slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
aryzalera vpliv na ljubezenska čustva • Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala • Psihoterapija forum

aryzalera vpliv na ljubezenska čustva

Zdravila za pomoč pri psihičnih težavah.
Zdravljenje depresije, anksioznosti in drugih psiholoških težav z zdravili.
Vprašanja in vaše izkušnje z zdravili, jemanjem, uporabo tablet.

aryzalera vpliv na ljubezenska čustva

Odgovor kren pon. 3.jun.2019 10.14

Pozdravljeni,

Zanima me za prijateljico, ki jemlje aryzalera, zdravila. Vplivajo ta zdravila na ljubezenska čustva? In nasploh me zanima, če je možno zaradi duševne bolezni, da se nekdo ne more zaljubiti in ima težave s tem?
Hvala in lep pozdrav!
kren
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 3.jun.2019 9.21

Re: aryzalera vpliv na ljubezenska čustva

Odgovor Nevenka sr. 5.jun.2019 6.28

Pozdravljeni,

postavili ste težko vprašanje, na katero vam ne znam odgovoriti. Pri svojem terapevtskem delu sem srečala ljudi, ki so poročali o tem, da so se pod vplivom antidepresivov ali antipsihotikov začeli manj zanimati za partnerja, zdelo se jim je, da so se njihova čustva zmanjšala. Drugi so spet ponovno zaživeli in se počutili celo bolje v partnerskem odnosu kot prej. Nekaj mojih klientov pa se je na teh zdravilih tudi zaljubilo.

Možno je vse, tako da je zelo težko reči, kaj se dogaja z vašo prijateljico. Na zdravila vsak reagira nekoliko drugače, nekateri so zelo otopeli, ves čas zaspani in izgubijo zanimanje za večino stvari v svojem življenju, drugi pa se počutijo bolje kot prej in to zanimanje spet pridobijo nazaj.

Drugače pa naj vaša prijateljica glede tega vpraša svojega zdravnika psihiatra, jaz vam glede zdravil ne morem svetovati, govorim vam lahko samo na osnovi izkušenj mojega dela in pogovorov s klienti, ki uživajo omenjena zdravila.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 704
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: aryzalera vpliv na ljubezenska čustva

Odgovor kren tor. 13.avg.2019 20.36

Pozdravljeni!

S to punco sva v zvezi. Če temu lahko tako rečem. Namreč ona mi ne izkazuje čustev. Ne mara se poljubljat, držanje za roke je tud velik uspeh, če zdrži minuto. Če jo hočem objet, poljubit, se prav vidi in čuti, da ji je vse skupaj odveč, da ni potrebno nič od tega. Zraven tega mi govori, da me ima rada kot fanta. Poljub za lahko noč tudi neobstaja. Če ji kaj rečem, da to med nama ne bo šlo, mi začne groziti, da bo šla zaradi mene v bolnico..., izsiljuje me. Ne počutim se dobro, ker mi ne vrača čustev. Kaj naj naredim? "Skupaj" sva manj kot 1 mesec.
kren
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 3.jun.2019 9.21

Re: aryzalera vpliv na ljubezenska čustva

Odgovor Nevenka pet. 16.avg.2019 15.03

Pozdravljeni,

no, tole, kar opisujete, je malo nenavadna zveza, brez dotikov, objemanja, poljubov... In če si vaša punca tega ne želi, to verjetno ni ljubezen oz. ona najbrž ne čuti do vas tega, kar si želite. Zakaj ste torej z njo? Če so čustva in želja po dotikih samo na eni strani, postane odnos za tega, ki je zaljubljen, preprosto mučenje in eno samo hrepenenje po nečem, kar ne more dobiti.
Grožnja z bolnico pa je čisto navadno izsiljevanje. Bo pač šla v bolnico, če se ji bo prekinitev zveze, ki to ni, zdela prehuda. To ne sme biti razlog za to, da vztrajate z nekom, ki vam čustev ne vrača. Odločitev pa je seveda vaša.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 704
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zdravila, tablete: antidepresivi, pomirjevala

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron