slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
POSTAVLJANJE MEJA... • Samopodoba • Psihoterapija forum

POSTAVLJANJE MEJA...

POSTAVLJANJE MEJA...

Odgovor Metuljčica pon. 26.apr.2010 0.03

Osebno imam velike težave pri postavljanju meja, pri prijateljih, pri partnerstvu, sodelavcih, nadrejenih in podrejenih.
Že v osnovi se mi zdi, da ljudem veliko pustim preblizu do sebe in izpostavim svoje šibkosti in napake. s tem se mi zdi da naredim največ škode...Potem poti nazaj ni več se mi zdi, oziroma je zelo zelo težko spet ohranit distanco.
Kako si lahko pri tem praktično pomagam, s kakimi vajami in ukrepi?
Je to verjetno povezano z nižjo samopodobo, ker če bi mela višjo ne bi tok izpostavljala svoje šibke strani v odnosih...
Hvala za odgovor in lep pozdravček!!!
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: POSTAVLJANJE MEJA...

Odgovor pestrna pon. 26.apr.2010 11.40

O postavljanju meja sem prebrala eno knjigo, a se žal ne spomnim naslova. Temelji na zgodbah iz svetega pisma. Avtor (ali sta bila dva, hmm ) piše, kako iz posamezne zgodbe razberemo, kje in zakaj se postavijo meje. Obstaja torej literatura o tem.

Glede samopodobe pa verjetno že sama veš, da obstaja tone literature. Kaj vzeti za svoje? To, kar tebi ustreza. Preiskušaj pač, kaj ti daje energijo, samozavest. In ne hiti. Čez noč ne gre nič. Pa saj to veš že sama, ne? :)
pestrna
 
Prispevkov: 7
Član od: pon. 26.apr.2010 11.18

Re: POSTAVLJANJE MEJA...

Odgovor Metuljčica čet. 29.apr.2010 18.58

Pozdravljena pestrna. Zelo bi ti bila hvaležna in vesela, če bi se spomnila za katero knjigo gre, ker sem jaz osebno verna in bi si rada prebrala tovrstno literaturo v okviru krščanskega mišljenja. Vse lepo ti želim in lep dan!!! :|
Uporabniški avatar
Metuljčica
 
Prispevkov: 20
Član od: tor. 13.apr.2010 18.54

Re: POSTAVLJANJE MEJA...

Odgovor aceofs tor. 15.avg.2023 23.40

[quote="pestrna"]O postavljanju meja sem prebrala eno knjigo, a se žal ne spomnim naslova. Temelji na zgodbah iz svetega pisma. Avtor (ali sta bila dva, hmm ) piše, kako iz posamezne zgodbe razberemo, kje in zakaj se postavijo meje. Obstaja torej literatura o tem.

Glede samopodobe pa verjetno že sama veš, da obstaja tone literature. Kaj vzeti za svoje? To, kar tebi ustreza. Preiskušaj pač, kaj ti daje energijo, samozavest. In ne hiti. Čez noč ne gre nič. Pa saj to veš že sama, ne?

"Moč ranljivosti: Kako pogum in samopodoba vodita v povezanost" - Brené Brown
aceofs
 
Prispevkov: 16
Član od: tor. 26.jul.2022 13.51


Vrni se na Samopodoba

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron