slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
strah pred partnerjem • Socialna fobija • Psihoterapija forum

strah pred partnerjem

Socialna fobija, socialna anksioznost ...

strah pred partnerjem

Odgovor chiara pon. 16.maj.2011 15.08

Pozdravljeni. Sem čisto nova na tem forumu, ki sem ga našla čisto po naključju in vas iskreno in iz srca prosim za vašo pomoč oz. mnenje, nasvet.

Kako naj pomagam fantu, ki ima prevelik strah,anksiozne motnje itd. da bi prišel do mene?Je namreč zelo bolan in ima uničeno samopodobo, poleg tega pa nosi s seboj še travme iz otroštva.Me ima pa zelo rad in js njega. Problem je tudi v tem, da neprestano kričim na njega (po telefonu) , saj me spravlja v obup. Že 2 leti se borim z njim in s tem, da bi se mi prikazal. njegovo telo je 24h na dan pripravljeno na beg. Beži pa v bistvu sam od sebe.
Je imel mogoče kdo podobno izkušnjo?

Že vnaprej se vam zahvaljujem!

Lp, Chiara
chiara
 
Prispevkov: 5
Član od: sob. 14.maj.2011 17.18

Re: strah pred partnerjem

Odgovor Nevenka pon. 16.maj.2011 17.03

Pozdravljena, Chiara, vesela sem, da si nas našla. Večkrat sem prebrala tvoje sporočilo, vendar moram priznati, da ne razumem vsega. Predvidevam, da sta s fantom v zvezi, zato ne razumem tega strahu. Ga je strah samo priti k tebi ali tudi kakršnikoli stikov s tabo? Se sploh kdaj vidita? Praviš, da je tvoj fant že dve leti, pa je njegovo telo neprestano pripravljeno na beg. Lepo bi te prosila, če mi vajin odnos še malo pojasniš, ker ti na osnovi stvari, ki si jih napisala, zelo težko kaj odgovorim.

Lep večer
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 700
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: strah pred partnerjem

Odgovor chiara pon. 16.maj.2011 18.08

V bistvu mi ni glih partner, ampak se čutim zelo povezana z njim. On je mene videl, jaz pa njega še ne. Stike sva pa zmeraj ohranjala prek telefona (že 10 let), nekoč tudi prek pisem. ''Spoznala''sva se pa čisto po naključju. Skratka, z njim se lahko pogovarjam o čemerkoli in kadarkoli, v življenju se nama je pripetilo ogromno identičnih situacij, imava iste cilje, želje, iste poglede na te in one stvari, celo otroštvo sva doživljala na enak način. On je moja sorodna duša. Začelo se je pa 2 leti nazaj(ko sva se po dooolgem času spet slišala), ko mi je obljubljal, da bo prišel in sem ugotovila, da se izmika. Leto dni nazaj pa se je preselil v kraj kjer živim jaz, vendar še vedno ni zbral poguma, da se mi prikaže. je pa v življenju doživel veliko udarcev, samo lani so mu umrle 4 osebe s katerimi je bil povezan, vendar ga še vedno najbolj boli smrt njegove mame, ki je umrla ravno v obdobju, ko je odraščal.Imel je pa tudi zelo težko otroštvo zaradi nasilnega očeta. Mislim, da se mu je vse sesulo. In nato so mu lani ugotovili še 3 diagnoze: levkemija, tumor na glavi in pljučni rak. Da pa bi bilo še težje, je letos doživel še finančni zlom. Sva pa oba mlada, jaz 23, on 27.

Imel je že tudi panične napade, še vedno pa se ga drži kompulzivno obsesivna motnja, socialna fobija....

Ne vem kako naj vam opišem, ampak bistvo je, da bi on zelo rad prišel k meni in bil z mano, ampak neprestano beži, ker ga je sram, ker ima uničeno samopodobo, ker se počuti manjvrednega od mene, ker je izgubil vse. Boji se mene in nasploh ljudi. Ni sposoben nobenega pristnega stika, razen prek telefona, maila itd. Mislim tudi, da se boji svoje pretirane ljubezni do mene, ker me zmeraj pretirano idealizira. Jaz pa po 2 letih borbe, na poti k uničenju, ne vem več, kaj naj naredim, da se ne bi bal soočenja z mano in prišel. Moram pa priznat, da sem zadnje leto zelo zadirčna in se pretirano pritožujem nad njim. Vsaj 1x na dan mora trpet moje izbruhe jeze. ampak priznam vam, on ima resne težave sam s sabo.

Kako naj se obnašam, da ga bom prepričala, da bo vse v redu, ko bo prišel?? Kako naj mu dopovem, da sem js samo človek, tako kot on? Verjemite, da sem že poskušala vse mogoče in se ni obneslo..

Kaj še lahko storim?
chiara
 
Prispevkov: 5
Član od: sob. 14.maj.2011 17.18

Re: strah pred partnerjem

Odgovor chiara pon. 16.maj.2011 18.25

uupss, škratek je bil, js imam 25 let. Mislite, da bi bilo bolje, da se umaknem za nekaj časa in neham pritiskat nanj, naj pride?
chiara
 
Prispevkov: 5
Član od: sob. 14.maj.2011 17.18

Re: strah pred partnerjem

Odgovor Nevenka pon. 16.maj.2011 20.11

Draga Chiara, precej nenavadna zgodba, moram reči. Mislim, da ima tvoj partner zares velike probleme. Težko je reči, za kaj tu sploh gre, ker ga ne poznaš v resnici. Kakorkoli, ostaja dejstvo, da si te ne upa ali ne želi srečati in da ti tu po vsem tem času stvari verjetno ne moreš spremeniti. Težko ti karkoli svetujem, ker premalo poznam tvojo in njegovo zgodbo, vendar se mi tvoja zamisel o umiku zdi dobra. Če te ima resnično rad in te pogreša, bo v tem času, ko ne bosta v stiku, spoznal, da mora kaj za vajino zvezo prispevati tudi sam in iti preko svojih strahov, drugače te lahko izgubi. Morda je to sploh edina možna rešitev v tem trenutku, vendar so odločitve seveda v tvojih rokah.

Želim ti vse najboljše --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 700
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: strah pred partnerjem

Odgovor chiara pon. 16.maj.2011 22.04

Vem, da je nenavadna zgodba in prav zaradi tega ne morem o tem razpravljati z ljudmi, ki so okrog mene. Zdela bi se jim nora in mogoče malce tudi sem:) Če se ta teden ne prikaže, je morda res bolje, da napovem umik in se tega tudi končno začnem držat. Jezi me, ker sem tudi jaz, tako kot vsi ostali samo človek, ki bi rad imel mirno življenje. Še bolj me pa jezi, ker sem tako nemočna, saj tega nisem vajena. Mislim, da je skrajni čas, da začnem mislit tudi nase, saj sem zaradi njega zanemarila vse pozitivne točke svojega življenja.

Zahvaljujem se vam za nasvet in upam, da se bo kmalu vse obrnilo na bolje, pa kakršenkoli že bo izid.
Se še kaj oglasim.

Lepo se imejte.

chiara :jao
chiara
 
Prispevkov: 5
Član od: sob. 14.maj.2011 17.18


Vrni se na Socialna fobija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov