slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Prevara • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Prevara

Prevara

Odgovor Mark pon. 6.maj.2019 7.14

Pozdravleni,tukaj pišem ker bi rabil nasvet,vem da moram to v svoji glavi sam razčistiti in oceniti kako naprej,če sploh še vztrajati v tek zvezi.
Zveza zame osebno je bila najboljša do sedaj tudi iz strani partnerke je bilo neštetokrat izrečeno isto,vse nama je šlo vredu razn tistih malih prepirov ampak nič resnega. No da preidem k stvari ne dolgo nazaj je šla na izlet kjer so normalno da veliko pili prosila je tudi mene da bi šel z njo ampak ker sem ji zaupal nisem hotel iti ker enostavno moraš zaupat in nemoreš vedno hoditi z partnerjem povsod..no in ja zgodilo se je pač pijana me je prevarala in sem zvedel pogovorila sva se priznala je vse ampak nevem res nevem kaj naj naredim. Odpustil sem ji pozabil nebom nikoli in res zelo boli sploh zato ker sem prvic razmišljal v skupnem življenju v otrokih v poroki in vse..res je da sva mlada da če pač nebo šlo nebo šlo.Ampak mi je res težko zaklučiti zgodbo po vseh lepih trenutkih ampak ne zastopim zakaj ker če ti ena oseba govori kolk te ma rada in kolk je srečna stabo nasledni dan te pa zato ker je bila pijana(to ni izgovor zame) prevara nakoncu pa še prizna da ni bilo prvič resno začneš razmišlat ali je sploh še vredno..Sem pa vedel da je bilo nekaj narobe,čutil sem da je nekaj narobe nisem pogel spati tisto noč bilo mi je slabo itd..

Vem da se bom mogel to sam odločit ampak zanima me če sploh lahko še zaupam če je sploh možno da se to nikoli več ne zgodi,čeprav sem vedno govoril da če prevaraš enkrat varaš vedno in da je to edini razlog zakaj bi zaključil zvezo enostavno nemorem preveč je bilo lepega..nevem res.
Mark
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 6.maj.2019 6.57

Re: Prevara

Odgovor Nevenka pon. 6.maj.2019 19.16

Pozdravljen, Mark,

težko je odgovoriti na tvoje vprašanje. Možno je vse, da se prevara ponovi in tudi, da se ne. Nihče ti ne more zagotoviti, da se to ne bo ponovno zgodilo, tudi tvoja punca najbrž ne. In tudi če bi ti, ali ji boš lahko verjel? Strinjam se, da pijača kot izgovor ne zdrži. Ali je mogoče, da si spregledal, da se je zveza že prej začela kakorkoli krhati ali pa da njena čustva niso bila ravno takšna kot tvoja? Včasih smo tako zaslepljeni v svojih močnih ljubezenskih čustvih, da se nam kar ne zdi verjetno, da bi partner čutil kaj manj.

Tu pravzaprav ni vprašanje, ali te bo še prevarala ali ne, bolj je vprašanje, če ji ti lahko spet zaupaš. Ali jo boš zmogel naslednjič spet samo spustiti na kakšno zabavo ali te bo neprestano glodal dvom. Saj na začetku bodo dvomi normalni, če pa to traja predolgo, lahko postane izčrpavajoče za oba.

Mogoče pa je potrebno kaj spremeniti v odnosu, se več pogovarjati, ugotoviti, kaj se pravzaprav dogaja, ne samo navzven, tudi navznoter. Kako je njej s tabo, ali tudi ona vidi družino in prihodnost tako kot ti?
V taki situaciji se ni dobro prehitro odločati. Saj nimaš kaj izgubiti, če z odločitvijo še malo počakaš in vidiš, kako se boš počutil, ali se bo zaupanje znova okrepilo ali pa bodo dvomi vedno večji. Poskusita se več pogovarjati, pa ne o prevari, temveč o vajinem odnosu, kaj si želita, kako čutita, ali ta odnos obema enako veliko pomeni...

Vse dobro ti želim in miren večer
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: Prevara

Odgovor Mark tor. 7.maj.2019 6.57

Hvala vam za vaš čas in odgovor,glede skupnega življenja vedno je bila to njena želja(tudi moja)ampak je vse to začela sama kako hoče bit zmano kako ji je všeč da je to njena daleč najboljša zveza do sedaj in da si nikoli nebi odpustila da bi šlo karkoli narobe zato toliko bolj boli in nemorem razumeti zakaj..še zadni dan preden je šla je bilo kup vprašanj ali bi ji naredil to kar je ona nakoncu meni in ne vedno sem govoril da je to najbol podlo nagnusno dejanje kar lahko naredis osebi ki jo “imas” rad. Da ti ena govori take stvari enostavno si prepričan da se nebo nič zgodilo in je bil to res šok. Najslabše je pa to da ima ta fant punco ampak nemislim to njej povedat ker nima smisla če on lahko stem živi in ji gleda v oči lahko tudi jaz.
Sva se tudi pogovorila in zmenila kako naprej še vseno upam da nama bo uspelo..odpustil sem ji pozabil nebom nikoli definitivno pa nemislim zdj njej narediti to kar je ona men stem nebi dokazal nic. Res pa je da sedaj vse besede oprosti.žal mi je meni osebno nič ne pomenijo sploh pa ne naredila sem napako..ne naredila si odločitev zame varanje ni napaka ampak odločitev vsakega kateri to naredi.
Še enkrat hvala za vaš čas in odgovor.
Mark
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 6.maj.2019 6.57


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov