Pozdravljeni,
moje vprašanje se nanaša na simptome, ki mi nagajajo že nekaj časa in zaradi katerih sem začela tudi z AD-ji. Ves čas imam nekak potrebo po globokem vdihu, zdaj odkar sem na AD moram povedat, da si lahko globoko vdihnem, tu in tam ne...Ampak kljub temu, da lahko zdaj zajamem globoko in me ne zablokira, je to moteče, zakaj rabim to, zakaj moram globoko zajemati sapo?
S tem občutkom oz. simptomi sem se mučila skoraj dve leti, z vmesnimi presledki, ko je bilo ok, je prišel in odšel. Dala sem skozi tudi vse preiskave pljuč (slikanje, CT) in vse ok. Potem pa sem se odločila da grem do psihiatra. Naj povem, da sem leta 2013 imela enake simptome in sem takrat jemala AD-je 2 leti, potem je bilo pet let mir in 2020 se je ponovilo.
Torej zdaj sem že nekje dva in pol meseca na antidepresivu Alventa, vmes prvi mesec se mi je stanje izboljšalo, še posebej na morju, potem so se spet pojavili simptomi, pa izginili in se po koncu dveh mesecev spet pojavili, takrat sem tudi povišala dozo, tako, da sem zdaj že 14 dni na povišani dozi, simptomi pa so še kar prisotni, s tem, da je toliko lažje, da ko hočem zajeti globoko sapo jo lahko, popoldan vmes pa me kaj zablokira.
Jaz poleg tega simptoma nisem imela drugih, razen, da mi je mogoče hitro razbijalo srce in hitro me je kaj spravilo v jok.
Zanima me ali je imel kdaj podobne simptome in kako dolgo je trajalo, da so AD prijeli???
Lepo prosim za odgovor.