slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Je to panicni napad • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

Je to panicni napad

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave s paničnimi napadi;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

Je to panicni napad

Odgovor 55er pon. 19.dec.2016 22.41

Zivjo vsem!

Star sem 40 let delam v pisarni (programer delo zna bit precej zahtevno) in sem v primerjavi s prejsnimi leti sportno neaktiven. Ne pijem ne kadim.

Torej februarja letos sem opazil obcasne nedolzne vrtoglavice. Do poletja je bilo vse ok, potem pa zopet nekaj malo vrtoglavic. Nakar je sledilo mirno obdobje do pred enega meseca, ko se je zacelo...

Ko sem se vozil se mi je kar na enkrat zameglilo pred ocmi, hitro sem ustavil in potozil zeni kaj se mi dogaja. Pogledala me je v oci in opazila da mi oci hitro svigajo levo desno in nazaj (strokovno Nistagmus). To se mi je zgodilo prvic v zivljenju. Od takrat do danes imam stalno prisotno majhno vrtoglavico (ne vem ce je vrtoglavica prava beseda, ampak svet nekako zaostaja), ki je zelo moteca. Vcasih pa je tudi mocnejsa in tezje funkcijoniram. Imam tudi obcutek kot da se mi bodo misli ustavile, nekaksno blokado (ne znam opisat)...ali pa da se mi bo zmesalo :(

Odsel sem do zdravnika ki ni ugotovil nicesar na podlagi krvi in pogleda v usesa, naredil je tudi Epleyev manever. Sedaj cakam na datum za nevrologa.
Bojim se kaj je narobe z mano...

Naj se povem da sem bil pred dogodkom v avtu pod velikim stresom... veliko voznje, selitev, mejnava sluzbe, iskanje stanovanja, veliko dela v sluzbi... pa se kaj bi se lahko najdlo...

Sedaj sem vse zgoraj nasteto uredil... vendar moj problem vrtoglavice ne gre stran, nistagmus, pa se mi ni vec ponovil. Posebnih glavobolov nimam, niti ne bruham, ceprav bi vcasih rad (ali pa me sili, sej ne vem), spim kar uredu...
Zanimivo je, da sem zeni opisal edega od mocnejsih napadov vrtoglavice kot napad panike... Je mozno da imam napade panike?? ali je verjetno da je kaj hujsega?

Hvala in lp
55er
 
Prispevkov: 1
Član od: pon. 19.dec.2016 22.39

Re: Je to panicni napad

Odgovor Nevenka čet. 22.dec.2016 14.53

Pozdravljeni,

na osnovi napisanega je težko sklepati, zakaj točno gre. Napad panike najpogosteje zgleda tako, da se navadno najprej pojavi nerazložljiv strah, nato nam začne srce hitro biti, pojavi se tesnoba, včash meglen vid, slabost in omotica, seveda pa je lahko pri vsakemu malo drugače. Pri vas gre lahko za neke psihosomatske znake, vendar je potrebno najprej izključiti karkoli organskega, tako da je pregled pri nevrologu smiseln. Omotica (ne vrtoglavica) je velikokrat del anksioznosti, tako da bi znalo biti vse tudi posledica stresa.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 697
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Je to panicni napad

Odgovor SpartaMe čet. 15.dec.2022 14.44

Nevenka je napisal/-a:Pozdravljeni,

na osnovi napisanega je težko sklepati, zakaj točno gre. Napad Naravna kozmetika Atelier Rebul najpogosteje zgleda tako, da se navadno najprej pojavi nerazložljiv strah, nato nam začne srce hitro biti, pojavi se tesnoba, včash meglen vid, slabost in omotica, seveda pa je lahko pri vsakemu malo drugače. Pri vas gre lahko za neke psihosomatske znake, vendar je potrebno najprej izključiti karkoli organskega, tako da je kibernetska varnost pri nevrologu smiseln. Omotica (ne vrtoglavica) je velikokrat del anksioznosti, tako da bi znalo biti vse tudi posledica stresa.

Vse dobro vam želim
Nevenka


Ko si na masi ti ponavadi zaradi visokega vnosa kalorij in OH ne manjka energije na treningu. Ko pa začneš z dieto, hkrati zmanjšaš vnos kalorij in OH ter zelo verjetno dodaš še kakšno enoto treninga (kardio ipd.)

To pomeni, da boš pogosto veliko bolj utrujen na dieti, kot na masi. Ker je na dieti ključnega pomena, da treninge še vedno opravljaš na visoko intenzivnem nivoju, ti bo kvaliteten booster pri tem pomagal.
Je pa nespametno takrat jemati booster, ki vsebuje OH oz. sladkorje, kar velja za večino boosterjev.
SpartaMe
 
Prispevkov: 9
Član od: tor. 8.feb.2022 16.37


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron