Pozdravljena
Tudi jaz imam podobno težavo. S partnerjem sva bila skupaj 5+ let. Imela sva, no po mojem mnenju še vedno imava, nekaj posebnega - od globokih čustev do intimnosti. Sam prihaja iz razdrte družine, kjer od svoje mame ni dobival dovolj ljubezni (je tudi ni izražala), oče pa je alkoholik, trenutno ozdravljeni. Oba sva eksplozivna in hitre jeze - kar se je odražalo seveda na odnosu. Zadnje par mesecev se je najin odnos začel krhati - njegovi izpadi ljubosumja, sam je rekel, da ga zapostavljam (kar ni res), 4 leta sva živela skupaj, potem pa sedaj eno leto živiva ločeno (čeprav je spal pri meni). Zakaj? Zato, ker sva dala v prvi plan varčevanje za skupen dom in sva se dogovorila - da bo najcenejša možnost ampak na žalost zdaj vidim da tudi usoda napaka. Začel me je zasliševati, me poniževati in kontrolirati. Morala sem izbirati besede, saj sem velikokrat (imam dolg jezik, vem) rekla kaj, kar ga je zmotilo oz predstavljalo trigger. Vedno sem mu pravočasno povedala kam grem in se počutila kot da sem ujeta v odnos, kjer mi partner ne zaupa. Res, počasi sem se začela oddaljevati od njega - tako čustveno kot fizično. Bila sem zmedena, nisem vedela ali bo sploh kdaj boljše. ko je uvidel, da mislim na konkretne spremembe kot je npr. obisk psihologa (za razrešitev travm, neprestanega nezaupanja in potrditev) in da sem popolnoma razvdojena - se mi je opravičeval. Celo šel je na obisk k psihologinji in videla sem, da si iskreno želi izboljšati zadeve in da začneva na novo - z boljšo komunikacijo, z razumevanjem drugih in poslušanje samega sebe in ne drugih. Rekla sem naj me ne sili v dejanja, naj me ne postavlja pred odločitve, saj sem bila zmedena. Predlagal mi je, da grem z njim na srečanje s psihologinjo. In sem rekla, da grem. Vendar, se je v tem času zgodila stvar, katera me še danes jezi. V času, ko sem rabila čas zase, mi je pisal neki fant. Fant je zelo vredu oseba, vendar sem mu takoj, ko me je nekajkrat povabil na kavo razložila situacijo, ki jo imam s trenutnim bivšim fantom (da imam njega v srcu in da ni fer do mene, do njega in do drugega). Situacijo je razumel in me tudi pustil na miru. Med tem časom pa sem na Facebooku komentirala LIVE SESSION (video v živo) znane astrologinje iz Indije, ki je odgovarjala na vprašanja izbire (moral si zastaviti vprašanje ali opcija A ali opcija B. In sem zapisala za koga naj se odločim; za bivšega fanta ali tega, ki mi je prenehal pisati. Vendar se v sebi sploh nisem odločala med dvema moškema, hotela sem zgolj slišati odgovor ali je prvi primeren zame, bo kaj bolše (vendar vprašanja nisem mogla drugače zastaviti tako kot v tej obliki). Ta komentar je videla ena od prijateljic sestre mojega zdaj bivšega partnerja in mi je takoj pisala o čem se gre. Ker sem bila naivna ... nevem kaj naj drugega rečem... sem ji napisala celotno zgodbo, hkrati sem ji obrazložila tudi, da ne kolebam med dvema možnostima ampak da se bojim, da bivši fant ne bo popravil stvari. Povedala sem ji tudi, da z fantom, ki mi je pisal nisem šla niti na na kavo in, da sem mu obrazložila, da ne morem in ne želim imeti nič resnega z njim. Seveda je ta prijateljica zgolj screenshoot mojega vprašanja na LIVE SESSION posredovala naprej (ni pa posredovala celotnega pogovora niti konteksta). in to je prišlo do trenutno bivšega fanta, ki mi je zgolj preko SMS sporočila napisal, da naj izberem drugega in da me postavlja na smetišče. Po večih SMS in klicih na katere se ni javil, me je popolnoma zablokiral. Jezi me, ker ne želi slišati celotne zgodbe, niti ni tako, kot izgleda. Nato so me blokirali še vsi njegovi prijatelji in sestre - kljub temu, da so videli pogovore med mano in prijateljico, ki je videla moje vprašanje. Njegov obisk (na katerega me je povabil pred tem incidentom) je jutri, nekaj dni nazaj sem mu poslala SMS ali naj pridem in nisem dobila odgovora. Vmes ko sva bila skupaj si je tudi on pisal z drugo in po njegovih besedah ji je objasnil, da ima punco in sem sprejela to in mu verjela. To sem v moji situaciji naredila tudi jaz, tistemu fantu sem objasnila situacijo, vendar to očitno ne velja in ne zaodstuje.Po vsem tem (glede na to, da mi ni odgovoril, da me je blokiral in prav tako njegovi prijatelji in sestre) nevem ali naj jutri grem ali ne na terapijo. Šla bi, vsaj za to, da lahko povem kaj je v resnici bilo, saj mi te možnosti sploh ni dal. Po drugi strani pa ne bi šla, saj me žalosti to, da verjame drugim meni pa niti ni dal možnosti razlage. Prosim za nasvet