slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
anksioznost sto na uro... • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

anksioznost sto na uro...

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

anksioznost sto na uro...

Odgovor Cicero pet. 14.okt.2011 13.33

Zdravo, pišem prvič tukaj. Jaz sem tako sit tega mučenja, dost mam, zmešal se mi bo res. A to bi sploh kdaj konc al kaj????????? :meni je slabo: :meni je slabo: :prestrašen: Kaj je men tega treba se sparšujem... Poln k... mam tega.. Ena kriza mine pa je bolš, pa takoj spet začne dogajat vse tisto - ful čuden občutek, panika, vrti se mi, čist poten postanem pa velika vročina v telesu se pojavi... A bo že enkrat konec tega sranja blesavega... ne da se mi več, to je za znoret, kar naprej in kar naprej...........
U glavnem ne da se mi več, nimam volje sploh, ker me to ves čas zasleduje...

A mi lahko kdo pove ki se mu tudi tako dogaja kaj naredi, kako se soočit s tem? A se da to kako ustavit?
Cicero
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 14.okt.2011 13.11

Re: anksioznost sto na uro...

Odgovor Nevenka pet. 14.okt.2011 18.43

Dragi Cicero, praviš, da imaš v telesu čudne občutke, da se potiš, postane te strah, se ti vrti... Ti znaki spominjajo na psihosomatiko oz. psihosomatske znake panike in anksioznosti, vendar si premalo napisal, kaj se ti pravzaprav dogaja v življenju. To so znaki strahu, ki se izkazujejo skozi telo in sami po sebi niso nič nenavadnega. Problem je, ker se jih ustrašimo in se zaradi dodatnega navala adrenalina ti znaki še povečajo. Tako smo na videz začaranem krogu strahu pred strahom. Vabim te, da kaj napišeš o tem, kako se je vse skupaj začelo in ob kakšnih priložnostih se ti znaki pojavijo.
Vsekakor pa si zapomni, DA SE TI NE MORE NIČ ZGODITI, ne boš umrl, znorel, ne bo te zadela kap ali kaj podobnega. Vse to je popolnoma nenevarno, čeprav nadležno.

Miren večer ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: anksioznost sto na uro...

Odgovor Cicero pon. 17.okt.2011 17.29

Zdravo. Lahko napišem, da se mi sicer v življenju ne dogajajo prav zelo dobre stvari. ne vem pa s čem točno bi blo to povezano. Pa sej jemljem tudi cypralex po eno tableto na dan pa se mi vseen to dogaja. Drugače pa še vedno prebolevam, ko me je pred pol leta pustila punca, se še nisem čist k sebi spravu. Je pa res da se mi je takrat bolj začelo to dogajat pa res je tudi da sem precej pod stresom v službi.
Najhujše pri tem kar me daje je to, da se mi ponavlja, to me najbolj premakne in živcira. pa še ne prijetno je.

Lp
Cicero
 
Prispevkov: 2
Član od: pet. 14.okt.2011 13.11

Re: anksioznost sto na uro...

Odgovor Nevenka čet. 20.okt.2011 17.27

Vidim, Cicero, da se ti je v zadnjem času kar nekaj zgodilo, kar bi lahko bilo vzrok za močnejše občutke anksioznosti. Še vedno si napisal premalo, da bi ti lahko na kakršenkoli način pomagala. Predlagam ti, da se oglasiš na naši brezplačni skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji, kjer se bova lahko kaj več pogovorila in skupaj poiskala rešitve zate. Poleg tga boš lahko spoznal osebe, ki se počutijo podobno kot ti in videl, kako jim uspe premagovati te probleme. Vzdušje na skupini je prijetno, udeleženci pa z veseljem sprejemajo nove člane.

Upam, da se vidiva...
Lep večer
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov