slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Nic jasno?! • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Nic jasno?!

Nic jasno?!

Odgovor Rozza_ čet. 9.apr.2020 17.16

Bom kar direktna. Pred casom sem spoznala fanta oz.dala mu moznost spoznanja kajti me pozna ze od prej ampak nikoli ni prislo do kontakta. Sedaj pa sem pred dvema mesecema si dala moznost in mu odpisala. Pogovarjala sva se,se zmenila,da se dobiva na kavi. Prvi zmenek je bil super..dolgo sva se pogovarjala ob kavi,bil je navdusen nad mano. Do nicesar ni pripeljalo. Nato sva se dobila se 2x... Vse je bilo super. Tretjic sva celo gledala film objeta..totalno romanticno,on je bil povodnih dolgih poljubov,besed...do konkretnega sexa ni pripeljalo z njegove strani,jaz sem nato malo dala povoda in se je zgodilo..ampak spet totalno romanticno,nic da bi pomislila,da se mu gre samo zato.
Vendar ima fant en problem,med pisanjem je totalno nekomunikativen kar se total razlikuje od stanja uzivo. To pomeni kratki odgovori,odpisovanje na 2-3ure. To sem sprejela kot da mu ni do mene. Naj povem se da on vedno prvi pise. No in ker sem mislila da mu ni sem s kratkim direktnim sporocilom to naglasila in se poslovila. Na kar so zacela prihajati prvo neka brezvezna sporocila in nato direktno vpr: kaj ti se sedaj ne menis vec z mano?... Pustila sem ga malo cakati in mu odp. Ampak sedaj zopet isto..od njega nic konkretnega kratka sporocilca na par ur... Oditi me pa ne pusti,ce veste kaj hocem reci. Naj povdarim se da je fant precej neznejsi od mene,in da mu nocem delati krivice ce mu slucajno je do mene .. ker stanje uzivo se bivstveno razlikuje od pisanja. A zopet po drugi strani ce ti je do punce naredis nekaj konkretnega ne glede na karakter mar ne? Zmedena sem ...spoznala sem mnogo moskih in vedela kdaj jim je in kdaj ni...sedaj pa naletim na nekoga ko hocem oditi me ne pusti naredi pa tudi nic ne zame da bi me prepricalo....pomagajte mi.
Rozza_
 
Prispevkov: 1
Član od: čet. 9.apr.2020 16.57

Re: Nic jasno?!

Odgovor Nevenka čet. 9.apr.2020 18.52

Pozdravljena,

Lepo si opisala problem. Tale tvoj fant meni deluje kot nekdo, ki ne ve, kaj bi rad. Prav gotovo si mu vsaj malo všeč, verjetno pa se ni prav hudo zaljubil, zato tudi zainteresiran ni tako zelo. Ti veš, da če do nekoga čutimo veliko privlačnost, dobesedno čakamo na klic ali sporočilo in odgovarjamo praktično takoj, dajemo pobudo, smo maksimalno aktivni ali odzivni pri osvajanju. On pa deluje, kot da mu ni zelo mar, si pa še vedno želi obdržati stik, skoraj bi lahko rekli, da te ima na neki rezervi. To so seveda samo ugibanja.

Ujela si se v nekakšno pričakovanje, hrepenenje in neprestano razmišljanje o njem, ki pa te verjetno ne bo pripeljalo daleč, kvečjemu v eno čakanje brez konca. Vsekakor je lahko to krasna podlaga za eno veliko nesrečno zaljubljenost s tvoje strani, saj se ob takšnih dvojnih sporočilih, kot ti jih daje tale fant, lahko pri tebi rodijo močna čustva.

Zato ti svetujem, da ga enkrat konkretno vprašaš, kaj si sploh želi od tebe. Glede na to, kar si napisala, se bo verjetno tudi pri odgovoru obotavljal, v smislu: Ne vem, dajva se malo spoznavati, pa bova videla, ali: Samo fajn se imejva... , kar v prevodu najbrž pomeni: Ne vem še, kaj bi s tabo, saj si mi všeč, ampak ne dovolj za kaj resnega. Če bi bil zares zainteresiran zate, bi pristopil popolnoma drugače, fantje znajo premaknit gore, da osvojijo dekle, ki jim je zares všeč. Vsekakor je bolje, da se zdaj soočiš z njim in ga vprašaš, kaj hoče, kot pa da zgubljaš čas z nekom, ki ti ne more dati, kar si želiš. Kadar smo malo nesrečno zaljubljeni, težko razumemo, da čustva niso obojestranska. Takrat začnemo opravičevati zamujanja, ne-javljanja, ignoriranje sporočil, in podobno, ne da bi videli realno sliko.
Mogoče se tudi motim, ampak kaj sploh lahko izgubiš, če se pogovoriš z njim?

Vse dobro ti želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov