.39

janjag, pozdravljena.

Za diagnosticiranje anksioznosti sta pomembna dva dejavnika; izključitev morebitnih telesnih vzrokov simptomov ter pogovor s terapevtom (psihiatrom), kjer na podlagi tvojega doživljanja sebe, drugih, življenja ugotovita, ali gre res za anksiozne motnje oziroma za katero obliko motenj.
... Kako lahko ločimo slabost in glavobole, ki predsttvljajo neko fizično obolenje od anksioznih? ... Bolečino telo zazna v obeh primerih. Gre bolj za to, da ko npr. panični napad mine, se bitje srca normalizira, če pa imamo obolenje, se ne vzpostavi povsem normalno stanje.
Kdaj imaš glavobole in slabosti? V katerih situacijah? Si morda izpostavljena večjim obremenitvam? Telesnim ali psihičnim? Kolikokrat na teden?
... vrsto nedefiniranih težav, ki pa me sedaj tako omejujejo, da ne morem več normalno ne živeti, ne delati ... Kakšnih težav?

Obiski zdravnikov in pregledi so veliki stresorji že sami po sebi, kar samo še povečuje anksiozne občutke. Glede na to, da si povedala zelo malo o svojem življenju, ne bi ugibala o morebitni diagnozi. Simptomi anksioznosti so različni, lahko se kažejo tudi v slabosti ali glavobolih. Predlagam, da se oglasiš še pri terapevtu in ugotoviš, ali so tvoje težave tudi psihičnega izvora.

Lepe praznike želim. :sonček:
Darja
Uporabniški avatar
Darja
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 132
Član od: tor. 13.apr.2010 18.07


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron