slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
nekontroliran jok • Panični napadi • Psihoterapija forum

nekontroliran jok

Panični napadi - panična motnja

nekontroliran jok

Odgovor Anjuša sob. 3.nov.2018 12.25

Pozdravljeni,

ze od osnovne šole se mi pojavlja nekontroliran jok ob razlicnih situacijah. V osnovni soli so pripisali moj jok k izsiljevanju ocen. Mislila sem da bo minilo. Faxa nisem zakljucila ker se bojim da bi se mi to zgodilo pri diplomskem zagovoru. Vse izpite pri katerih nisem imela ustnega zagovara sem opravila. Ker se mi je pri izpitu z zagovorom zgodil jok, sta mi ostala 2 izpita pri katerih imam ustni zagovor. Ne morem se pripraviti do tega da bi ju opravljala. Pri enem profesorju sem imela opcijo da kljub obveznemu ustnemu zagovoru, mi ga ni bilo treba opravljati vendar ocena je veliko nizja.Pisala sem 9 brez ustnega zagovora sem dobila oceno 6,kljub nizji oceni sem izbrala moznost brez zagovora.
Vcasih se mi zgodi kaksna krivica in sem trdno odlocena da povem svoje mnjenje, ko zelim izraziti mnenje zacnem hlipat,jokat sploh ne morem govoriti ali povedati kar zelim.
Primer: sem vegetarijanka, na nekem treningu smo vnaprej povedali ce imamo kaksne omejitve sem napisala da sem vege, kar pomeni da ne jem niti rib. trening je trajala 14dni. Za vegetarijance so imeli minimum izbire , pripadale so nam priloge. imeli so vedno vec menijev, ce je bila na jedilniku riba in krompir, meso z rizem ipd. smo dobili riz krompir in solato. juha je bila naceloma z mesom...po par dnevih sem se odlocila da bom trenerjema to omenila. Saj so vedeli vnaprej in vsi smo isto placali. vsega skupaj nas je bilo 30, od tega 6 vegetarjancev in 1 vegan. Vsi so se pritozevalo nobeden ni upal nic rec. Pripravljala sem se na pogovor 2 dni...ko sem sla do trenerja in zacela govorit sem se zlomila...zacela jokat nisem mogla nic povedat. To ni normalno....ne vem vec ka naj naredim stara bom 30 let.
Od 15-24 leta sem bila pri psihologih ,psihiatrih...nic ni bilo iz tega. Bila na raznih tabletah. Sedaj ponovno hodim k psihologu....psihoterapij si ne morem privosciti...psihologinja zeli da se zaprem v psihiatricno bolnisnico,ker naj bi bile psihoterapije tam zastonj... ne vem kaj naj.
Anjuša
 
Prispevkov: 1
Član od: sob. 3.nov.2018 11.59

Re: nekontroliran jok

Odgovor Nevenka ned. 4.nov.2018 16.23

Pozdravljena, Anjuša,

včasih se zgodi, da so čustva, ki jih kažemo navzven, samo maska za naša prava čustva. Pri vas se zdi, kot da jok prekriva strah in da je to vaša avtomatska reakcija, kadar je stres v neki situaciji za vas prehud.

Težko je samo iz vašega sporočila ugotoviti, kaj točno se dogaja, skoraj sigurno pa bi bilo potrebno delo z vašo preteklostjo in otroštvom, da bi ugotovili vzrok in ta vzorec joka počasi nadomestili z novim, bolj funkcionalnim.

To seveda ne bo šlo brez psihoterapije. Zaenkrat bi bilo dobro razmisliti o tem, kako začasno sprejeti, da se ob stresu jočete, pa še kljub temu izvesti določene stvari in izzive. Izogibanje stresnim situacijam samo slabša vaš odziv, saj je pogojen z vašim doživljanjem stresa.

Mogoče bi bilo dobro, da bi se oglasili na naši brezplačni skupini za pomoč pri anksioznosti in depresiji, kjer bi se malo več pogovorili o tem in poiskali najboljše rešitve za vas. Skupina se srečuje vsak drugi torek ob 18.00 na Slovenčevi 95, urnik in točna lokacija je objavljena na naši spletni strani pod "aktualno".

Želim vam prijeten dan
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Panični napadi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov