slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Nemir • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

Nemir

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

Nemir

Odgovor Gregor40 ned. 27.dec.2020 11.46

Zacelo 2016 takrat sem sred noci skočil v zrak pa nisem vedel zakaj bip nervozen, ce sem se ulegel se mi je zdelo da me en drzinza noge in ves pritisk pride v glavo ter kot da bi nekdo hodi po prsnem kosu, letos januarja isto, sem bil pri osebnem pa mi dala helex 0.5 in po tedni dnu bilo ok. Tale napad je zacel se pred tremi tedni in sicer zvecer je zena povedala da je bila v kontaku kontakta ,pa se nisem sekiral sem zaspal. Ob 3 zjutraj pa sem skocil gor nervozen, uglavnem paničen ceprav ne vem zakaj ker nisem se ničesar spomnil. Potem sem bil nervozen ker sem cakal na izvid njej po 3 dneh. Sila mi je bila taka v nedeljo da sem se med vožnjo zadrl da bom si nekaj naredil in po vedal ženi zato mi rekla da naj grem k osebnemu zdravniku ta pa me poslal na psihiatrijo , kjer so mi dali asentro. Po enem tednu so mi menjali terapijo torej asentro za trittico. Ki ga jemljem 2 tedna. Ampak cez dan sem vedno bolj nervozen pa ne tak veni kot to da v meni je huda nervoza. Sedim pa na1x dobim vrocino iz vrata cez celo glavo in mravljince v čelu. Začnem hodit sem pa tja po hisi ali pa vseeno kje sem , vzamem helex pa se malo pomirin sem pa.brez energije volje koncentracije , kot da bi na nekaj čakal ampak glava he prazna cisto. Ne morem se sprostiti. Zvecer pa kot da bi menjal plosco pa se sam od sebe pomiri lahko lezim sedim. Cez dan ni šans da bi ležal ali sedel pri miru. Zdaj tu so mi rekli da helex jemljel od začetka 1-2 na dan ali po potrebi. Par dni nazaj sem klical dežurnega ce je to normalno da helex ne deluje. Pa je rekla da bi že v štartu mogel jemati 3 na dan, jaz pa ga jemal 1 max dva na dan vcasih sploh nobenega. Pa se zdaj bojim da bom postal zasvojen z njim. Aja pa osebna mi je dala se sanval ker nisem vec mogel zaspat nazaj ko sem se zbudil. rekli so da imam anksioznost. :jao :ne pa ne:
Gregor40
 
Prispevkov: 5
Član od: ned. 27.dec.2020 11.32

Re: Nemir

Odgovor Nevenka pon. 28.dec.2020 14.13

Pozdravljen, Gregor,

seveda gre za anksioznost. Ta je praviloma hujša zjutraj, zvečer pa se počasi pomiri. Vedno je najhuje, ko nam uvajajo zdravila, potem pa se to počasi počasi umirja. Zdaj je treba preprosto zdržati, ko je hudo, pa si pomagati s Helexom.
Verjetno bo tako še kakšen teden, potem bo šlo pa počasi na bolje. Izboljšanje se navadno kaže počasi, najprej je bolje kakšen delček dneva, potem dva in kmalu se že vidi lučka na obzorju. Poskusite se čim več gibati. Gibanje navadno pomaga pri nemiru. Pojdite ven ne glede na vreme, intenzivno hodite, telovadite doma, karkoli.
Glejte, verjamem, da je hudo, ampak zadeva se da pozdraviti, ne bo več dolgo takole. Značilno za anksioznost je tudi, da se, ko je malo bolje, sploh ne moremo več spomniti, kako hudo je bilo. Ne se zdaj sekirati še zaradi Helexa. Jemljite ga tako, kot so vam povedali, ko bo pa AD prijel, boste pa počasi (nikakor ne hitro ali naenkrat) zmanjševali.

Vse bo v redu, verjemite, samo čisto malo je treba še zdržati.

Miren dan in vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Nemir

Odgovor Gregor40 tor. 29.dec.2020 11.03

V teh 3 tednih sem prehodil zelo veliko, ker enostavno ne morem biti na miru, dopoldan me tisci v trebuhu da nic ne jem, ko pa se pomirim pa se najest ne morem, potem zvecer ob 19 uri ze spim. Pa se zbudim ob 22 in spim do 3 in spet jovo na novo nemir. Ne morem se sprostiti,
Gregor40
 
Prispevkov: 5
Član od: ned. 27.dec.2020 11.32

Re: Nemir

Odgovor Gregor40 tor. 29.dec.2020 11.56

No tak sem miren. Problem je v meni ker ne vem kaj naj pocnem doma. Poizkušam počet iste stvari kater sem pocel pred tem napadom, ampak mi ne uspe, ne morem v miru gledat tv, za brat ni koncentracije....
Gregor40
 
Prispevkov: 5
Član od: ned. 27.dec.2020 11.32

Re: Nemir

Odgovor Nevenka tor. 29.dec.2020 13.35

Kadar nas drži v krempljih anksioznost, se navadno poskušamo truditi, da bi počeli vse enako kot prej, pa nam nekako ne uspe. Ni pravega zanimanja, niti koncentracije. Nič hudega, saj nemir vas ne bo požrl. Malo bo še trajalo, potem se bo pa počasi umirjalo. Poskusite ostati z nemirom, ne bežati od njega. Si pač recite: Ok, sem nemiren, pa prav, bom pač nekaj časa nemiren. Nemir ni še nobenega ugonobil..." In potem samo opazujte nemir, kot nevtralni opazovalec. Navadno že to pomaga, da se malo umirimo.
Če pa ne, pa pač bezljajte naokoli, hodite, delajte, karkoli. Velikokrat pomaga tudi, če se pošteno zaposlimo, načrtujemo svoje dneve in si ne dovolimo strašiti samega sebe. Anksioznost je pač neprijetna, ni pa nevarna in vedno mine.

Čim več miru v Novem letu
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Nemir

Odgovor Gregor40 sr. 30.dec.2020 7.32

Saj v tem je problem , ker se hocem umirit mi srce zacne ne da bi hitro bilo, ampak glasno, pa predtem sem imel vedno v glavi plan kako in kaj morem narest ze za drugi dan. Zdaj pa sem brez idej za isti dan, in to me muci sem nervozen
Gregor40
 
Prispevkov: 5
Član od: ned. 27.dec.2020 11.32

Re: Nemir

Odgovor Gregor40 čet. 7.jan.2021 13.40

Zdaj jem kventiax ze 11 dni. Pa je bilo ponoci vredu sem spal sel na wc pa zaspal nazaj. Zadnje dve noci pa vzamem tableto in po uri in lol skocim v zrak prestrasen hitro mi bije srce,ni varjante da bi zaspal nazaj, vzamem se dva kventiax pa spim dve uri. Zdaj rekli so mi da je to posledica helexa ki popusca, jedel sem ga 3 tedne sprva skoraj nic pol na koncu ze po 3 na dan. Tudi cez dan ce vzamem kventiax nisem ravno zaspan. Kvecjem umirjen.
Lp
Gregor40
 
Prispevkov: 5
Član od: ned. 27.dec.2020 11.32


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost