slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Utrujenost • Depresija • Psihoterapija forum

Utrujenost

Depresija - depresivna motnja razpoloženja - "depra";
trajnejše stanje potrtosti, žalosti, nemoči, nihanja razpoloženja ...

Utrujenost

Odgovor zdenka35 pet. 28.jan.2022 20.12

Spoštovani,

rada bi vas prosila za nasvet glede stalne utrujenosti. Utrujena sem že praktično odkar pomnim. Vedno sem imela manj energije kot ostali, bila sem počasnejša, ves čas zaspana in nekako žalostna. Kljub temu sem nekako funkcionirala. Zdaj pa kar ne gre. Lani jeseni sem prebolela kovid in zdi se mi, da je od takrat še slabše. Trenutno sem na bolniški. Vem, da je verjetno nekaj povezano s kovidom, vse pa najbrž ne. Opažam, da se utrujenost poveča, kadar se moram družiti, kam telefonirati ali iti v trgovino. Od nekdaj sem tudi bolj sramežljiva, nikoli nisem marala nastopanja.
Nekaj časa nazaj sem se ločila in ostala sama z dvema otrokoma. Zato je vse še toliko težje. Veliko stvari je treba urediti, ne morem si privoščiti, da bi izgubila službo. Od takrat so vsi moji strahovi še veliko večji. Trudim se po svojih močeh, energije pa je vedno manj. Otroka sta v šoli in jima je treba pomagati. Včasih ne znam in ne zmorem.
Kaj bo z mano?

Nemočna mamica
zdenka35
 
Prispevkov: 7
Član od: pon. 15.jan.2018 12.18

Re: Utrujenost

Odgovor Nevenka tor. 1.feb.2022 11.02

Pozdravljeni,

težko je reči, kaj se dogaja z vami, še posebno, ker pravite, da ste že celo življenje utrujeni. Napisali ste, da ste utrujeni predvsem pred raznimi socialnimi dogodki in druženji. To bi lahko kazalo na to, da se jih bojite. kadar se nečesa bojimo, pa vemo, da moramo iti, se vključijo vsi naši obrambni mehanizmi in eden je prav gotovo utrujenost. Poleg tega smo izmučeni že od stalnega boja s samim sabo in svojimi strahovi. Včasih se utrujenost po druženju čudežno zmanjša ali izgine, včasih pa je še hujša, saj smo od strahov in konfliktov zares izmučeni.
Zanimivo bi bilo opazovati, kako se počutite na dopustu, še posebej na takšnem, kjer se vam ni potrebno prilagajati in družiti z ljudmi.
Seveda kovid lahko pusti posledice, ki se v nekaterih primerih kaže z utrujenostjo.
Dobro je, da ste na bolniški, vendar verjetno samo to ne bo pomagalo. Lahko gre tudi za izgorelost, ki pa potrebuje kar nekaj časa, da pridemo k sebi.
Svetujem vam, da o tem govorite z vašo zdravnico, ki vam lahko tudi predpiše ustrezna zdravila, s katerimi boste morda lažje premagovali vsakodnevne stiske. Ni lahko skrbeti za otroka, gospodinjstvo, imeti naporno službo in se vsakodnevno boriti s skrbmi, še posebej, če se že brez vsega tega težko prebiješ skozi dan.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Depresija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov