slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
anksioznost zaradi dojenja • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

anksioznost zaradi dojenja

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z anksioznostjo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

anksioznost zaradi dojenja

Odgovor ela pon. 10.feb.2020 12.31

Pozdravljeni,

pred enim mesecem sem rodila in imam čudovito zdravo deklico. Zapletlo pa se je z dojenjem. Že na začetku ni hotela preveč pridno piti pri meni, kar obračala se je proč, sklepala sem, da najbrž nimam dovolj mleka. Zelo sem se trudila, počivala kolikor se je dalo, veliko pila, zdravo jedla, naredila vse, kar so mi svetovali, pa še vedno ni boljše. Dodajamo ji mleko po steklenički, dojenje pa še vedno ne gre. Zelo sem obupana, saj sem si vedno želela dojiti in s tem punčki omogočiti, da dobi čim več zdravih in obrambnih snovi z mojim mlekom. Vse povsod piše, da se treba dojiti, da se moraš maksimalno potruditi, meni pa ne gre, pa čeprav dam vse od sebe. Mleko si tudi črpam, pa načrpam zelo malo. Utrujena sem že od tega, živčna in sploh ne uživam več z dojenčico. Dojenje mi je prava nočna mora, ves čas se samo sekiram.
Na vseh forumih je polno nasvetov, kako se potruditi, jaz pa dobivam vedno večji odpor do tega. Začele so se mi stalne tesnobe, tišči in boli me v prsih, ne morem spati, glava me boli, srce mi nepravilno bije, zadnjič pa sem mislila, da bom padla skupaj, ker sem začutila strašno omotico. Zdaj se bojim še tega in postajam prava živčna razvalina.
Kaj naj? lepo prosim za pomoč, ker tako ne gre več naprej...

obupana mamica
ela
 
Prispevkov: 4
Član od: sob. 13.jan.2018 19.52

Re: anksioznost zaradi dojenja

Odgovor Nevenka sob. 15.feb.2020 21.06

Pozdravljeni,

dojenje je seveda za dojenčke zelo zdravo, včasih pa mamica naleti na težave, saj zaradi različnih razlogov mleka ni dovolj. Glede na trend in različna sporočila vsepovsod na internetu naj bi se mamice skoraj pretrgale, samo da bi lahko dojile, pa ne glede na to, v kakšni stiski so zaradi tega.

Glejte, veliko bolj kot dojenje je pomembno, da se počutite dobro, da ste umirjeni in uživate z dojenčkom. To mora imeti absolutno prednost. Dojenje ni vredno, da zaradi tega razvijete panične napade in hudo anksioznost, depresijo ali kaj podobnega. To naj bi bilo lepo, ljubeče in toplo obdobje in veliko bolj bistveno od dojenja je, da lahko dojenčka objamete in se imate lepo z njim.

Poznam kar nekaj mamic, ki so se v stiski zaradi teh težav oglasile pri meni. Ko so se sprostile in se sprijaznile z nadomestnim mlekom, so začele uživati v tem obdobju, prednost pa je bila tudi ta, da so tako pridobile kakšno urico časa več samo zase. In ta urica je za mamice zelo pomembna, saj je nujno, da se tekom dneva tudi malo napolnimo z energijo in ne pozabimo nase.

Vse dobro in veliko užitkov v materinstvu
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov