slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
Pomoč sebi in partnerju • Ljubezen, partnerski odnosi • Psihoterapija forum

Pomoč sebi in partnerju

Pomoč sebi in partnerju

Odgovor Trezka ned. 12.avg.2018 20.56

Pozdravljeni.
Saj niti ne vem, kje naj sploh zacnem. S partnerjem sva skupaj 8 let. Pricakujrva tretjega otroka. Pravzaprav, sem ze cez predviden datum poroda. Ze tako otroci prinesejo veliko sprememb in se loviva v medseebojnem odnosu. Pred parimi dnevi, pa je partnerjeva mama izvedela, da je bolana (ni se cisto potrjeno, ampak zelo resna zadeva). In mojemu partnerju se je tako sesul svet, saj je edinec, oce pa mu je pred leti umrl. In tukaj nastane najvecja tezava. Na eni strani bi se morala veseliti prihod novega clana, na drugi pa tezave in hkrati zalost, ki jo ta bolezen prinese. Sama se trenutno ne znam postaviti na nobeno stran in prav tako ne znam partnerju stati ob strani, kot bi morala. Mi lahko nekdo pomaga, kako pravzaprav se naj sploh soocim s celotno zadevo.
On pa se vecino casa zapira v sebe, cele dneve je samo na telefonu - internetu, in ce ga posebej ne prosim ni od njega skoraj nic. Kot bi obstal nekje.
Sama sicer nekako cutim, da bi morala se bolj posvetiti otroku, ki ga se ni - pa se ne morem, sem cisto razdvojena.
Hvala za odgovor in pomoc.
Trezka
 
Prispevkov: 4
Član od: ned. 12.avg.2018 20.42

Re: Pomoč sebi in partnerju

Odgovor Nevenka pon. 13.avg.2018 18.01

Pozdravljeni,

žal mi je, da ste se znašli v tako težki situaciji. Ni lahko poskrbeti za vse otroke, pričakovati porod in še stati ob strani partnerju. Vaš partner je odrasla oseba. Sicer se je znašel v stiski, vendar je še vedno odrasel in bo verjetno zmogel tudi sam. Najbolje bi ga bilo vprašati, če mu lahko kako pomagate in povedati, da vam je težko, ker se mu to dogaja, ampak ne veste, kako mu lahko stojite ob strani. Obenem tudi povejte, da morate zdaj najprej poskrbeti za otroka, ki je na poti in se pripraviti na porod, vsekakor pa poudarite, da bi mu z veseljem stali ob strani. Verjetno bo razumel in najbrž se tudi zaveda, da mu trenutno ne morete tako pomagati, kot bi mu drugače. Verjamem, da ga je novica potrla, vendar je otrok, ki je na poti tudi njegov in bi morala biti njegova skrb in pozornost usmerjena tudi v pomoč vam.
Bodite prijazni z njim, ampak poskrbite predvsem zase in za zdravje otroka.

Vse dobro vam želim
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Ljubezen, partnerski odnosi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [iskalni robotek] in 2 gostov

cron