slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Tesnoba gag refleks • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Tesnoba gag refleks

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Tesnoba gag refleks

Odgovor nezaaa tor. 19.mar.2024 11.15

Pozdravljena,

1 leto sem jedla Asentro potem pa pocasi zmanjsevala na eno polovico. Tezave so se mi ponovno zacele ponavljat januarja, ko sem cakala na novo sluzbo, zdaj sem zacela in tezave se stopnjujejo. Pred tednom sem povezala dozo antidepresivi se za cetrtino in pocutim se grozno tezave so se vecje. Stalno imam obcutek da mi gre na bruhanje predvsem zjutraj. Drugace tudi jemljem Nolpazo eno zjutraj in eno zvecer vcasih sem vzela se ropurut ker sem mislila da mi gre na bruhanje zaradi kisline pa ni bilo bistvene razlike. Podobne tezave sem Ze imela pa so potem z jemanjem Asentre takrat izzvenele. Bila sem tudi pri osteopatinji, ki je potrdila da gre za psiho in ne tezave z zelodcem. Zelo sem obupana, grozno se pocutim, strah me je da nebi mogla jest, da bi izgubila vse ki jih imam rada, da bi umrla, nebi mogla v sluzbo…. Skratka grozni obcutki! Se vedno pa se bojim da je kaj narobe z mojim zelodcem, pred leti sem vam Ze pisala, zahvaljujem se vam za odgovor in za vaso pomoc!
nezaaa
 
Prispevkov: 4
Član od: ned. 31.dec.2017 14.14

Re: Tesnoba gag refleks

Odgovor Nevenka čet. 21.mar.2024 13.52

Pozdravljena, nezaaa,

Ko začnemo z antidepresivi ali jih povečujemo, lahko kar nekaj časa čutimo zares neprijetne stranske učinke. Slabost in povečanje anksioznih misli sta prav gotovo med njimi. Včasih trajajo ti občutki kar dolgo. Glede na to, da pravite, da ste šele pred enim tednom nekoliko povečali Asentro, bi te težave lahko pripisali temu, še bolj verjetno pa se je anksioznost povečala zaradi nove službe. Vsaka takšna sprememba je seveda stres, ki lahko sproži malo povečanja anksioznosti.
Predvsem poskušajte to slabost sprejeti kolikor je pač mogoče. Saj se bo sčasoma umirila, zagotovo. Ne ukvarjajte se preveč s tem, ali boste jedli ali ne, sigurno boste, ko bo telo dovolj lačno. In seveda ne boste nikogar izgubili niti umrli. Ta razmišljanja so samo vaše prestrašene misli, ki so daleč od resnice, pač izmišljotina našega uma, ki se takrat, ko smo pod stresom, izmišljuje najbolj grozljive stvari, ki se nam lahko zgodijo. Poskusite se včasih igrati in si nalašč izmišljevati kakšne strašljive scenarije, bolj ko bodo neumno strašljivi, bolje bo. Potrudite se izmisliti tako strašljivo neumne stvari, da se boste na koncu nasmejali sami sebi. Vaš razum pa bo začel spoznavati, da je vse samo domišljija in da ste varni.
Bisteno je, da se nekako postavite izven teh misli, da jih samo opazujete in da opazujete tudi vaš odziv nanje. Potem boste videli, kako nenevarno je vse skupaj. Res vam ni treba skrbeti, slabost je eden najpogostejših simptomov stresa in zaskrbljenosti. Ko se bo vvašem življenju vse nekoliko umirilo (in ko bo Asentra prijela), boste veliko boljše, zagotovo :-)

Vse dobro vam želim...
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Tesnoba gag refleks

Odgovor nezaaa pet. 22.mar.2024 14.06

Pozdravljena Nevenka,

Pravzaprav mi ni slabo imam le ta refleks kot da mi gre na bruhanje, je tudi to lahko povezano s tesnobo? Najlepsa hvala za vaso pomoc in nasvete, ki jih delite na forums☺️

Hvala vam!
nezaaa
 
Prispevkov: 4
Član od: ned. 31.dec.2017 14.14

Re: Tesnoba gag refleks

Odgovor Nevenka tor. 26.mar.2024 14.13

Seveda, tudi občutek, da nam gre na bruhanje, je lahko zelo pogosto povezan s tesnobo.

Čim boljše počutje vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov