Star sem 40 let delam v pisarni (programer delo zna bit precej zahtevno) in sem v primerjavi s prejsnimi leti sportno neaktiven. Ne pijem ne kadim.
Torej februarja letos sem opazil obcasne nedolzne vrtoglavice. Do poletja je bilo vse ok, potem pa zopet nekaj malo vrtoglavic. Nakar je sledilo mirno obdobje do pred enega meseca, ko se je zacelo...
Ko sem se vozil se mi je kar na enkrat zameglilo pred ocmi, hitro sem ustavil in potozil zeni kaj se mi dogaja. Pogledala me je v oci in opazila da mi oci hitro svigajo levo desno in nazaj (strokovno Nistagmus). To se mi je zgodilo prvic v zivljenju. Od takrat do danes imam stalno prisotno majhno vrtoglavico (ne vem ce je vrtoglavica prava beseda, ampak svet nekako zaostaja), ki je zelo moteca. Vcasih pa je tudi mocnejsa in tezje funkcijoniram. Imam tudi obcutek kot da se mi bodo misli ustavile, nekaksno blokado (ne znam opisat)...ali pa da se mi bo zmesalo

Odsel sem do zdravnika ki ni ugotovil nicesar na podlagi krvi in pogleda v usesa, naredil je tudi Epleyev manever. Sedaj cakam na datum za nevrologa.
Bojim se kaj je narobe z mano...
Naj se povem da sem bil pred dogodkom v avtu pod velikim stresom... veliko voznje, selitev, mejnava sluzbe, iskanje stanovanja, veliko dela v sluzbi... pa se kaj bi se lahko najdlo...
Sedaj sem vse zgoraj nasteto uredil... vendar moj problem vrtoglavice ne gre stran, nistagmus, pa se mi ni vec ponovil. Posebnih glavobolov nimam, niti ne bruham, ceprav bi vcasih rad (ali pa me sili, sej ne vem), spim kar uredu...
Zanimivo je, da sem zeni opisal edega od mocnejsih napadov vrtoglavice kot napad panike... Je mozno da imam napade panike?? ali je verjetno da je kaj hujsega?
Hvala in lp