slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
TRENUTNO PRENAJEDANJE... • Motnje hranjenja • Psihoterapija forum

TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Bulimija, anoreksija, prenajedanje ...

TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Metuljčica tor. 13.apr.2010 19.44

Spet sem v fazi prenajedanja (uvajam nova zdravila VAldoxan), možno da je kak stranski učinek, poleg spanja, upam, da bo čimprej mimo, oziroma, ga bom čimbolj uspešno prekinila in se vrnila na 5 do 6 dnevne obroke, lahke in zdrave hrane brez izpuščanja obrokov in nepotrebnega stradanja.
V glavnem, danes pijem samo še čaj in vodo, sem že dovolj jedla, jutri pa spet pogumno in vztrajno z rednimi majhnimi obroki in zdravo hrano , ter veliko tekočine...
Lepo se mejte, kakorkoli že in naj vam ratuje na vseh nivojih!!!
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor maca tor. 13.apr.2010 20.00

Hm, Metuljčica, mogoče pa tukaj kaj najdeš: http://oa-slovenija.com/
sicer pa glede problemov s hrano: tudi jaz sem imela probleme s prenajedanjem in še danes rada jem. uživam v hrani, se pa ne prenajedam. in v tem je ključ, da poslušaš sebe in delaš, kar ti paše. ko boš zares v stiku sama s seboj in boš delala kar ti paše, dvomim, da se boš še prenajedala. jaz sem si rekla: "če bom htela pojest dve pici naenkrat, pa jebiga, bom!" in sem si naročila halo pico in si rekla "delam, kar mi paše" in je pojedla polovico. poslušaj svoje telo in ne svojih čustev!
maca
 
Prispevkov: 16
Član od: tor. 13.apr.2010 19.14

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Hator tor. 13.apr.2010 20.06

Metuljčica, držim pesti zate! Vem kako je to, ko se ne moreš upreti slastnim zalogajčkom, tudi sama sem danes pojedla že toliko sladkarij da mi je slabo :( tudi jaz imam dovolj za danes, že tako mi obleke postajajo premajhne :(
Uporabniški avatar
Hator
 
Prispevkov: 15
Član od: tor. 13.apr.2010 19.26

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Hator tor. 13.apr.2010 20.09

Naj te potolažim metuljčica, tudi sama sem danes pojedla že celo goro piškotov in vse me tišči. Jebiga, bom jutri manj, če bom :) te razumem, vem kako je to, ko se ne moreš upreti.
Uporabniški avatar
Hator
 
Prispevkov: 15
Član od: tor. 13.apr.2010 19.26

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Metuljčica tor. 13.apr.2010 20.21

Hvala hator, za spodbudne besede, ja bomo mogli to spet jutri boljši izvest a ne?, vsak dan posebej in majhne cilje, pol je lažje...Lepo bodi in drži se!!!


Ja maca, hvala poznam malo OA, sem slišala za to. Bom si še podrobneje prebrala....
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Nevenka tor. 13.apr.2010 21.04

Prenajedanje je ponavadi samo simptom, ki je posledica nekega dogajanja v nas. Ponavadi nam takrat, ko imamo željo po hrani, pa nismo lačni, manjka čisto nekaj drugega, mogoče počitek, druženje, nežen dotik, bližina nekoga, ki ga pogrešamo. Zato je pot k odpravljanju prenajedanja prav gotovo ta, da se najprej vprašamo, kaj se ta trenutek dogaja, kaj v bistvu želimo... Predvsem pa si prenajedanja ne očitamo, ker se zapletemo v zaključen krog prenajedanja in krivde.
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor SunshineGirl ned. 18.apr.2010 0.31

Ja, tud jaz imam včasih "ta lačno", čeprav v resnic nisem prav nič lačna ... To je pa tista "živčna" lakota, zapolnjevanje ene praznine, nervoza, negotovost... uu.. to mi je čisto jasno, da kadar pretirano jem, da gre za dogajanje v moji glavi. Drugače pa bi blo mene treba včas mal naterat, da kak obrok več pojem, včasih se mi iz "lenobe" ne da jest oz. si nekaj kuhat sam zase in pol rajš glodam sladkarije ipd.
Uporabniški avatar
SunshineGirl
 
Prispevkov: 7
Član od: sob. 17.apr.2010 22.36

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor Metuljčica ned. 25.apr.2010 23.45

Hoi hej kako ste kej???
En lep predprvomajski pozdravček.
Malo sem se vzela v roke in spet redno jem vsake 3 ure po malo. Upam, da bom tako vztrajala.Sem pa opazila ja, da je povezana moja lakota, ko začutim praznino v sebi ali me je strah in sem napeta in jezna, pa me hrana potem pomiri. Tega se moram nujno odvadit, tega strahu in jeze, da je nam tlačila s hrano in odpravila vzroke in delala na njih.
Držte se vsi po vrst, kot so hiške v Trstu...
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor petarda pet. 30.apr.2010 17.26

metuljčica, ne gre toliko za to da se odvadiš, ampak bolj za to, da spremeniš vzorce mišljenja. to pomen, da takrat ko se ti zdi da si ful lačna, preusmeriš misli v nekaj drugega. KVT si že poskusla?, če ne ti priporočam.+ glede na to, da te berem pa vidim, da imaš kar nekaj težav, poskusi še metodo MINDFULNESS.
petarda
 
Prispevkov: 4
Član od: pet. 30.apr.2010 17.09

Re: TRENUTNO PRENAJEDANJE...

Odgovor valentina tor. 13.jul.2010 21.19

Hoj, tudi jaz imam težave s prenajedanjem, t.i.čustveno lakoto... Saj v bistvu vem, kaj mi manjka, bližina, toplina, nežnost, družba..., pa včasih sta vzrok dolgčas, naveličanost in občutek manjvrednosti. Zanimivo pa je, da kadar imam največje težave, npr. v ljubezni, ne morem jesti, pa kadar sem super, tudi ne. Jem torej, ko sem povprečno, to pa je večino časa. In takrat ne znam ven... Zdaj sem že toliko napredovala, da se enkrat vmes vprašam, kaj se dogaja, zakaj čutim to željo... in včasih mi že uspe prenehati s tem. Zgodilo se je že, da sem takrat preprosto izpljunila grižljaj in popolnoma prenehala s hranjenjem, no in na to sem ponosna... Saj bo počasi, samo preveč zahtevam od sebe... :)
valentina
 
Prispevkov: 18
Član od: sr. 12.maj.2010 7.36

Naslednja

Vrni se na Motnje hranjenja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov