slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Paroxat in težave s spolnostjo • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

Paroxat in težave s spolnostjo

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

Paroxat in težave s spolnostjo

Odgovor Moop sr. 24.avg.2011 18.26

Pozdravljeni. Moj problem je tak: Dobre tri tedne jemljem Paroxat zaradi anksiozno-depresivnega stanja in medtem, ko bistvenih razlik na razpoloženju še ne opažam, mi že od prvega dneva jemanja dela težave s spolnostjo. Gre v glavnem za pomanjkanje libida in skoraj čisto neobčutljivost intimnih predelov.

Pred jemanjem sem vedno bila zelo seksualna oseba z visokim libidom in občutljivostjo. V glavnem, pogrešam svoje vrhunce in na splošno željo po seksu. Še vedno rada seksam s fantom, a je vse skupaj dosti manj zadovoljivo in včasih kar nadležno.

Zanima me, ali veste, kako bi dodatek kakšnega drugega zdravila (npr Wellbutrin) pomagal pri tej težavi? Malo sem proti temu, da bi jemala še dodatna zdravila, ker nočem končat s še hujšo tesnobo ali pa čisto čustveno otopela oz. na splošno še slabšat svoje probleme. Zato me zanima, kako uspešno je kaj na splošno zdravljenje s podobnimi kombinacijami in ali se to splača poskusit?

Hvala.
Moop
 
Prispevkov: 3
Član od: tor. 17.maj.2011 12.50

Re: Paroxat in težave s spolnostjo

Odgovor mateja pon. 5.sep.2011 14.37

Pozdravljena, Moop!

Najprej se ti opravičujem, ker si tako dolgo čakala na odgovor. Bila sem na dopustu.

Postavila si izredno zanimivo vprašanje, ki verjetno zanima marsikoga. Torej zdravljenje z antidepresivi ima vpliv tudi na libido, ki ga lahko bodisi poveča bodisi zmanjša (spolna disfunkcija). Vendar pa so ta neželeni učinek pogosteje opažali pri fluoksetinu (Prozac), pri novejših antidepresivih pa ga ne omenjajo. Paroxat sodi med novejše. Vendar pa je povsem možno, da ima lahko kdo tudi pri tej terapiji ta neželen učinek. Zagotovo pa redkeje, saj Paroxat deluje bolj selektivno (bolj ciljano) in ima zato manj neželenih učinkov.

Nenavadno mi je le, da se ti je pojavil ta neželen učinek TAKOJ od začetka. Upam, da je do sedaj že izzvenel, če pa ni, ti priporočam, da omeniš svojemu zdravniku in bosta morda terapijo menjala. Vsekakor pa ni zdravila, ki bi ga jemala poleg za povečanje libida. In, prav imaš, da ne bi neželenega učinka enega zdravila "zdravila" z drugim zdravilom. Morda sodiš v skupino ljudi, ki Paroxata (generiično paroksetin) ne prenašaš dobro in z zdravnikom poiščita drugo, bolj primerno terapijo zate.

Želim ti uspešno terapijo in zopet veliko užitkov v spolnosti.

Pozdrav, Mateja
mateja
 
Prispevkov: 35
Član od: sr. 18.avg.2010 15.11

Re: Paroxat in težave s spolnostjo

Odgovor iron maiden čet. 8.sep.2011 16.16

Moop, pozdravljena! --<--@
Sicer upam, da se ti je forma že dvignila.... :iii , a dodajam mojo izkušnjo, morda ti prav pride. Meni se po Paroxatu libido ni spremenil niti za milimeter. Poleg sem jemala še kontracepcijske tablete, ki tudi kao zmanjšuje libido, a name tudi te ne učinkujejo antilibidalno (al kako naj napišem :LOLg )
Sprosti se. Pusti tabletom, da ti pomagajo, ko greš lepo počasi svetlim dnem naproti. :ljubezen:
Sicer pa v tem obdobju najbrž potrebuješ več nežnosti in pozornosti, torej, če ti ni do sexa (Zakaj bi ti sploh moralo biti ves čas?), pač počakaš na bolj primerno obdobje. Če pa zelo pogrešaš sex, najbrž ni problem v libidu kot takem.
Želim ti prijeten čas zdravljenja. --<--@
iron maiden
 
Prispevkov: 40
Član od: ned. 31.okt.2010 17.51


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost