slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Ljubezen • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Ljubezen

Ljubezen

Odgovor Pikica111 pon. 18.feb.2019 9.48

Pozdravljeni,

Moja tezava je sledeca sem v rezmerju na deljavo on je iz indije skupaj sva ze 1 leto 4 mesece .Pred kratkim mi je omeni da starsi pocasi bojo zaceli s procesom iskanja zene za njega ker je pac tak njihova kultura .To me je zeloooo prizadelo celo noc jokala on se zdi nad idejo kar vesel, saj razumem taka je njihova kultura .
Minilo je ze par dni misel na to ne se vedno gane mi gre na jok , ceprav bova kljub njegovi poroku bila v stiku samo ne v romanticnem stiku .

Zdej pa me zanima kok to preboleti da nebom tok custvena na idejo(poroka z drugo) ampak kljub temu mu nuditi podporo in biti vesela za njega saj sva kljub temu se vedno dobra prijatelja .

Hvala

Lp
Lp
Pikica111
 
Prispevkov: 2
Član od: pon. 5.nov.2018 12.32

Re: Ljubezen

Odgovor Nevenka pon. 18.feb.2019 14.58

Pozdravljena na našem forumu, "Pikica111".

Težko je biti prijatelj s svojim bivšim, še posebno, ko ima on drugo. To bi šlo šele potem, ko bi ga popolnoma prebolela. Prebolevati pa se začne navadno šele takrat, ko popolnoma prekinemo stike. Dokler smo še vedno v kontaktu, je to veliko težje, saj se rane neprestano odpirajo. Kaj bi tudi imela od tega "prijateljstva"? Neprestano bi se spraševala, kako mu je z drugo, kako izgledajo njuni stiki, kako jo gleda, se jo dotika... Zakaj to rabiš?

Zveze na daljavo so malo posebne in tvoja najbrž zaradi Indijske tradicije že v začetku ni imela neke prihodnosti. Vztrajanje v kontaktu z njim bo pomenilo, da ne moreš naprej v življenju. Dokler smo namreč s čustvi močno zvezani z nekom, je težko biti odprt za kaj drugega. Najprej potrebuješ čas, da vse skupaj preboliš. Morda bosta nekoč imela zelo lepo prijateljstvo na daljavo, ta trenutek pa bo to pretežko zate.

Vem, da najbrž nisi želela tega prebrati. Žal ni magične rešitve za zmanjševanje in odpravljanje čustev ljubezni in zaljubljenosti. Edino kar pomaga, je prekinitev stikov, posvetitev časa in pozornosti, sebi, svojim prijateljem in konjičkom, študiju..., in veliiiko časa.

Vse dobro ti želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron