slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
utrujenost po službi • Strokovnjak odgovarja in svetuje • Psihoterapija forum

utrujenost po službi

Vprašajte strokovnjaka kako reševati vaše težave z depresijo;
pomoč, svetovanje, predlogi in komentarji terapevtke za vaš primer.

utrujenost po službi

Odgovor mojcaa čet. 18.okt.2018 5.27

Pozdravljeni,

zanima me, zakaj vedno po službi čutim neznansko utrujenost, samo še spala bi. Zjutraj je vse v redu, v službi dam vse od sebe, delam hitro in natančno. Ko pa je delovnika konec, grem domov in nisem za nobeno rabo. Ne ljubi se mi ven, za partnerja sem odsotna, ne ljubi se mi niti pogovarjati z njim. Navadno se spravim pred televizijo ali računalnik in gledam neke serije. Zato se s partnerjem velikokrat kregava, on pride domov kar dobre volje, rad bi še kaj počel, se pogovarjal, meni pa gre to na živce.

Kaj je narobe z mano?
mojcaa
 
Prispevkov: 6
Član od: pon. 25.dec.2017 17.24

Re: utrujenost po službi

Odgovor Nevenka sob. 20.okt.2018 16.35

Pozdravljeni,

pravite, da ste po službi zelo utrujeni. Ko sem brala vaše sporočilo, mi je najbolj padel v oči stavek, da delate hitro in natančno. Tu se verjetno skriva vzrok vaše utrujenosti.

Pogosto že od otroštva naprej nosimo s seboj nekakšne zapovedi, ki smo jih navadno dobili od staršev. Dve zelo tipični sta: "Delaj hitro" in "Bodi natančen". Kadar jima lepo sledimo, imamo sami pri sebi dober občutek, saj sta to naši vrednoti.

Včasih pa se zgodi, da jima ne zmoremo slediti, zbolimo, smo utrujeni...Takrat se pojavi občutek, da nismo dovolj dobri, začnemo se kritizirati, težko nam je, saj ni lahko sprejeti, da ne moremo slediti našim zapovedim, ki se zdijo najbolj pomembne, zdi se, da preprosto moramo delati v skladu z njimi. In takrat se še bolj potrudimo, napnemo vse sile, vso energijo vložimo v delo. Zato smo seveda izčrpani in če to počnemo v službi, smo seveda ob koncu delovnika precej izžeti in si želimo samo to, da nas vsi pustijo na miru. Včasih smo tako zelo utrujeni, da nas motijo tudi naši najbližji ali celo vsak moteč zvok in svetloba. Temu stanju navadno pravimo tudi izgorelost.

Če želite, da se boste počutili bolje, bo potrebno spremeniti te vaše vzorce delovanja, mišljenja in čutenja. Sami se tega težko rešimo in navadno potrebujemo pomoč v obliki psihoterapije. To sicer ni proces za čez noč, ampak traja kar nekaj časa, potrebno je nekaj dela in vztrajnosti, vendar se bogato obrestuje. S tem, ko boste svoje vzorce spremenili v takšne, ki vam bodo pomagali, ne pa vas ovirali v življenju, boste pridobili tudi več za vse, kar si želite v življenju početi, pa tudi za vaše najbližje.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 673
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Strokovnjak odgovarja in svetuje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 0 gostov

cron