slika1

Ponovno odkrijte sebe!

jazsemvredu-naslovna2

Življenje brez strahu!

jazsemvredu-naslovna3
... • Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje • Psihoterapija forum

...

Stanje živčne napetosti: tesnobnost, trema, napetost, živčnost, strah, zaskrbljenost ...
generalizirana anksiozna motnja, socialna anksioznost, posttravmatska stresna motnja (PTSM), obsesivno kompulzivna motnja (OKM) ...

...

Odgovor Alter_Ego sob. 10.mar.2018 13.52

Pozdravljeni,
se opravičujem, če sem zgrešila forum, skupino, ta se mi je zdela še najprimernejša.

Pišem vam, ker se ne morem z nikomer pogovoriti o svoji težavi, ki me pesti nekaj dni, vseeno pa bi rada to nekomu zaupala, ker vem, da je potem laže.
V preteklosti sem slišala kakšno zbadljivko na svoj račun, nobena me pa ni tako prizadela kot večletno zafrkavanje nekega sošolca. Sicer je od tega že skoraj 10 let, pa vendar me neprijetnosti v povezavi s tem spremljajo še danes. V osnovni šoli sem od njega slišala nemalo oponašanj, videla posnemanje svojih gest in posmehovanje, dobivala kakšne pridevnike in izpeljanke itn., ostalega se ne morem, niti ne želim spominjati. Ne vem, zakaj sem si to zaslužila, nikoli o njem nisem mislila ali govorila česa slabega, kaj šele, da bi mu kaj storila. Po nekaj letih pa ga ponovno srečam, ostane grenak priokus in njegov značilni nasmešek. Pred nekaj dnevi pa si spet zaslužim posmehljivo smejanje, prav tako kot takrat. Po toliko letih, ko sem mislila, da je tega konec. Človeku sem bila pripravljena odpustiti, pozabiti na to. Ko si misliš, da smo odrasli in da je takrat bilo le nekakšno otroško nepremišljeno ravnanje. Po tem dogodku pa ne vem več ... Ne vem, kaj naj si mislim. O sebi. Že prej sem dostikrat pomislila, da moje življenje ni vredno ničesar, zdaj pa ... Že nekaj dni se počutim slabo, sploh ko pomislim na ta pripetljaj ... Začnem se tresti, jokati, spreletavajo me misli o smrti, o (ne)vrednosti mojega življenja, ne morem se zbrati pri učenju, nalogah, in ne spati. Ne vem, kaj naj, če ga spet srečam ...

Oprostite za zmedeno pisanje ...

Pozdrav
Alter_Ego
 
Prispevkov: 5
Član od: tor. 6.maj.2014 17.36

Re: ...

Odgovor Nevenka pon. 12.mar.2018 20.21

Pozdravljena,

žal mi je, da si imela zoprno izkušnjo v preteklosti. Včasih so otroci neverjetno zlobni na račun svojih vrstnikov in to nas lahko boli celo življenje.
Zanimivo je, da se ob tem ti začneš spraševati o lastni vrednosti, namesto da bi spraševala o njegovi čustveni inteligenci, o pomanjkanju empatije in še drugih človeških lastnosti. Lahko da imaš opravka z nekom, ki empatije preprosto ni zmožen, ki ima mogoče kakšno osebnostno motnjo, zaradi katere se tako neznosno obnaša.
Zaradi norca, ki se ne zna obnašati, ti razmišljaš, da tvoje življenje ni ničesar vredno, razmišljaš o smrti, haloooo!!!
Tale ni vreden še solze ne, kaj šele kakršnegakoli razmišljanja.

Kaj boš, ko ga spet srečaš? Imaš več možnosti. Lahko ga ignoriraš, lahko pa mu tudi poveš, da je idiot, zelo na kratko, brez razlage. Ne rabiš biti prijazna, ne rabiš pozdravljati, ničesar, kot da zate ne obstoja.

Iz tvojega sporočila zaznavam žalost in nemoč, sprašujem pa se, kje je jeza. Jaz jo čutim že, ko tole berem. Jeza pomeni moč in energijo. Predstavljaj si v mislih, kaj bi mu zabrusila, kako bi se mu zmagoslavno zasmejala v obraz...

V osnovni šoli si bila majhna in morda prešibka, da bi se branila, zdaj pa si velika in odrasla in nič več ti ne more, če mu ti ne dopustiš.

Včasih so rane iz otroštva prevelike in jih ne zmoremo predelati sami. Če rabiš pomoč, se lahko oglasiš tudi pri nas na skupini ali na individualnem razgovoru, mislim, da ti bo veliko lažje.

Vse dobro ti želim --<--@
Nevenka
Uporabniški avatar
Nevenka
spec. psihoterapije transakcijske analize
 
Prispevkov: 703
Član od: tor. 13.apr.2010 18.04
Kraj: Ljubljana

Re: ...

Odgovor Alter_Ego sob. 14.apr.2018 23.08

Nevenka, najlepša hvala za odgovor, tolažbo, razumevanje in spodbudne besede. Zelo pomaga. Upam, da me naslednjič, če ga srečam, to ne bo toliko prizadelo, čeprav mi je še zdaj hudo, ko na to pomislim. Hvala tudi za povabilo, morda se res oglasim.

Lepo vas pozdravljam!
Alter_Ego
 
Prispevkov: 5
Član od: tor. 6.maj.2014 17.36


Vrni se na Anksioznost - tesnoba, anksiozne motnje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: (ni prijavljenih) in 1 gost

cron