slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Sanje in komentiranje sanj • Sanje • Psihoterapija forum

Sanje in komentiranje sanj

Sporočila sanj, razlaga sanj, simbolika sanj ...

Sanje in komentiranje sanj

Odgovor murileon sr. 6.okt.2010 7.33

Vabim tiste, ki bi želeli slišati ideje o svojih sanjah :ideja!: oziroma komentarje na njih , da svoje sanje napišejo. Komentarji in ideje so v večini primerov filmi, ki jih drugi vrtijo in ni nujno, da sploh kaj koristijo sanjalcu :jao :ni šans: (ljudje veliko projiciramo) . Je pa tako, da lahko sanjalcu marsikak komentar ali ideja prav pride in se mu lahko utrne kaka koristna in uporabna ideja o svojih sanjah :gledam: :razmišljam: . Ker so lahko komentarji na sanje tudi boleči :žleht: , naj tisti, ki namerava sanje razgrniti pred druge, razmisli, preden jih napiše.
Zadnjič spremenil murileon, dne sr. 6.okt.2010 8.01, skupaj popravljeno 6 krat.
murileon
 
Prispevkov: 4
Član od: sr. 22.sep.2010 13.23

Re: Sanje in komentiranje sanj

Odgovor murileon sr. 6.okt.2010 7.46

Moje današnje sanje:

Pridem delat v svojo bivšo službo. Moj bivši sodelavec, šef in prijatelj, še vedno dela tam, le da je degradiran. Lastniki podjetja več niso prejšnji, ampak je lastnik neko tajkunsko podjetje. Gledam situacijo in razmišljam, kako se za to firmo ne da delati s srcem, kot sem za prejšnjo. Prijatelj pove, da on ob sobotah ne dela, da ignorira pričakovanja. Razmišljam, da bom tudi jaz tako delal, minimalno, probleme pa bom ignoriral; situacija si kaj več ne zasluži. Hkrati mi je jasno, da jaz v to okolje več ne spadam, da sem ga že prerastel in da imam drugo, boljšo službo.
Prijatelj mi pove, da je popolnoma zaglavil. Veliko je downloadal in ni bil pozoren, da se je zakonodaja poostrila, našli so se pa tudi načini, kako nadzorovati piratski download. Dobil je kazen v višini 7 mio €. Sicer je znan po tem, da kdaj pa kdaj popolnoma mimo pihne in sicer zasluženo najebe, ampak tole je bilo pa res hudo. Sam sem začel računati, da je ta kazen nerealna. Če bi zdownload-dal en velik HD filmov in muzike, to nikakor ne bi moglo biti v tej vrednosti. Nato sem pri njem na obisku. Tretira me kot žensko in hoče z mano seksati (fuj ). To mu ( na srečo ) ne uspeva. Ni mi pa jasno, zakaj se sploh družim z njim.
Če ima kdo kak komentar na te sanje, ga bom vesel.
murileon
 
Prispevkov: 4
Član od: sr. 22.sep.2010 13.23

Re: Sanje in komentiranje sanj

Odgovor OnlyMe ned. 10.okt.2010 18.22

Ful čudne sanje, Murileon, res ne bi znala komentirati. Žal pa imam jaz tudi ene take, čudne in grozljive, ki so se mi včasih nekaj časa ponavljale.
Sanjala sem, da sem nekoga ubila in ga nekam skrila. Točneje, v kuhinjo, kjer imam eno večjo omaro. Potem me je ves čas strah, da me bodo odkrili. Bojim se vsakega, ki stopi v kuhinjo. Končajo se, ko pride v naše stanovanje policija. Potem se od groze zbudim...
OnlyMe
 
Prispevkov: 14
Član od: ned. 15.avg.2010 18.51

Re: Sanje in komentiranje sanj

Odgovor murileon pon. 11.okt.2010 7.45

OnlyMe je napisal/-a:Ful čudne sanje, Murileon, res ne bi znala komentirati. Žal pa imam jaz tudi ene take, čudne in grozljive, ki so se mi včasih nekaj časa ponavljale.
Sanjala sem, da sem nekoga ubila in ga nekam skrila. Točneje, v kuhinjo, kjer imam eno večjo omaro. Potem me je ves čas strah, da me bodo odkrili. Bojim se vsakega, ki stopi v kuhinjo. Končajo se, ko pride v naše stanovanje policija. Potem se od groze zbudim...


Verjetno gre za kak zelo močan občutek krivde. Verjetno imaš občutek, da hudo kršiš neka družbena pravila, družbene norme ali pa svoja osebna pravila, ki si jih skozi življenje globoko ponotranjila. Policaj je tvoj aspekt, tisti del osebnosti, ki je mnenja, da gre za kršitev pravil, norm, vrednot. Mrtveca si privlekla v kuhinjo. Kuhinja, predvidevam, ni pa nujno, je lahko simbol družinske domačnosti, topline doma. Zgleda, da kršiš nekaj v zvezi s tem. Glede na sanje, imaš po moje še kar precej dela pred sabo, da se notranje umiriš. Glede na težo zločina, gre verjetno za kake zelo globoko zakoreninjene vrednote, ki jih kršiš. Funkcija policaja je, da raziskuje, ne da sodi. Zato mislim, da si v resnici v nekem procesu predelovanja, raziskovanja. Rezultat tvojega zločina je truplo. Verjetno je tudi truplo nek del tvoje osebnosti. Truplo je mrtvo, ne more živeti, onemogoča ti, da bi zaživela. Truplo je posledica tvojega hudega notranjega konflikta. Truplo je locirano v kuhinjo. V kuhinji je tvoj mrtvec očitno majbolj živ, ima nate največji vpliv.
Rad bi opozoril, da je ta razlaga moje doživljanje simbolov iz tvojih sanj, zato je lahko razlaga popolnoma napačna. Mogoče boš iz razlage dobila kako idejo, kar je tudi smisel takšne razlage. Če boš iz razlage dobila občutek, kako se lotiti razlage sanj, je že kar nekaj :). Pa lepo bodi! --<--@
murileon
 
Prispevkov: 4
Član od: sr. 22.sep.2010 13.23


Vrni se na Sanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron