slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
DEPRESIJA IN PREKOMERNO SPANJE • Depresija • Psihoterapija forum

DEPRESIJA IN PREKOMERNO SPANJE

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

DEPRESIJA IN PREKOMERNO SPANJE

Odgovor Metuljčica sob. 19.feb.2011 20.53

Pozdravček vsem. Pri meni je posledica anksiozne depresije beg pred odgovornostjo in spanje. Rada bi se odvadila pretiranega spanja in se disciplinirala in bi bila vesela če bi se zdresirala spati 8 ur in pol dnevno in nič čez dan. Ima kdo podobno izkušnjo, da je pri njem spanje beg pred življenjem in odgovornostjo in aktivnostjo in kako se s pretiranim spanjem in utrujenostjo spopadate. Jst sem spet začela jemati vitamine ker se bliža pomlad in se bojim da me bo še bolj izčrpala spomladanska utrujenost.Včasih me sredi dneva prime taka utrujenost in izčrpanost da v mislih že vidim posteljo in velikokrat podležem te misli in grem za kaki dve uri spat, pol se pa obsojam in imam moralca, ker nisem se trudila premagati utrujenost in premagala krize. Ima kdo podobne težave s tem in ali jih kako uspešno prebroduje. S kavo nočem pretiravati, zaradi povečanega nemira in tesnobe in mi tudi tok ne pomaga, po določenem času me še bolj izčrpa.Prav tako imam zelo velike težave z jutranjim vstajanjem, navijem si uro ob 8.00 pol pa včasih ne vstanem še kaki dve uri, trenutno nimam službe ampak tudi ko sem jo imela če sem začenjala ob pol dvanajstih sem bila od dela tok utrujena da sem vstala zadnje minute tudi tm okrog desetih. Vse skupaj me zelo obremenjuje in nikakor se mi ne uspe zdisciplinirati in tako utrditi da bi vsak dan vstala ob osmih, to bi bil zame že velik uspeh. Spat grem različno, ponavadi od 23, do 24 ure.. Hvala že vnaprej za kakšen nasvet ali spodbudo...lp
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: DEPRESIJA IN PREKOMERNO SPANJE

Odgovor DragonInside ned. 20.feb.2011 11.43

Heila :)
Tudi sama imam včasih potrebo da veliko spim, čeprav se mi ne dogaja vsak dan.
Meni se zdi tako..da če telo potrebuje več spanja pač več spiš. Po mojem to ni nič slabega.
Sprehodi oziroma raje kakšna bolj aktivna vadba (ples, tek, hoja v hrib ...) nekaj kar te utrudi in da se fajn "prešvicaš" meni najbolj pomaga. Znebim se slabe volje, negativnih misli, utrudim se, da lažje zaspim .. in tudi bolje spim, pa še postavo oblikujem poleg vsega drugega. :D To pomaga meni. Drugače pa..dober trik-ne imeti preveč toplo v sobi. Najbolje je sicer spati kar z rahlo odprtim oknom. No, vsaj pri meni je tako, da če je pretoplo potem spim več in manj efektivno.
Drugače pa samodiscipline se pa da naučiti. ;) Samo je potebna volja in vztrajnost. To pomeni, da četudi se ti spi in hočeš spati ne greš spat, amapak se lotiš nečesa drugega. In to vztrajaš toliko časa, da ne čutiš več potrebe po popoldanskem spancu. Mogoče je to bolj stvar navade, da spiš popoldne. Telo se privadi, da spi toliko časa...torej ga moraš odvaditi.
Ne vem, če sem bila prav razumljiva..
No, upam, da ti pride kaj prav.
Lep dan --<--@ ;)
When you face the sun, the shadows always fall behind you. - Hellen Keller
Uporabniški avatar
DragonInside
 
Prispevkov: 10
Član od: pon. 7.feb.2011 23.47
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost